Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Electric Elephants: In The Great Dark Between The Stars (EP) ★★★★☆☆

Electric Elephants: In The Great Dark Between The Stars (EP) ★★★★☆☆

1872
0

Space-grunge-rockerne Electric Elephants rammer den røde tråd med en velspillet EP. 

De tre M’er Mads, Mikkel og Mathias udgør en fabulerende trio, der marcherer direkte ind i space-grunge tilhængernes hjerter. Fra hard rock til dagdrømmende riffs og borende vokal. Electric Elephants er klar med EP’en In The Great Dark Between The Stars, som lever vældig meget op til sit navn (og her er nok også en del referencer at finde for sci-fi fansene, red.).

Første nummer, ‘Inertial Motion’, leder os ind i det kosmiske mørke, og giver et hurtigt indblik i hvilken verden, vi er ved at begive os ind i, mens ’Machines & Blood’ overlapper – et iørefaldende, halv-hektisk grunge-nummer med kant.

Herefter er der stille seancer blandet med rå bas på ’Do Androids Dream Of Electric Elephants?’, og det fortsætter på ’Interstellar Fusion’. Her er derudover tilføjet et lækkert guitarspil og det giver lige lidt mere kant. En modificerende og indsmigrende vokal pryder det rå kosmiske univers.

’Planet of Love (Super ’Bossa’ Nova)’ er lidt jazzet, samtidig med det giver associationer til 70’erne og The Doors. En meget speciel, men dog familiær sound – man føler sig kort og godt hjemme i Elefanternes univers, samtidig med at det også skubber lidt til grænserne for det hjemlige. Et ekstra skvæt grunget guitar er lagt til, og det fungerer ganske enkelt skidegodt.

Lidt anderledes er ‘Les Masses D’air’ – Et sværmende intermezzo, der giver et kort break fra de hårdere toner, som dog stærkt vender tilbage på ’Above Us All’. Og det er ikke bestemt ikke en dårlig ting – her er der et kæmpemæssigt potentiale! Det betydeligt varierende tempo og den særdeles originale melodi fastholder lytteren på en sådan måde, at man ’lige skal høre den igen’. Helt sikkert EP’ens bærende nummer!

Vi slutter af med ’Cosmic Communication’ der bærer en klar The Blue Van-inspireret vokal, og den går lige ind – ’Let the sunshine into your heart’ – som der bliver skrålet, og det er lige præcis hvad man får lyst til.

Der er en tydelig rød tråd gennem hele EP’en, men med det sagt, kan det virke en anelse ensformigt, de første gange man lytter den igennem. Bortset fra det, så er det dødhamrende velspillet – elefanterne kan deres kram, og fortjener 4 stjerner herfra.

Af Stefanie Sloth Hansen

Besøg Electric Elephants på facebook

Previous articleThe Chairman – A Little Company – 18/10 -2016
Next articleF.M.K.: EP1 (EP) ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.