Home Koncert omtaler & artikler Udvalgte koncerter i København, uge 12

Udvalgte koncerter i København, uge 12

1531
0

Alright, endnu en uge og endnu en dejlig buket koncerter med meget forskellige blomster, lad os stikke snuden i den og dufte til sagerne.

Vi lægger ud med et par onsdagstilbud, og starter på jyde udposten Amager, hvor Beta har canadisk rock på plakaten. July Talk, fra Toronto, spiller noget der beskrives som et møde mellem Tom Waits og The Raveonettes. Det lyder underligt nok til, at jeg lige tager en lytter…

OK, hvor underligt det end kan lyde på skrift, så er det måske ikke helt ved siden af med en rusten mandevokal og lys kvinde, der mødes ovenpå en alternativ rockish bund.

Support leveres af The Billy Smurfs, der blandt andet har lavet en anti-Trump sang kaldet “Stop The Trumpet”, et kækt lille ordspil, som jeg grinede af cirka 0 sekunder.

Beta // d. 22/3 // Kl. 20.00 // 125/150 kr.

Janove, ja, det siger måske ikke en så meget, heller ikke undertegnede, men så læste jeg det med småt. Der stod nemlig noget med Kaizers Orchestra, det er dem med “Ompa Til Du Dør”, “Kontrol På Kontinentet” og alt det der. Deres frontmand, Janove Ottesen, er nu klar som solokunstner, efter bandet trak stikket i 2013.

Hans soloplade, Artisten & Marlene, udkom den 10/2, og røg åbenbart under vores radar. Nuvel, dømt udfra til YouTubing, så er stilen nu mindre kantet og balkan gøglet, ja, faktisk er vi nærmere ovre i noget RnB pop møder rock? Det kan du opleve live i Lille Vega onsdag aften.

Support: IAMJJ

Lille Vega // d. 22/3 // Kl. 20.00 // 200/225 kr.
Hvis du bliver hængende i området, eller bare kommer tilbage dagen efter, så byder torsdag på et upcoming navn i Ideal Bar. Faktisk så meget up and coming, at de allerede er booket til Roskilde Rising til sommer, nemlig Fugleflugten.

Det er et band der lidt er kommet snigende, eller svævende måske, men første gang jeg hørte/læste om dem, tænkte jeg, no kidding, “dem booker Roskilde sgu’ nok”. Hvorfor ved jeg ikke helt… noget med navnet, måske? Det at de er, pardon the pun, er fløjet lidt under radaren og så, naturligvis deres musikalske stil.

Bandet spiller en slags gazer-rock. med et let drømmende, fjernt skær. med danske tekster. Det er på en måde, uden sammenligning i øvrigt, som en mere kantet, mørk og utilnærmelig udgave af The Minds of 99? Måske?

Support: Moon Loves Honey

Ideal Bar // d. 23/3 // Kl. 20.00 // 90/105 kr.

I Huset-KBH kan du komme til fejring af en pladeudgivelse, når danske Reliks holder release for deres debutalbum. Og så er det endda gratis!

Albummet anmelder Troels-Henrik her på siden i morgen, men vi havde premiere på nummeret “Desert” fra gruppen for nogle uger siden, hvor deres lyd blandt andet blev beskrevet således:

“Stilen er en sammensmeltning af luftig indierock, med et køligt nordisk touch og mere pågående rytmer, der stedvis nærmest lyder polyrytmiske. Det giver et nummer der både føles roligt og beroligende, men på samme tid også hiver i- og skubber- til en. Du føler dig afslappet, men alligevel er man lidt på vagt, da man aldrig helt ved, hvor man skal hen i næste øjeblik – uden at det bliver decideret stressende”.

Huset-KBH // d. 23/3 // Kl. 20.00 // Gratis
Torsdag aften starter semifinalerne i årets Emergenza Festival musikkonkurrence også, det foregår på Rust og løber også fredag og lørdag, så tjek lige deres hjemmeside for dagsprogrammer og spilletidspunkter.

Rust // d. 23/3 // Kl. 19.30 // 110 kr. pr dag

“ORM spiller grumt og hæsligt nok til at skolegårdens hårde nitter, ovre i hjørnet, kan være med, og smukt og inkluderende nok til, at folk der måske ikke ville bevæge sig ind i det område, kan være med. Det skyldes både bandets sans for stort anlagte melodier, men også bare noget så enkelt som fremragende sangskrivning”.

Og så fik de eller topkarakter for deres selvbetitlede debut i min anmeldelse i sidste uge, 6 stjerner blev der sagt! Black metal ‘n roll, vammel heavy, led undergrund, fucking fedt, kald det hvad I vil, fredag aften holder ORM release for krabaten på Loppen.

Support: Gny

Loppen // d. 24/3 // Kl. 21.00 // 70 kr.

Små-skummelt bliver det sikkert også på Spillestedet Stengade, der fredag aften har hollandsk besøg. Gold beskrives som “post-everything”, deres nye album hedder Optimist og indledes med et upbeat nummer der hedder “You Must Die”. Solskin, slikkepinde og regnbuer til alle!

Support: Afsky… endnu en flok optimister.

Spillestedet Stengade // d. 24/3 // Kl. 20.00 // 100 kr.
Vi slutter fredagen på Amager Bio, der i år kan fejre 20 års jubilæum. Det er mere end et kvart århundrede siden dagens kunstner sidst stod på en scene og spillede musik, ja, faktisk hele 28 år.

Der er tale om multikunstneren Leif Sylvester, der i en moden alder, det kan man vel godt sige uden at fornærme nogen, har fundet vej tilbage til livemusikken, efter at have beskæftiget sig med alt fra malerkunst til skuespil de seneste, ja, mange år.

Han er aktuel med en ny plade som Leif Sylvester and Friends, i livesammenhæng dækker det over et band med hele 9 medlemmer.

Amager Bio // d. 24/3 // Kl. 20.00 // 215 kr.

Skal vi ikke slutte af emd to releasekoncerter lørdag? OK, vi lægger ud med den gratis af slagsen, den finder man på KB18, hvor Blackbeat inviterer til gratis tungrock og “godt selskab”.

Anledningen er udgivelsen af bandets debut-EP Sleep Deprived, og den kan de da lige så godt sende vores vej, hvis de også lige skal have den anmeldt.

Support: MonoType

KB18 // d. 25/3 // Kl. 20.00 // Gratis

Og så er vi  nået til sidste stop, som bliver på High Voltage i denne uge, hvor Grumpynators fejre dem selv og udgivelsen af deres album nummer to. Første album, Wonderland, fra de bumlende og lidt utøjlede motorbilly bøller sendte jeg 4 stjerner efter, dagens omdrejningspunkt, opfølgeren, er jeg i skrivende stund ved at lytte igennem med henblik på anmeldelse.

Umiddelbart virker det som om udtrykket er blevet en kende mere strømlinet, i den forstand at der er skruet en anelse ned for rockabilly delen og op for boogie-rocken, så bandet kommer lidt nærmere Volbeat – som de lyder nu.

Hvad jeg synes om det, ja, det må vi se i næste uge hvor jeg anmelder City Of Sin.

High Voltage // d. 25/3 // Kl. 22.00 // 100 kr.
Af Ken Damgaard Thomsen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.