Home Artikler Roskilde 2014 optakt – på tur i søndagens program

Roskilde 2014 optakt – på tur i søndagens program

2329
0

Du har hørt masser af musik. Du har drukket 1000 øl og røget 1000 hash.  Du har måske festet igennem og travet rundt i evigheder på øst og råbt ting på svensk af forbipasserende og truet dem med en agurk. Du er formentlig træt, du vil egentlig gerne hjem. Men der er en hel dag med musik endnu! Så hold dine heste, klap en af dem og hop op på en anden – her får du en filtrering af søndagens program, set gennem rockmikroskopet. Læs om torsdag HER, fredag HER og lørdag HER

For at det ikke skal være løgn, så skal du faktisk tidligt op søndag. Der er nemlig norske rocktæsk allerede kl. 12. Ingen ringere end Skambankt har fået dette ukristelige tidspunkt på Avalon-scenen. Og selv om du måske selv er skambanket af de seneste dages udskejelser, så bør du nu alligevel trave ind på pladsen og få lidt flere tæv af de gæve nordmænd.

Så er du også mørnet og klar til britiske Carcass, som også har været så heldige at få spilletid tidligt søndag eftermiddag, mere præcist kl. 14.o0 på Arena. Jeg husker selv tydeligt Swansong fra midt-90’erne som et fint metalalbum, men har ikke stiftet nærmere bekendskab med veteranernes nye materiale, som er udgivet efter bandet genopstod i 2007. Senest Surgical Steel fra sidste år, som kollega Ken til gengæld faldt i metal-svime over. Hele 6 stjerner dryssede han ud med lind hånd, og skrev blandt andet: ” (…) hvad der mangler af egentlig udvikling og innovation, kompenseres der for ved at fylde albummet til bristepunktet med tonstunge og kompromisløst tungmetalliske numre”. Så selv om søndag eftermiddag måske er lidt op ad bakke, så bør man ikke forskåne sig selv for Carcass!
Faktisk er søndagsprogrammet på Roskilde ganske fint, med afstikkere i flere genrer. Har man for eksempel fået nok metal efter en lille time i selskab med Carcass, så kan man i stedet lunte imod Pavilion, hvor amerikanske EMA går på kl. 15. Erika M. Anderson er en amerikansk guitarist og sangerinde som behændigt blander grunge, rock, punk, pop og slacker til en 90’er nostalgisk cocktail. Seneste album, The Future’s Void, har haft pæn succes, så der er lidt hype at leve op til for EMA, der besøgte den aarhusianske Recession-festival i maj.

Mere amerikansk, alternativ rock finder vi tilbage på Arena kl. 16.00. Her er det Deerhunter, der får mulighed for at vise, hvorfor de er et ganske populært anmeldernavn. Amerikanerne er legesyge og opfindsomme i deres tilgang til den alternative rock og kan samtidig også skrue catchy melodier sammen, så det bliver næppe en lukket fest.
Eksperimenter finder man formentlig også hos californiske Merchandise, hvis man pendulerer tilbage til Pavilion kl. 17. Amerikanerne har især excelleret i britisk inspireret post-punk, men har tilsyneladende proklameret at de vil være et pop-band på deres kommende album.

Hvis post-punks goes pop ikke lige er din stil, så kan du i stedet trække den sorte hætte over hovedet, og  i stedet høre The Black Dahlia Murder på Avalon-scenen kl. 18. Melodisk amerikansk dødsmetal med masser af fart, soli og melodi, uden at glemme brutaliteten, og med rødder i europæiske navne, især fra den svenske melo-dødsscene, det kunne da måske ruske lidt op i den mentale katatoni, som jeg formentlig er hensat i på dette tidspunkt.

Eller kan Kasabian måske? De britiske fest-rockere gjorde et ganske hæderligt indtog på Orange i 2010, hvor bandet foran et begrænset publikum arbejdede sig frem til noget, der kunne minde om en hårdttilkæmpet uafgjort med spilletidspunkt og scenestørrelse. Siden har briterne ikke udgivet noget, der har været synderligt ophidsende for undertegnede (omend det skal nævnes at Thomas er begejstret for bandets nyere udgivelser), men de har dog nogle solide albums i baggagen, og deres musik er ganske velegnet til solrige søndag aftener. Så måske… De går på Orange kl. 17.45.
Efter Kasabian er det Stevie Wonder der overtager Orange, og det gør han formentlig til en godt fyldt plads. Den amerikanske legende går på kl. 19.45, og har den fysiske tilstand ikke tvunget mig til tilbagetog, så skal jeg absolut opleve den smilende hitmager give den gas.

Er man mere til regulær rock sidst på søndagen, kan man kl. 20 på Avalon opleve engelske The Horrors, som har shoppet rundt i den mørkere ende af rocken over deres hidtidige fire albums, eller få ørerne blæst igennem af en omgang hardcore når californiske Nails lukker Pavilion kl. 21. Personligt havde jeg ikke haft noget imod at søndagens program var byttet med fredagens eller lørdagens, men nu er det som det er, og så kommer det temmelig meget an på dagsformen, hvor meget jeg holder til efter en uge med musik. Uanset hvad der bliver den personlige lukker, så bliver det forhåbentlig en god musikoplevelse en solrig Roskilde-søndag.

Af Jonas Strandholdt Bach

Foto: Per Lange/Roskilde Festival

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

 

Previous articleVattnet Viskar – Breath Of The Almighty – 24/6 – 2014
Next articleBombus – Let Her Die – 25/6 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.