Home Koncerter Udvalgte koncerter i København, uge 37

Udvalgte koncerter i København, uge 37

2803
0

Så står den på endnu en omgang Kjøwenhawner koncerter, og vi er begyndt at få lidt flere spillesteder på banen efter sommerferien.

Vi lægger ud med en gammel kending, nemlig en tur på Loppen, som tilmed også har en gammel kending fra vores spalter på plakaten. Den står nemlig på eksperimenterende instrumentale toner fra SVIN torsdag aften.

De spiller en form for atmosfærisk og genreoverskridende jazz i ret bred forstand, på nyeste udgivelse, Missionær, som jeg anmeldte i slutningen af 2016 kom de eksempelvis også omkring noget der kunne lyde som afrobeat – spillet på kirkeorgel.

Tidligere har jeg også anmeldte deres selvbetitlede album SVIN, og fælles for de to udgivelser har været, som jeg skrev i begyndelsen af Missionær anmeldelse:

“Jeg er ikke på hjemmebane her, jeg har ikke en baggrund eller en musikalsk interesse-sfære der normalt rummer instrumentalmusik, og da slet ikke når det bliver frit jazzende og mystisk som her. Det er fremmed territorium for mig, noget jeg ikke helt forstår eller værdsætter som det måske “skal”, men alligevel kan SVIN et eller andet som er meget, meget spændende”. 

Loppen // d. 14/9 7/ Kl. 20.30 // 80 kr.

Vi laver et lille hop og lander på fredagen, hvor der blandt andet er releasekoncert på Beta. Her fejre metallerne Electric Hellride udgivelsen af deres nye plade, Praedam, som Jonas anmelder på fredag. Så vi tager et dyk i arkivet.

Jeg har anmeldt bandet af 3 omgange, med 3 ret forskellige resultater, så det er nok et af de navne jeg ikke helt kan finde ud af hvad jeg skal mene om. Først blev det til 2, lidt fedtede, indrømmet, stjerner til albummet Hate.Control.Manipulate, dernæst var jeg helt oppe på 5 stjerner til den efterfølgende EP Come Darkness, Come Light, inden jeg landede sådan lidt midt i det hele med 3 stjerner for deres koncert i Templet tilbage i december 2015.

Opvarmningen leveres af Prevail og deres hårdtslående, opdaterede bud på jysk død.

Beta // d. 15/9 // Kl. 21.00 // 95/125 kr.
Fredagens andet tilbud er sandelig også i den tungere ende, der hænger nemlig en mørk doom-sky over Lygten Station, der gæstes af 4 bands der på hver deres måde flirter med genren.

Du får den mere progressive og sludgede slags fra Alkymist, “not quite doom, not quite metal” fra REH og så er der Heathe og GAIA, som jeg begge har anmeldt tidligere her på siden.

Heathe er egentlig et en-mands doom projekt fra Aalborg, som kun har det demobånd jeg anmeldte i 2016 ude. Der er tilsyneladende ikke nogen fast besætning som sådan, så hvad man helt kan forvente sig, ud over lange, disonante flader, ved jeg ikke.

“Jo, det er da rigtig nok doom, kan man tage sig selv i at tænke, når man lytter danske Gaias nyeste opus igennem. Endda en ganske udmærket omgang doom, der lige mangler lidt overraskelser og et sidste løft i sangskrivningen til at det letter”. Således indledte jeg anmeldelsen af GAIA’s A Cure For Time, også anmeldt i 2016 og konkluderede, at det måske havde bedre forudsætninger for, for alvor at lette live.

Lygten Station // d. 15/9 // Kl. 20.00 // 60/70 kr.

Lad os bryde den grumme strøm af metal en smule med nogle mere ungdommelige rocktoner, som dog er hapset fra fortiden. Lørdag spiller Electric Elephants op til æggende vuggevise-dans, når de gæster Beta med en “late night” koncert.

Dem oplevede Stefanie sidste år på Loppen, hvor det lød sådan her i hendes anmeldelse, inden folk begyndte at smide tøjet og det hele blev lidt sveddryppende:

“På andet nummer får jeg associationer til de blødere toner af Kevin Parker fra Tame Impala, når Mads ryger op i det højere register. Det er dog totalt anti-sukker, – shoegaze og støj tager over, og er opstemmende, tændende og fastholdende. Matthias på bas tager kontrollen, og vokalen får rigtigt liv – det er følsomt men den dirrende elektriske guitar giver noget kontrast og fuldender lydbilledet”.

