Home Koncerter Udvalgte koncerter i København, uge 39

Udvalgte koncerter i København, uge 39

2755
0

Der er en lidt travl uge forude, hvor man kan komme vidt omkring i det storkøbenhavnske, så derfor indfører vi lige en midlertidig “kun en koncert pr spillested regel”, så vi kan komme rundt på så mange som muligt i anbefalingerne. Tjek derfor spillestedernes kalender, der er mere end nævnt her.

Med det ude af verden, så lægger vi ud med et enkelt arrangement onsdag aften, nemlig AuditionsDays i Råhuset, der præsenterer 3 upcoming navne. 2 af dem har vi endda anmeldte tidligere, mens vi stadig har til gode at høre fra det tredje navn, garage-rockerne The Modern Age.

Thomas havde fat i hardrock ‘n country (fra København) gruppen Blackbird Syndicate for ganske nylig, hvor han var ude med tre positivt stemte stjerner til gruppens EP Meconium. Han kunne egentlig godt lide hvad han hørte, men savnede en rød tråd i materialet og flere mindeværdige numre.

Sidste navn er garage, punk og grunge rockende Panda Cash, som Jonas anmeldte tilbage i maj måned, her blev det også til 3 positivt stemte stjerner til en EP:

“Man kan egentlig godt høre at Panda Cash er et band, der i udgangspunktet har spillet til fester og fredagsbarer på Københavns Universitet. Højt tempo, melodi og genkendelighed er i centrum – sidstnævnte forstået på den måde, at Panda Cash har nogle tydelige referencepunkter i den energiske, guitarbårne afdeling af rocken”. Læs resten af anmeldelsen HER

Råhuset // d. 28/9 // Kl. 20.00 // Pris ?

Så hopper vi til torsdag og drager mod Lyngby for at indtage Templet. Her står den på svævende indie-rock fra Palace Winter, som stille og roligt har fået hul igennem med deres ellers tilbageholdende og doserede toner. Sidste år kom EP’en Medication, og vi fangede den dansk/australske duo live på Roskilde Rising i år, hvor Jonas blandt andet skrev:

“Palace Winter har, når de er bedst, et vist slægtskab med Kashmir anno midt 00’erne, med underspillet medrivende melodier, der leger henover en dynamisk bund”. Resten kan læses i reportagen HER

Templet // d. 29/9 // Kl. 20.00 // 90/100 kr.

Vi iler videre til fredag og lægger ud med at få renset ørerne og hjernen for skidt og utøj på Stengade. Her har 4 navne indenfor den mere kompromisløse og uforsonlige del af metal/hardcoren sat hinanden stævne. Du får Déludge og Soul Grip, som jeg ikke kender meget til og Woes* der lyder lidt som en lidt mere punket og melodisk slægtning til kradse Hexis.

Netop Hexis, i sin seneste inkarnation, er aftenes sidste navn.

Dem oplevede vi  live på 2014 udgaven af Roskilde Festival, og lavede et interview med dem. Bandet udsendte albummet Abalam i begyndelsen af 2014, et album jeg med jævne mellemrum lod mig opsluge af hen over året, men først fik nosset mig sammen til at anmelde i december det år (og som i øvrigt bragede ind på en 3. plads på min favoritliste over danske albums i 2014). I den 5-stjernede anmeldelse af Abalam skrev jeg blandt andet:

“Jeg har taget mig selv i, at lade Abalam spille igennem en 3-4 gange i træk, hvor jeg uden at gøre modstand, lod mig spærre inde i det dystre parallelunivers Hexis får skabt. Bandet får “monotonien” i deres musik til at arbejde til deres fordel, så det får en hypnotiserende og ganske uimodståelig virkning. Samtidig rummer Abalam rigeligt med små eksplosioner eller vanvittigt hektiske og brusende passager, hvor det hele nærmest står i flammer”. Læs hele anmeldelsen HER

*Hardcore-bandet Czar erstatter Woes, der har måttet aflyse pga. sygdom.

Spillestedet Stengade // d. 30/9 // Kl. 20.00 // 75/85 kr

Hvis det ikke er straf nok til lytteapparatet, så byder Lygten Station samme aften på 4 brutale navne. Hovednavnet er amerikanske Skinned, der er netop brutale, på den dødsmetalliske måde. Dannet tilbage i 1995, 4 albums i bagagen, så det er nogle rutinerede knogleknusere der tropper op. Hele 3 support navne er linet op, Ecition, Corpus Mortale og så Deus Otiosus.

Af gruppens 3 fuldlængde udgivelser har vi tidligere anmeldt deres 2 seneste, Godless fra 2012 og Rise fra 2014, begge til 4 stjerner fra undertegnede. I samme ombæring har jeg smidt rundt med floskler som “klassisk dødsmetal” der er “velspillet og solidt”, men det er jo den nemme “prop i kasse, put label på” løsning. Hvad gemmer der sig egentlig bagved det hele og hvad er Deus Otiosus med egne ord for en størrelse? Læs mere i interviewet HER

Lygten Station // d. 30/9 // kl. 20.00 // 80/100 kr.

Lørdag byder på en del at vælge imellem, vi lægger ud på KB18, hvor den står på TJ & The Reason To Live.

De udsendte et 4-stjernet album for et par måneder siden, i hvert fald i følge Troels-Henrik, der anmeldte:

“Det er svært ikke at sende tankerne i retning af Neil Youngs mere stille, akustiske numre, når numrene på My Mind spiller. Både instrumenteringen – akustisk guitar og yderst kontrollerede distorition-guitarer, lækre orgler og strygersektioner spiller. Men også både i stemmeføring og tekster går tankerne i den retning. Det er, med andre ord, meget fint”. Hele anmeldelsen kan læses HER

Med sig har de Black Seagull, som vi anmeldte et album fra for efterhånden et par år siden. I følge vores anmelder Annette leverede bandet “glimtvis psych-rock perler” på deres debut Random Satelittes. Et album der kommer omkring alternativ rock og akustisk folk med elementer af garage rock og det psykedeliske.

