Home Interviews Fra heavy i Helsingør til Vega’s Udvalgte – interview med Molly

Fra heavy i Helsingør til Vega’s Udvalgte – interview med Molly

2185
0
Molly var intense på Rising

Interview: Den 29/1 løber 2016 udgaven af Vega’s Udvalgte af stablen, hvor en række navne i vidt forskellige genrer får lov til at vise deres potentiale. Et af dem er punk-rockbandet Molly. Dem har vi fået os en lille snak med om arrangementet, lidt om bandets historie, deres koncert på Roskilde Rising sidste sommer og lidt til!

Molly er et af de navne man af og til ser dukke op, når der skal hypes lidt blandt den øvre undergrunds mere punkede navne. Bandet har eksisteret i 4 år og har allerede været lidt omkring på landevejene i ind- og udland, samt modtaget rosende ord for albummet Peach Melba. Men lad os grave lidt i hvad Molly egentlig er for en størrelse.

Hvem er Molly og hvordan endte det som jeres bandnavn?

Vi hedder Molly fordi at det er Maltes kælenavn. Vi har spillet sammen siden 2012 hvor det var Malte (guitar+vokal) og Mathias (trommer) som startede med at lave nogle skitser. Vi kender hinanden fra en bytur i København og havde mange fælles venner. Malte og Tobias kender hinanden fra teenageårene i Helsingør hvor vi  spillede i et heavyband sammen.

I har efterhånden en 4 års tid på bagen, hvordan synes I selv det er gået?

Det er gået helt fint. Altså i starten var det nogle mindre shows end dem vi spiller nu og der var ikke så mange af dem. Det var tit noget med selv at arrangere koncerter og booke andre bands, og så videre. Det er da også fedt selv at lave tingene. Det er også sådan vi bedst kan lide at lave plader. Peach Melba indspillede vi på en weekend i vores øvelokale hvor vi selv stod for alt. Siden den udkom er der kommet lidt mere gang i tingene. Vi har lige været på tour i tre uger i Europa/England eksempelvis.

Sidste år spillede I blandt andet på Roskilde Rising, og gav også, i størrelse og opmærksomhedsgrad, en noget mindre koncert i Dream City – hvordan var hele Roskilde og “Rising-pakken” oplevelsen for jer?

Det var en vildt fed oplevelse! Både Rising og Dream City koncerterne var fede. Det var fantastisk på Rising på grund af stemningen og de mange publikummer og scenen. Der var styr på teknikken og vi havde en fed lydmand med. Til Dream City koncerten dagen efter var vi ret bombede, fordi vi selvfølgelig havde gået til den efter Rising. Men det var fedt at spille en mindre og mere uformel koncert hvor vi mere eller mindre bare spillede for vores fans og venner. Vi spillede måske ikke ligeså fedt som på Rising, men det var til gengæld et mere kaotisk show, hehe. Resten af Roskilde var vi bare på festival ligesom alle andre.
 
Og kastede den noget konkret af sig efterfølgende for Molly som band, og hvad har I kunnet tage med jer derfra?

Altså vi fik booket den der Europatour i efteråret og også nogle ret fede ting her i 2016. Så har vi fået noget management på og i det hele taget er der mange der vil hjælpe os fremad.

I er en del af Vegas udvalgte 2016, hvordan bliver man det og hvad kan I bruge det til?

Det bliver man ved at Vega udvælger en. Og de har vel valgt Molly fordi de godt kan lide os og synes vi har noget at byde på.  Først og fremmest er det muligheden for at spille en fed koncert. Det er vores første koncert i Danmark siden i sommers, og den første i det hele taget siden touren, så vi glæder os sindssygt meget! Vi er ved at lave plade for tiden og har skrevet en masse nye sange siden sidst vi spillede i København, som vi glæder os rigtig meget til at spille live.

Vegas Udvalgte præsenterer et ret alsidigt program, med en del forskellige genrer, hvad kan publikum forvente sig af Molly, og en koncert med jer, i den lidt brogede skare?

Altså vi kommer nok til at gøre rimelig meget som vi plejer. Vi spiller højt og hurtigt og går op og gør det man nu kan som rock trio. Det er nogle ret forskellige bookinger, så der kommer til at være lidt af hvert at lytte på. Der er vist meget elektronisk, så vi kommer nok til at stikke lidt ud.

Tidligere har navne som MØ, TopGunn og Ulige Numre været blandt Vegas Udvalgte, laver I en MØ, eller hvad skal i bruge resten af 2016 på?

Ej det gør vi nok ikke. Ikke på samme måde i hvert fald. Men vi håber da at vi kan komme ud og spille nogle fede koncerter rundt omkring i verden. Vi sender også en ny plade ud i 2016 og går sikkert i gang med at skrive en til..

Vi siger tak til Molly( giv dem et like på facebook), held og lykke fremover og så kan du tjekke mere info om Vega’s Udvalgte ud HER (Få billetter tilbage!).

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Jonas Strandholdt Bach/GFR, Molly på Roskilde Rising 2015

Previous articleSavage Machine – Event Horizon – 20/1 – 2016
Next articleBjergtaget: Bjergtaget ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.