Home Koncerter Udvalgte koncerter i København, uge 22-26

Udvalgte koncerter i København, uge 22-26

3881
0
Rebecca Lou

Så samler vi til bunke, en måneds udvalgte koncerter i ét hug også ses holder det her, ellers ugentlige, koncertkiggeri sommerferie til… øhm… “august”. Her kommer dog lige et dusin koncerter i juni.

Og der er flere derude, så hold selv øje og klik lidt rundt, dette er blot et udpluk… deraf “udvalgte”. Det skule jo nødigt blive længere i spyttet end det plejer, så lad os strække ud og varme op, nu er der rapid fire, plaff plaff.

Første stop bliver Loppen på lørdag, hvor Mastermind Records har overtaget biksen og præsenterer 4 beskidte bands fra undergrunden. Du får Birds In Flight, Cop Lord og så 2 bands, som vi tidligere har anmeldt, nemlig 0% og The Monoliths. Det blev til 4 stjerner til begge bands, da henholdsvis Jonas og undertegnede anmeldte udgivelser fra dem, endda indenfor ganske få dage i september måned sidste år.

0% leverer skramlet punk, mens The Monoliths krydrer den punkede klang med noget mere brunt, grumset og 80er nedslående.

Loppen // d. 2/6 // Kl. 21.00 // 60 kr.

Vi bliver på Loppen lidt endnu, ja, faktisk et par dage endnu. Torsdag den 7/6 står den på Dødens Triumf, og nej, det er ikke noget med The Savage Rose og afklædte balletdansere, eller det tror jeg i hvert fald ikke. Her er der tale om et dansksproget rockprojekt, som trækker på en western inspireret lyd og en punket energi. Kernen er Jakob Johnsen og Mads Richter Rasmussen, der også spiller sammen i Halshug, mens de live bakkes op af skiftende besætning.

Loppen // d. 7/6 // Kl. 20.30 // 60 kr.

Blive bare hængende, dagen efter er der Second Hand SessionsLoppen, hvor vinylkollektivet Beat Mermaids vender plader, og The Brotherhood of Sonic Love smadrer dine øregange med deres brummende rock.

Dem sendte jeg 4 stjerner efter for en EP i slutningen af 2016:

“Faktisk lyder det som om The Brotherhood of Sonic Love aldrig rigtig har lavet andet end at sætte rock-motoren i gear og snurre og brumme derudaf, med en let psykedelisk tone blafrende i slipstrømmen. Måske ikke helt ulig et band som Black Rebel Motorcycle Club?”.

Loppen // d. 8/6 // Kl. 21.00 // 50 kr.

Og så forlader vi Staden og dingler mod Pumpehuset, hvor der samme aften er gratis toner i Byhaven. Endda x 3 for at det ikke skal være løwn, då! We Are Surburban præsenterer den excentriske M Rexen, som vi tidligere har kørt som Dagens Track, indie-folk med elektroniske impulser fra Eos Tribe, som Thomas tidligere har rost og så en pop/punk/rock knytnæve fra Rebecca Lou. Dem/hende har vi haft som Dagens Track en del gange efterhånden, de kører den moderne “udsend singler i jævn strøm” stil, ligesom jeg oplevede bandet overfalde Uhørt med sveddryppende liveenergi for et par sæsoner siden.

Byhaven // d. 8/6 // Kl. 15.00 // Gratis

https://www.youtube.com/watch?v=YIQJvMt3vyY

Dagen efter, lørdag, gæster det belgiske metalband Wiegedood KB18 og de har dansk opvarmning med, som vi har anmeldt to albums fra, nemlig JustinHate. Senest var der, ja, sig det i kor, 4 stjerner fra mig selv til albummet Marrow, der udkom for knap 2 år siden.

Her viste bandet bundsolid form med deres bud på dansk, eller københavnsk, hardcore, som vi kender den fra en række beslægtede bands. Jeg sammenlignede lidt med en gruppe som Barricade (der nu er opløst), på en afvekslende plade, hvor der også skiftes mellem engelske og danske tekster.

KB18 // d. 9/6 // Kl. 20.00 // 60/80 kr.

Søndag… vi skal på Loppen! Jaha, tilbage til Staden, hvor der er dansksproget musik af fineste kaliber at finde i det albumaktuelle Mellemblond kigger forbi. Det er ikke kun os der har rost nyeste album, Guldlokzonen, men det blev altså til hele 5 stjerner fra vores egen anmelderbasse, Jonas, for en lille måneds tid siden:

“… på en måde er bueskydning et meget godt billede på Mellemblond – ikke forstået sådan at vinden skubber intentionen ud af kurs, nærmere som at den stille koncentration og tilstedeværelse i nuet bueskydning kræver, på en måde også strømmer gennem Mellemblond’s musik. Og så virker det på samme tid sådan relativt zen-agtigt. Giver det mening? Jeg synes det beskriver Mellemblond-tilstanden nogenlunde”.

