Home Koncerter Udvalgte koncerter i København, uge 48

Udvalgte koncerter i København, uge 48

2365
0

December står for døren, det plejer at betyde et fald i koncertaktiviteten på en del spillesteder, meeeen vi er der ikke helt endnu, så her er en pæn bunke tilbud.

Vi lægger ud med et smut i Store Vega onsdag aften, hvor Katinka kigger forbi med deres følelsesladede dansksprogede pop. Bandet, med den lille vulkan Katinka i front, bragede igennem med EP’en Lufthuller i foråret 2016. Den sommer oplevede vi dem også tryllebinde en stor skare på Rising Scenen på Roskilde Festival, hvor de ellers ikke som sådan specielt festlige numre ikke faldt til jorden i primetime tirsdag aften.

Senere på året fangede Jonas igen bandet live, denne gang på Atlas i Aarhus, inden jeg selv tog mig af debutpladen Vi er ikke kønne nok til at danse tilbage i marts måned i år. 4 stjerner blev det til ved den lejlighed.

Support: Kasper Kaae + Arbirk

Store Vega // d. 29/11 // Kl. 19.00 // 190 kr.

Vi hopper til dagen efter, det er torsdag, hvor Masasolo holder release for debutpladen i Pumpehuset. Det band, med Morten Søgaard i spidsen, oplevede vi ligeledes på Roskilde Rising sidste sommer. Debutten, At Sixes and Sevens, anmeldte jeg til 4 stjerner i sidste uge:

“På At Sixes and Sevens ender med at være en plade, hvor styrkerne og svaghederne udspringer fra det samme sted – den gennemførte linje, stemning og klang pladen igennem. Det er dog klart plussiden der har overtaget, så vi ender på en helt igennem solid 4er, for en indbydende omgang psychpop”.

Support: Yune

Pumpehuset // d. 30/11 // Kl. 20.30 // 100 kr.

https://www.youtube.com/watch?v=VhW_xuc7LE8

Så er det videre til fredag, hvor der er 4 arrangementer i vente. Vi starter med en tur på Loppen, hvor der lokkes med canadisk indie fra roste Wolf Parade. Bandet eksisterede i første omgang fra 2003 til 2010, hvor de valgte at trække stikket. Men, sidste år begyndte det at trække i dem igen og de tog på en succesfuld comeback tour, der blandt andet bragte dem forbi Northside Festival. Nu skulle der være nyt album i støbeskeen (det er udkommet, red.). Jonas oplevede bandet live i London for nylig og rapporterer at live-formen er god.

Support: Frigs

Loppen // d. 1/12 // Kl. 21.00 // 220 kr.

Vi tager lige en hurtig afstikker til Templet i Lyngby, inden der går selv-citat fest i den igen. Her er der endnu en omgang Temple of Doom på plakaten, denne gang med to danske navne, der fra hver deres generation kommer med et kompetent bud på, hvordan thrash metal kan lyde. Artillery er jo legender indenfor genren og har været med siden “starten” i 80erne, men er still going very strong hvis man skal tro på de seneste anmeldelser af både deres albums og koncerter.

Med sig har de Impalers fra Haderslev, det er vel lige før, at det kunne være deres sønner? De har ligeledes haft et godt tag i anmelderne, både for deres udgivelser og liveshows. Jeg fangede dem live på Lygten Station for efterhånden 2 ½ år siden, hvor de gav den fuld smadder. Det er bestemt ikke en genopfindelse af genren, men det kører satme på skinner!

Templet // d. 1/12 // Kl. 20.00 // 125/145 kr.

Så skal vi en tur på Rust, der fredag aften endnu engang lægger scene til 3 danske upcoming navne for en billig skilling. Denne gang får du blues-rock fra Leaving Yellowstone (hey, det er da egentlig et fint bandnavn!) og stadionrock fra FooN, som jeg anmeldte en EP fra tilbage i 2014. Og så er der Stonebird, en upcoming favorit for mig personligt, som vi har diverse ting og sager i arkivet med.

Gruppen udsendte  to glimrende singler sidste år, der fulgte flot op på deres fede EP Who Will Slay The Beast? fra 2015, som jeg sendte 5 stjerner efter. Stefanie gik faktisk endnu længere, da hun anmeldte bandets koncert på Rust tilbage i begyndelsen af december måned 2015. 6 stjerner og ord som:

“Jeg var så tændt, at jeg var ved at eksplodere. Publikum kunne næsten heller ikke klare det. Så fangende, så fandens smukt, så fandenivoldsk”. WUHU, resten kan læses HER

Senest havde vi den forrygende single “Let Me In” som Dagens Track tilbage i september måned.

Rust // d. 1/12 // Kl. 20.30 // 40 kr.