KB18 // d. 1/10 // Kl. 20.00 // 60/75 kr.

“Det er lidt nemt at blive benovet over, eller overdrevet imponeret, “bare” fordi unge kvinder spiller høj, larmende og potent rock i en ellers mandedomineret genre. Men Velvet Volume var sgu en lidt imponerende oplevelse, og man kunne næsten ikke andet end at tænke “hvordan kan 3 teenage tøser rocke så tungt og sejt igennem?!”.”

Således skrev jeg blandt andet efter jeg havde oplevet Velvet Volume vælte UHØRT Festival sidste år i august måned, og så begyndte det for alvor at gå stærkt for Aarhus/søskende/rock-gruppen med Kongehus det ene, Koncerthus det andet og Northside det tredje – blandt meget andet! Godt gået, men det var nu ikke fordi trioen kom ud af ingenting, de har spillet sammen i hunnar år og stille og roligt arbejdet sig op fra undergrunden i Aarhus, eller var det ud af dagligstuen derhjemme?

Jonas fangede dem allerede som support band for Captain Casanova tilbage i oktober 2013, hvor han syntes det lød lovende, det Velvet Volume leverede. Han var nok ikke helt klar over hvor meget ret han havde dengang, men her er vi og lørdag er det Pumpehuset det gælder.

Pumpehuset // d. 1/10 // Kl. 20.00 // 150 kr.

Så skal vi i HUSET-KBH og Musikcaféen, hvor den står på metal lørdag aften.

“Københavnske Defecto albumdebuterer med pomp, pragt og en god portion pondus. Stilen er symfonisk metal med progressive rockelementer, der flyder fornemt det meste af vejen, men måske lige mangler de sidste finjusteringer for at være en fuldtræffer”.

Således skrev jeg tilbage i marts måned, da jeg anmeldte Defecto‘s debutalbum Excluded til 4 stjerner. Nu gælder det så Magstræde, som de erobrer sammen med supportbandet Downfall.

HUSET-KBH // d. 1/10 // Kl. 20.00 // 100/130 kr.

Så skal vi til dagens øretøver, dem finder vi på Beta, hvor sludge-rockerne Barricade fejrer udgivelsen af deres fuldlængde album nummer to, Waker, som jeg anmeldte til 4 af de store her på siden tidligere på ugen. Jonas har anmeldt to udgivelser fra Barricade, albummet Terrorlight hvor udtrykket var i den mere hardcorede ende, mens EP’en Gates of Nimh fra efteråret 2014 skrede op for sludgen og satte tempoet lidt ned. På Waker er det klart sludgen der dominerer:

“I det hele taget spiller Barricade bare tæske fedt og får spillet med sludge-musklerne så man lige tænker sig om en ekstra gang inden man lægger sig ud med dem”. Hele anmeldelsen kan læses HER

Der bydes også på mørk, metallisk hardcore fra Justin Hate, som Jonas tildelte 4 stjerner for albummet Though Hope Is Frail tilbage i juni måned 2014.

Men der er mere! Du får også mægtige Redwood Hill, efter sigende deres sidste koncert i et stykke tid inden de skal til at arbejde på nyt album. Deres hypnotiserende post-hardcore/metal har jeg/vi rost til skyerne af flere omgang her på siden, både på album og i særdeleshed live hvor vi har oplevet dem forføre og trække os ned i mørket en 4-5 gange. Da jeg så dem på Templet i Lyngby, tilbage i december måned, opsummerede jeg på følgende vis:

“I min optik har Redwood Hill stort set hele pakken, hvis man er til deres introverte, men på sin egen måde flammende og udfarende, post-metal (eller hvad pokker de nu spiller?). De har sangene, de har det visuelle flair, de har deres egen lyd, de her en uforlignelig timing hvormed det hele eksekveres og så er der bare en, for mig, helt uimodståelig kraft i musikken – der suger mig ind om et nådesløst sort hul”.

Sidst jeg så dem var på Copenhell i sommers, hvor deres aftenkoncert på Pandæmonium desværre blev forkortet på grund af tekniske vanskeligheder (og en lige lovlig stram tidsplan vil jeg lige tilføje. Stop nazi tidsplaner!). Hvis du ikke allerede har set dem, så gør det, det er som at blive suget ind i et sort hul. I hvert fald et musikalsk et af slagsen.

Beta // d. 1/10 // Kl. 21.00 // 100/125 kr.

Vi lukker og slukker med et arrangement der risikerer at være udsolgt når det her ryger online, der er nemlig dømt kult-punk/garage rock på Loppen med Gorilla Angreb. Gruppen, der er dannet tilbage i 1999, er tilbage efter 9 års pause/opløsning, og de har åbenbart været savnet. For på ganske imponerende vis, er det lykkedes bandet og Loppen at få udsolgt til 2 koncerter i ugen op til denne, den tredje, eller ekstra ekstrakoncert, som de også kalder det. Så man skal nok være hurtig!

Support: Lion’s Den

Loppen // d. 1/10 // Kl. 21.00 // 90 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Lene Damgaard Thomsen/GFR, Redwood Hill/Copenhell 2016

 

 

Previous articleCaper Clowns: The Buca Bus ★★★☆☆☆
Next articlePardans: Heaven, Treason, Women ★★☆☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.