Loppen // d. 10/6 // Kl. 20.30 // 120 kr.

Vi tøffer videre til onsdag d. 13/6, hvor vi skal en smut på Loppen. Nå. OK. Så kan man jo nærmest lige så godt flytte ind derude? Anyway, vi skal forbi endnu en tilbagelænet dansk sangskriver, bag Kites & Komets gemmer sig Mikael Kærsgaard, der blandt andet vand DRs Karrierekanonen tilbage i 2011.

Siden er han blevet far og har brugt tiden på, at skrive nye numre på hans mors spanske guitar. Det har resulteret i pladen Do You Believe In Love Today?, der over 11 numre kredser på sin egen stilfærdige og luftige måde om livets store og små spørgsmål.

Opvarmningen leveres af folk-pop bandet We At Sea.

Loppen // d. 13/6 // Kl. 20.30 // 80 kr.
Så tager vi lige en afstikker til Vega, den store af slagsen, hvor der i skrivende stund stadig er billetter til Animal Collective fredag d. 15/6. Bandet, eller kollektivet, er, som navnet måske antyder, vanskelige at sætte i bås. Der flirtes med mange rockstrømninger, andet, i en art eksperimenterende kunstcollage, hvilket har resulteret i en række meget roste plader og ditto koncerter.

Support: Eric Copeland

Store Vega // d. 15/6 // kl. 19.00 // 395 kr.

Samme dag starter K-Town Hardcore Fest 2018 i Ungdomshuset, som over 3 dage præsenterer et væld af grumme undergrundsbands fra ind- og udland i NV. På plakaten er blandt andet danske Wölfblood, The War Goes On og de Roskilde akutelle punkere Motorsav.

De fulde line up kan ses HER

Ungdomshuset // d. 15.-17/6 // 275 kr for alle 3 dage, 1-dags billetter også i salg.

Skal det være hardcore, men i en lidt mindre dosis, så er der en mulighed søndag d. 17/6 på KB18. Her kan du opleve Eyes, Woes og DTHRNR blande hardcoren op med black metal og punk.

KB18 // d. 17/6 // Kl. 19.00 // 80/100 kr.
Som det tynder ud i udbuddet i anden halvdel af måneden lukker vi ned med to smut i Byhaven ved Pumpehuset. Først onsdag d. 20/6, hvor du får drømmende pop/rock fra Moon Loves Honey og Klimaforandringer, som Jonas tildelte 4 stjerner for det legesyge album Slægt, i november måned sidste år:

“Klimaforandringer debuterede sidste år med albummet Ånder og her er de så igen, klar med opfølgeren Slægt. Det seks mand store band definerer sig på Facebook som “Afro-psych”, hvilket dækker over både polyrytmik, eksperimenterende vokaler og repetitive guitarer, hvor man både aner inspirationen fra vestafrikansk blues og psych af den mere meditative art, ind i mellem krydret med udknaldede keyboards med mere.”

Det er lidt af en mundfuld, og man skal nok være lidt eventyrlysten for at flyve med Klimaforandringer på eventyr”.

Byhaven // d. 20/6 // Kl. 15.00 // Gratis

Vi laver et sidste hop til fredag d. 29/6, hvor Byhaven kan byde på psych-pop fra Askee, ellers kendt som Aske Kristiansen, tangent/skrige-galning i Helhorse og tungrockerne Franklin Zoo, som vi har sidevis med i arkivet.

Vi har nemlig efterhånden en ordenlig bunke materiale om bandet i arkivet, da vi har anmeldt og omtalt dem en del gange over årene. Seneste album, Red Skies, er fra august måned 2016, et album Jonas tildelte 5 stjerner. Jeg synes også sangskrivningen er blevet både bedre og mere ambitiøs, og dermed har musikken egentlig også fået mere personlighed. Og så er det bare en plade spækket med fede, mørke og store numre.

Jonas er også den på redaktionen der senest har oplevet bandet live, da de i forbindelsen med udgivelsen af det nye album, blandt andet gav en koncert på Radar i Aarhus. Her blev det til 4 stjerner for udebanekoncerten:

“Franklin Zoo lagde tempofyldt ud med først ‘Burning Man’, fulgt af den glimrende tungrockbasker ‘It’s Not Me’, hvor både bandet og forsanger Rasmus Revsbech fik understreget, at evnerne de viser i tungrockens kunst på albummet, bestemt ikke kun er noget, de kan i studiet. Revsbech i front virkede veloplagt, men ind i mellem også lidt rådvild, når hans dunkle og sammenbidte attituder undervejs i koncerten blev mødt af aarhusiansk festuge-godmodighed og tilråb af den mere bøvede slags”.

Byhaven // d. 29/6 // Kl. 15.00 // Gratis
Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Lene Damgaard/GFR, Rebecca Lou, Uhørt ’16

Previous articleMånedens Mening: Om at slå igennem som musiker i Danmark
Next articleRoyal Mob: Cinematic ★★★☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.