Videre til en anden kunstner, som jeg også har været svært begejstret for i mine anmeldelser af to albums og to ret forskellige koncerter. Fredag aften kigger Marc Facchini nemlig forbi Ideal Bar, og det burde du også!

Begge hans sprogligt og fortællemæssig sprudlende plader, Vidunderlige drømme (2015) og Mørk Mandala (2016) sendte jeg 5 begejstrede stjerner efter og roste til skyerne for netop sproget og de skiftevis små og store, nære og eksistentielle fortællinger lyrikken bruges til at få ud.

MEN, han formåede sandelig også at gøre det hele levende og meget nærværende live, da han med fuldt band gav releasekoncert for Mørk Mandala på Jazzhouse tilbage i oktober måned sidste år. Bandet var blændende og det var frontmanden også:

“Han viste sig som en nærmest fuldendt showmand der både var morsom, barok, medlevende, intens, afslappet, oven på, tæt på, intim og tryllebindende, på sådan en lidt uforudsigelig, men alligevel tryg måde. Og enormt velsyngende, ikke mindst”. Hele anmeldelsen kan læses HER

Tilbage i februar måned i år, oplevede jeg ham så i et noget andet setup i intime rammer, i Karens Minde Kulturhus, sammen med violinisten Maria Jagd. Det var mindst lige så godt som bandsetuppet.

Facchini er lige vendt tilbage efter barselsorlov og barsler også med nyt album, det kan du læse mere om i dette interview fra tidligere på ugen.

Support: De Lyse Timer

Ideal Bar // d. 1/12 // Kl. 19.00 // 140 kr.

Saturday night is alright for fighting! Eller til at smutte i Ungdomshuset og afreagere på en lidt mere konstruktiv måde med en punkrock tretrinsraket. Du får svensk punkrock fra Rotten Mind, “fuck” punk fra Andy The Band og så er der mere punkrock fra Big Mess, som jeg anmeldte albummet Try To Enjoy It for cirka to måneder siden. I den 4-stjernede anmeldelse lød det blandt andet:

“Det her er punkROCK, af den slags med masser af hjerte og sved, selvom det er i den melodiske ende. Vokalen minder om en sjov blanding af en Morrissey og Robert Smith, da de var yngre midt i 80’erne, hvilket er med til at give det samlede udtryk en portion klædelig smerte og let marineret lidelse. Når han ikke lige krænger sjælen fuldstændig ud, hvor det ikke handler om at det skal lyde kønt og rent, men dybfølt og emotionelt. Ikke verdens smukkeste vokal, men en fed en”.

Ungdomshuset // d. 2/12 // Kl. 21.00 // 60 kr.

Tilbage i Vega sker der… en del faktisk! Der er hele 3 arrangementer i bygningen denne dag, R&B/soul fra Rachel Foxx på Ideal Bar, en udsolgt Mando Diao koncert i Lille Vega og så indtager Peter Sommer og hans band, Tiggerne, Store Vega.

Sommer har udsendt musik siden start 00erne, først i Superjeg og siden 2004 i eget navn, med og uden band. Tiggerne var blandt andet med på Til Rotterne, Til Kragerne, Til Hundene, der næste år kan fejre 10 års jubilæum. Hold da op. Nå, men koncerten vil både kredse om denne plade, samt kigge både frem og tilbage – måske får man endda lov til, at smage på nyt?

Opvarmningen leveres af Tobias Kippenberger, der tidligere skreg lungerne ud i front for The Floor Is Made Of Lava og nu roder med noget dansksproget pop, som man her kan få en smagsprøve af.

Store Vega // d. 2/12 // Kl. 19.00 // 250 kr.

Lørdag afholdes Surburban Summit #3 Forbrændingen i Albertslund, der denne gang byder på et, i hvert fald på papiret, spændende musikalsk samarbejde/fælleskoncert mellem 3 forskellige kunstnere. Her mødes Bo Madsen, der tidligere huserede i Mew og nu er aktuel med projektet Turbolens, svenske Josefine Öhrn som gør sig i det mere psykedeliske og Dave Allen, der er et af de oprindelige medlemmer af det legendariske post-punk band Gang of Four.

Det kan man da kalde alsidigt!

Forbrændingen // d. 2/12 // Kl. 21.00 // 199/229 kr.

Og så napper vi lige to hurtige lørdagstilbud i kort form, inden det her bliver for langt i spyttet. på Beta er der visuals og instrumental post-rock fra Nordic Giants, mens der i Pumpehuset er legendarisk svensk doom-metal fra gendannede Stillborn.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Lene Damgaard/GFR, Marc Facchini i Jazzhouse

Previous articleMeninger, Himmelmekanik og barselsorlov – interview med Marc Facchini
Next articleMads Toghøj: Rødder ★★★☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.