Home Koncerter Koncerter i KBH, uge 38

Koncerter i KBH, uge 38

2803
0

Endnu en uge med mange koncert tilbud, hvor fredag igen bugner, så mange faktisk, at vi har måttet sortere lidt for at det her ikke bliver alt for langt. Her er hvad vi har valgt ud, men husk, der er mere derude, så kig jer omkring.

Hvorfor ikke lægge ud med en tur på Loppen i aften (onsdag), hvor der er 3 bands på plakaten for (næsten) en 50’er. Det ene band har taget turen hele vejen fra San Francisco! Pow spiller garage-punk/space rock med synth. The Felines er en pige trio med rødder i garage-rocken, de var blandt andet på plakaten til Uhørt Festival tilbage i august måned. Endelig er Less Win klar til at give dig et skud alternativ garage og post det ene og det andet indsprøjtning. Dem har vi tidligere omtalt og anmeldt af flere omgange, klik HER

Loppen // d. 17/9 // Kl. 20.30 // 55 kr.

Ideal Bar holder Striving Vines releaseparty for deres kommende andet album, der følger op på debutten fra 2010. Tilbage i 2010 vandt Tak Rock konkurrencen, som gav dem en support tjans for Kashmir. Obstacles, som albummet hedder, er allerede ude i Tyskland, hvor bandet har fået en del opmærksomhed. Vi må vente til næste uge, hvor vi også anmelder albummet.

Support: Carl & Gry + Ladylion (som Jonas anmeldte for nylig)

Ideal Bar // d. 17/9 // Kl. 19.30 // 70 kr.

Skal det gå lidt mere hårdt til værks, så smut til Beta, der for alvor åbner sæsonen onsdag aften med en knytnæve lige i smasken på publikum. Tævene uddeles af hardcore punk legenderne Negative Approach fra Detroit, Mitchigan med den notorisk ondsindede John Brannon i front. Fuck lillemor, det er onsdag, du skal ud og rykkes rundt ude i byen!

Support: Commie Cowboys

Beta // d. 17/9 // Kl. 20.00 // 125 kr. (forsalg) 140 kr. (døren)

http://youtu.be/EeMpoip0lSA

Hvis du er blevet klasket op i loftet på Beta onsdag aften, så fortvivl ikke – der er ikke så højt til loftet på Beta….og hvis du først finder ned torsdag aften, så er der dundrende og intense mørke toner at finde, når nordjyske Get Your Gun lader mørket falde. Get Your Gun er et band vi har skrevet en del ord om i 2014, fra Jonas’ 5- stjernede album anmeldelse, over liveoptrædender som denne i Aarhus, deres tid i solen på Rising Scenen på Roskilde Festival, hvor vi også interviewede dem. Og seneste til Uhørt Festival, hvor jeg diskede op med samfulde 6 stjerner på vores skala. Bare se dem, mere er der ikke at sige til det.

Support: Skifting

Beta // d. 18/9 // Kl. 20.00 // 115 kr. (forsalg) 125 kr. (døren)

Samtidig på Loppen er der også musik der taler for sig selv, eller som vi kan lade ord fra vores arkiv tale for. Her er der dømt doom metal fra Pallbearer og YOB. Førstnævntes nye album Fundations Of Burden sendte Jonas 5 stjerner efter fornylig og søreme om jeg ikke gjorde det samme, da jeg anmeldte YOB’s Clearing The Path To Ascend i fredags. Samme aften oplevede Jonas de 2 bands blæse Atlas i Aarhus godt igennem, så hvis du vil have et sneak peak på hvad der venter på Loppen, så kan du læse en anmeldelse fra Atlas HER

Loppen // d. 18/9 // Kl. 20.30 // 150 kr.

Så er vi nået til fredag, der lige som sidste uge er ved at flyde over med gode tilbud. Vi lægger ud på Lygten Station, hvor der er mørk singer songwriter releasekoncert med Select Captain, der er aktuel med albummet The Fear and The Lights. Den anmelder vi snarest.

