Home Koncerter Udvalgte koncerter i København, uge 39

Udvalgte koncerter i København, uge 39

2419
0

Alright, i denne uge kalder vi da bare en fredag og lørdags-special! Til gengæld står den uafgjort med 4 arrangementer pr. dag…

Så vi lægger, logisk nok, ud med fredag. Og lad os da bare starte på Amager og arbejde os ind mod centrum. Her byder Beta på en såkaldt Late Night Koncert, selvom det da ikke er fordi stedet er kendt for at starte tidligt?

Nuvel, der er dobbelt op på dansk, hvor du får Road To Jerusalem og Superloader. Sidstnævnte var jeg ude med 3 stjerner til for deres debut Travel In Time, tilbage i februar måned 2016:

“Albummet ER en form for rejse tilbage til en mere ubekymret tid for rocken, der her, lidt firkantet formuleret, kunne kaldes 90’er rock. Forstået på den måde, at albummets 10 numre gennemstrømmes af en følelse af noget ubekymrethed, rock for rockens skyld, fest og fart og en vis form for eskapisme. Det er ikke nødvendigvis nogen dårlig ting overhovedet, og rock-håndværket er da også bundsolidt”.

Beta // d. 29/9 // Kl. 21.30 // 95/125 kr.

Videre til Loppen, hvor der bliver brummet godt igennem med 3 danske rock/stoner-bands. Terremoto og Drone Of The Dragonfly udendte tidligere i år en glimrende split-LP, som jeg sendte 5 stjerner efter:

“Terremoto betyder efter sigende Jordskælv på spansk, og på coveret er der afbilledet en stor kværn, bygget til at flyde tungt hen over støvede og øde landeveje. De to ting tilsammen giver et meget godt billede af Terremotos lyd og stil, hvis du også lige hopper i noget stram, sort læder, tager et par solbriller på og får dig noget ansigts- og kropsbehåring, så er den helt i vinkel”.
“Ligesom insektet, er der også noget majestætisk og elegant over Drone of the Dragonfly’s musik, der introduceres med den langsomt udviklende “Red Willow”. En messende vokal dukker op efter et minut med summende instrumenter, musikken holder sig stadig i baggrunden, indtil tilbageholdende, men alligevel kraftfulde “jungle”-trommer sætter i og begynder at sende sangen i en trancefremkaldende retning. Det virker både lidt underspillet og samtidig er det af den slags numre, hvor man aner dramaet lurer mellem linjerne – og nogle dæmoner danse i flammernes skær”.

Endelig har vi Doublestone, som vi har skrevet en del om gennem tiden, men seneste anmeldelse, af albummet Wingmakers, finder vi tilbage i 2013 – så det er ved at være et stykke tid siden. De udsendte nyt album tilbage i maj måned, og vi arbejder for tiden på en anmeldelse. Bandet har et rigtig godt greb om de klassiske tung-rock riff som man kender dem fra 70erne, tilsat små psykedeliske udflugter og et let duft af rygeurt. Og så er bandet bare gode til skrue fine og rustikt rockende numre sammen, kort og godt.

Loppen // d. 29/9 // Kl. 21.00 // 70 kr.

Vi bliver i det mere psykedeliske, for på KB18 er der “ond psych pop”, det er i hvert fald en betegnelse danske Moon Mountain selv har brugt om deres musik. Thomas anmeldte deres EP White City for snart 3 år siden og sendte 4 stjerner efter deres genremix:

“Det mix virker som udgangspunkt rigtig godt, og toppet med forsanger Mona Selma Højsteds meget karakteristiske vokal, leverer Moon Mountain en EP, der på trods af enkle arrangementer, er meget detaljerig, og nærmest en levende organisme…? Yes, det lyder lidt sært, og det er det et eller andet sted også. Skal jeg smide et par referencer ind jeg kom til at tænke på da jeg hørte White City første gang, var det et mix af det The Doors, Björk og en lille snas The Raveonettes, der poppede op”.

KB18 // d. 29/9 // Kl. 20.00 // Gratis
Og så er der ellers linet noget af en tung anretning op i Pumpehuset, som er sidste stop fredag aften. Det smager lidt af doom det hele, når du får Sinistro, Pallbearer og Paradise Lost.

Pallbearer har vi anmeldt af et par omgange, seneste Heartless fik vi dog ikke anmeldt, godt det sammen, den synes jeg godt nok var fesen. Til gengæld var der 5 stjerner til bandets forrige album, Foundations Of Burden, fra Jonas, der også fangede gruppen live i Aarhus dengang i 2014.