Hun anmeldte også deres debut-EP, In The Great Dark Between The Stars, for et lille års tid siden.

Beta // d. 16/9 // Kl. 21.30 // 95/125 kr.
Vi skal endnu længere ind i det efterhånden bugnende arkiv, og finde efterladenskaber fra en anden tidligere skribent, for at finde noget materiale om Cold Black. De udsender snart nyt og holder release på High Voltage lørdag aften, vores ex-anmelder Christian lyttede til deres Ep In Motion tilbage i 2014, og var svært begejstret, selvom han indledningsvis var lidt i tvivl om hvorfor:

“De bevæger sig stadig inden for metalcore/posthardcorens hybrid verden, der med sin signatur veksling mellem tung død og ødelæggelse og højt flyvende, hjerneimprentende sing-along pop har lagt sig tungt ind over den moderne metal-scene. Alligevel er der et eller andet ved In Motion der bare fungerer forbandet godt, hvilket ved første gennemlytning kan være lidt svært at sætte finger på, det vil nemlig være synd at sige, Cold Black genopfinder genren”.

Du får tilmed opvarmning leveret af Between Oceans og Hanging The Nihilist.

High Voltage // d. 16/9 // Kl. 21.00 // Gratis

Og så går der for alvor metal i lørdagen også, Studenterhuset har nemlig hele 3 bands på plakaten til aftenens Hellbound arrangement. Tilmed 3 bands vi i større eller mindre grad har anmeldt tidligere.

Barricade er frontrunner på det punkt i det vi har anmeldt 3 udgivelser fra de bistre sludge/hardcore metallere. Alle tre har endda modtaget 4 stjerner, det kan man da kalde et stabilt niveau. Jonas tog sig af de to første udgivelser, Terrorlight i 2013 og EP’en Gates of Nihm året efter, mens jeg selv lagde ører til nyeste album, Waker, tilbage i september sidste år.

Skal det være mere gammeldags (i ordets bedste forstand), så er thrasherne Impalers et godt bud. De udsendte sidste år et rost album, God From The Machine, som vi dog ikke anmeldte. Til gengæld fangede jeg dem live på samme lokation som de spiller på fredag tilbage i maj måned 2015, hvor de leverede en 5-stjernet optræden, selvom jeg personligt  bare ikke rigtig tænder på bandets kompetent udførte og leverede numre. Det gjorde min sidemand til gengæld, der under koncerten konstaterede: “Impalers er det bedste der er kommet ud af Haderslev, siden Haderslev Garden…”.

Endelig har vi Pectora, som jeg anmeldte EP’en Redemption fra i begyndelsen af året, og indledte den den 4-stjernede anmeldelse således:

“Pectora er danske, men lyder, på den gode måde, som noget der kommer heavy rockende fra den anden side af Nordsøen. I 1980’erne. Lyden og sangene har de sådan set, de mangler bare at optimere og trimme lidt”.

Studenterhuset // 16/9 // Kl. 20.00 7/ 40 kr. (det er satme billig!)
Vi napper også lige et enkelt søndagstilbud til de friske, EMA, eller Erika M. Anderson kigger nemlig forbi Ideal Bar. Havde succesen stået mål med hype og buzz fra dengang hendes debutplade udkom i 2011, burde hun nok have spillet i Lille, hvis ikke, Store Vega nu.

Nuvel, det er ikke altid den slags bliver vekslet til et bredt gennembrud, men jeg var selv ret begejstret for den plade og EMA’s mørke rocklyd med en snert af folk. Men, indrømmet, jeg fulgte heller ikke op på den og kan se hun har udsendt to plader siden, som jeg ikke anede eksisterede.

Så måske ligger der både en lille koncert guldklump og gemmer sig her og nogle plader der er værd, at få samlet op på?

Ideal Bar // d. 17/9 // Kl. 20.00 // 140 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Electric Hellride, pressefoto

Previous articleThe Savage Rose: Homeless ★★★★★☆
Next articleNoxtrain: Into The Woods (EP) ★★★☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.