Home Interviews Hjerte, anti-jante og no fucks given – interview med Helhorse

Hjerte, anti-jante og no fucks given – interview med Helhorse

2225
0

Onsdag udsendte Helhorse en ny single med tilhørende video, skudt under deres koncert på årets Copenhell Festival. Vi fangede forsanger Mikkel Wad til en hurtigt omgang frem og tilbage via e-post i den forbindelse. Så her kan du læse lidt om den nye single, “No Fucks Given”, koncerten på Copenhell, modtagelsen af deres nyeste album og den tour der begynder på Posten i Odense, i aften.

Søger man på Helhorse og GFR, eller bruger vores lidt usikre søgefunktion på siden, så dukker der en hel del materiale op. Anmeldelser af albums og ikke så få koncerter, gamle interviews og “andet”, og også en anmeldelse af den koncert som nu danner den visuelle del af gruppens nyeste video til nummeret “No Fucks Given” (se den nederst). En koncert undertegnede vist fik kaldt noget i retning af, “enten den værste eller den bedste Helhorse koncert jeg nogensinde har set”.

Der var SMÆK på, næsten så meget at jeg følte mig tromlet ned, og så lige bakket over – bare for en sikkerheds skyld. Og det kunne jeg åbenbart ikke helt finde ud af om jeg kunne lide. Men jeg er ret sikker på, at Helhorse GODT kunne lide det, og ville gøre det igen hvis de fik chancen… Og det kan jeg til gengæld godt lide ved dem! No fucks given, ville de nok brøle, lad os komme i gang med en omgang hurtige spørgsmål og svar – straight shootin’.

Det er omkring et halvt år siden, at I udsendte jeres tredje album, Helhorse, hvad var det for en plade for jer og hvordan har I det selv med den, nu den er kommet lidt på afstand?

Vi er virkelig glade for den plade, også idag. Vi havde brug for at skrive den plade og kreativt var det en spændende tid og en pissehård proces. Vi har lagt blod sved og tårer i det lort.

Modtagelsen var lidt mere blandet end de to første plader fik, måske især blandt danske medier, hvad tror I det skyldes og hvordan opfattede i egentlig selv modtagelsen?

Vores eksistens som band er ikke berettiget af at få gode anmeldelser for vores musik. Det handler om mere end det.. Denne plade tog os et nyt sted hen og vi havde brug for at skrive nyt.. altså NYT! Vi kunne godt have skrevet Oh Death vol. 2. But why ? Blandt vores fans har vi fået rigtig positiv respons og når alt kommer til alt,er det langt vigtigere for os end en “god” anmeldelse.

Og en opfølger, føler I at forventningerne til jer måske er steget, eller der dømmes hårdere nu, eller er det ikke noget I mærker – eller tænker over?

Vi kan godt mærke at forventningerne er steget og dommen er blevet hårdere. Vi forsøger konstant at udfordre og presse os selv som musikere og band. Vi lægger sgu heller ikke skjul på hvad vi vil og er nok lidt anti-jante i vores måde at kommunikere på. Men jeg tror man som musiker gør sig klogt i at droppe folks forventninger, og i stedet bare følge sit fucking hjerte. Lad det ikke stå i vejen for det vigtige.. nemlig musikken.

Tiden mellem de to seneste plader bød blandt andet på nogle temmelig profilerede support jobs, AC/DC i Roskilde og senere Slayer i Helsingør, hvordan var de oplevelser og hvad gav det jer som band?

Fantastiske oplevelser ! Dem ville vi ikke være foruden. Vi fik testet os selv på de største scener i Danmark og boostet selvtilliden. At blive givet den slags chancer er vi taknemmelige for. og selvom vi var sultne før, blev vi det nok endnu mere efter det!

Nu vi er ved live, så bringer det os til sommerens koncert på Copenhell, hvor I fik fornøjelsen af den næst-største scene og et stort, og ikke mindst medlevende publikum. Hvordan var den koncert for jer, både sammenlignet med andre optrædener på Copenhell, men også som pejlemærke i Helhorse’s samlede historie?

Copenhell var på mange måder en ret signifikant milepæl for Helhorse og vores tredje album. Det er en festival vi alle føler os meget hjemme på og at mærke kærligheden på Hades, var så fedt ! Det skulderklap er sgu betydningsfuldt og rejsen fra Pandæmonium til Hades, hænger uløseligt sammen med vores historie som band, på en ret fed måde.

Det har blandt andet resulteret i billedsiden til jeres helt nye video til nummeret “No Fucks Given”. Hvad er det for et nummer, hvad ønsker I at vise med videoen og hvor mange fucks giver Helhorse egentlig?

Sangen handler om at frigøre sig fra folks meninger, fordomme og bare ha’ en fucking fest ! No bullshit. Videoen er lavet af vores trommeslager Jesper, fra vores gig på Copenhell, der efter min mening fanger lige præcis den stemning ret godt. NO FUCKS !!!!

Der er nogle koncerter på trapperne, hvad kan folk forvente sig af Helhorse som live-band henover efteråret og vinteren?

Folk kan forvente sig en energisk performance og et setliste der spænder bredt både i bagkataloget og nyt materiale. Vi går som altid efter bagerste række og vi lover at give os selv 100%. Vi kan ikke love at de griber dig i pitten.. Men igen: NO FUCKS !

Og den klassiske, hvad skal der så ske med hesten bagefter?

Vi rider videre på album nr 3 og er løbende igang med at skrive nyt materiale. Lige nu koncentrerer vi os selvfølgelig om vores kommenede DK tour og der er også planlagt en lille showcase i London sidst på året. OG i marts ser vi frem til at besøge Hammerfest i UK ! Værsgo, en GFRock ekslusive !!

Vi siger tak for snakken og anbefaler at man fanger Helhorse live snarest:

13/10, Posten, Odense, DK m/ Grusome

14/10, Kulisslageret, Horsens, DK m/Frozen in Time

15/10, Bygningen, Vejle, DK m/Frozen In Time

27/10, Train, Aarhus, DK m/ Bersærk & Livløs

3/11, Sønderborghus, Sønderborg, DK m/ Bersærk & The Silent Low

4/11, VEGA, Copenhagen, DK m/ Black Temple & Dreich

27/11, Borderline, London, UK m/ Planet Of Zeus & Wicked Stone

2/12, Pavilionen, Grenaa, DK

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Mikko Rasila/Copenhell 2016

Previous articleBirdstrike: Birdstrike ★★★☆☆☆
Next articleClean Boys & Vagn Remme: Vi er her ikke & Pornomonologos (10″) ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.