Her blev det til 4 stjerner til koncerten, som var solid, men manglede lidt intensitet:

“Pallbearer nåede på deres lille time på scenen 6 numre, hvor bandets vekselvirkning mellem tonstunge trommer, svævende guitarer, tunge riffs og Campbell’s vokal overvejende fungerede rigtig godt. Nogle lidt lange pauser mellem numrene, hvor bandet stemte instrumenter i tavshed, eller med enkelte standardkommentarer, hev dog intensiteten lidt ud, og i nogle af de mere stille passager gik der også snak i publikum rundt omkring”.

Hovednavnet er albumaktuelle Paradise Lost, doom-goth m.m. legenderne fra Halifax, England, der udsendte deres 15. album, Medusa i begyndelsen af måneden. Bandet har været vidt omkring i genre og har transformeret deres lyd flere gange, men dømmt ud fra kun et enkelt lyt på nyeste album, så er de nået tilbage til nogle af de gamle dyder. Det er tungt som i de første år, men 90ernes mere melodiske tilgang kigger også frem i tilpasse mængder. Det lød faktisk ganske glimrende!

Pumpehuset // d. 29/9 // Kl. 19.00 // 275 kr. (KONCERTEN ER NU UDSOLGT)

Så blev det lørdag, og lad os da bare spole tilbage og begynde på Beta igen, hvor der denne aften er Rusk Festival. Her stiller 4 bands fra den lokale øveforening Rusk op og giver smagsprøver på hvad de bruger øvetimerne på…. at øve!

Du får melodisk pop/rock fra Kiss The Dirt, thrashmetal af den gamle skole fra Tilvidør, “nærdødsmetal” fra Kami og Doom Honey, der gør sig i 70er beton/blues rock.

Beta // d. 30/9 // Kl. 19.00 // 50/60 kr.
Ligesom dagen før slår vi et smut forbi Loppen på vej ind mod byen, hvor der, igen, er 3 danske navne på plakaten i form af Mordern, Molly og Nicotine Nerves. De to sidstnævnte har vi tidligere haft igennem GFR-møllen.

Molly har vi ikke anmeldte en udgivelse fra (endnu), men vi har oplevet dem live på Roskilde Rising forrige år og bragt et kort interview med punkbandet. Nicotine Nerves anmeldte jeg et fængende album fra tidligere i år, hvor det blev til 4 stjerner:

“Lyden er naturligt nok temmelig skrabet og rustik, men stadig kraftfuld og dynamisk, ditto for den matchende produktion og den generelt cool og “smøg i kæften” rockende attitude. Noget, der både er udgivelsens brændstof og det der binder det hele sammen, som en grålig, lidt ildelugtende og beskidt tåge. I pressematerialet bliver duoen præsenteret som en blanding af Pixies, Nirvana, Ty Segall og The White Stripes. Det rammer vist lyden og udtrykket meget godt, og er samtidig også lidt det der er med til at vi ender på en god karakter og ikke en fremragende”.

Loppen // d. 30/9 // Kl. 21.00 // 80 kr.

Big Mess! Det er et dansk punkrock band af den melodiske slags, som jeg anmeldte et rigtig godt album fra tidligere på ugen. 4 stjerner blev det til, til Try To Enjoy It:

“Det her er punkROCK, af den slags med masser af hjerte og sved, selvom det er i den melodiske ende. Vokalen minder om en sjov blanding af en Morrissey og Rober Smith, da de var yngre midt i 80erne, hvilket er med til at give det samlede udtryk en portion klædelige smerte og let marineret lidelse. Når han ikke lige krænger sjælen fuldstændig ud, hvor det ikke handler om at det skal lyde kønt og rent, men dybfølt og emotionelt. Ikke verdens smukkeste vokal, men en fed en”.

Den, og de medrivende melodier, kan du så høre fremført live i Musikcaféen i Huset-KBH, når bandet holder release lørdag aften.

Support: Kamp + TBA

Huset-KBH // d. 30/9 // Kl. 20.00 // 50 kr. (intet forsalg)
Vi lukker og slukker med nogle danske veteraner, der efter sigende skulle være på vej med nyt, på Forbrændingen. Du kan nemlig opleve The Sandmen, der seneste udsendte nyt i 2014, hvor det dansksprogede album Den Bedste Dag, delte kritiker-vandene lidt.

Bandet har dog en lang række klassikere som “House In The Country”, “Innervisions”, “Get Up Get Out”, “Long Leg Sally”, “Snowman” med flere på samvittigheden, så mon ikke der er lidt for enhver smag og vi kommer godt rundt i bagkataloget? Live er bandets ry uplettet, og de skulle efter sigende stadig være et af landets ypperste livebands.

Forbrændingen // d. 30/9 // Kl. 20.00 // 199/229 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleDiretone: Random Spins, Fortune Turns ★★☆☆☆☆
Next articleNelson Can: EP3 (EP) ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.