Support: Mojave Desert Rebels (akustisk sæt)

Lygten Station // d. 19/9 // Kl. 19.30 // 50 kr.
Ideal Bar har de linet 2 bands op, som har fået rigtige gode anmeldelser her på siden. Først Fossils, hvis kødfyldte Flesh Hammer modtog hele 6 stjerner af Thomas i begyndelsen af året. Og The Malpractice, der måtte “nøjes” med 5 for Mass, da Kristina uddelte stjerner i februar måned. Det kan man da kalde dobbelt op på støj.

Ideal Bar // d. 19/9 // Kl. 20.00 // 100 kr. (forsalg) 110 kr. (døren)

Op i røven, dø i smerte, er titlen på den nye EP fra stoner/doom bandet Lewd Flesh. Den fejrer de udgivelsen af på Stengade fredag aften. Bandet består, så vidt jeg kan læse mig frem til, af 2 kvinder og 3 mænd, der ser ud til at give den gas, dømt ud fra deres Facebook profil.

Support. Gaia + kolos

Stengade // d. 19/9 // Kl. 21.00 // 50 kr.

Vi bliver lidt i det psykedeliske hjørne, dog et noget mere spraglet et af slagsen, når svenske Goat samme aften indtager Store Vega. Bandet blander alt fra prog, psych, garage, afrobeat med voodoo lignende ritualer. Syret, utraditionelt og teatralsk, en blanding der blandt andet begejstrede på Roskilde Festival 2012.

Support: Papir

Store Vega // d. 19/9 // Kl. 20.00 // 210 kr.

Danske Black Light White Light blander psykedelisk 60’er rock med shoegaze og madchester toner fra start 90’erne, det kan du opleve live på Loppen. Her holder bandet releasekoncert for deres anden album.

Support: Baby Jesus (SE)

Loppen // d. 19/9 // kl. 21.00 // 40 kr.
Vi bliver i det danske, i Templet i Lyngby kan du ride med på Pet The Preachers bølge, inden de rammer toppen. Bandet har allerede genereret en del positiv omtale med deres tunge bluesede rock, både på album og rundt omkring på spillestederne i ind- og udland.

Templet // d. 19/9 // Kl. 21.00 // 100 kr.

Så er vi nået frem til sidste punkt i fredagskalenderen, nemlig Ugens Anbefaling, som tilfalder Accept i Amager Bio. Bandet er aktuelt med deres 14. studiealbum, Blind Rage, som jeg anmeldte tidligere på ugen. Pladen var for mig en lidt ujævn oplevelse, der især tynges af, at den føles for lang – til gengæld er de gode stunder fuldt ud på højde med deres klassiske materiale fra midt 80’erne.

Jeg oplevede bandet live på Copenhell, midt på eftermiddagen på sidste års festival, der afslørede et rutineret band der var alt andet end rutinepræget og rustent. Faktisk virkede de vitale og i musikalsk topform, da de blæste til klassisk metal angreb på beton underlaget. Læs anmeldelsen HER

Derfor forventer jeg også lidt af et festligt brag fredag aften på Amager, når man kan opleve dem i lidt mere intime rammer.

Support: Damnations Day

Amager Bio // d. 19/9 // Kl. 21.00 // 300 kr. (få billetter tilbage)
Hvis du nåede helskindet igennem fredag, så er der også kvalitet at finde lørdag. Første stop kunne være KB18, hvor 3 danske bands er på plakaten. Chamber Junkie er et et-mands projekt fra Jimmy Andersen (Among Relatives), en ubekendt størrelse for mit vedkommende.

De sidste 2 navne har jeg begge anmeldt gode udgivelser fra, først Mount Rushmore Safari der gør sig i iørefaldende sange der bringer minder frem om den britiske scene fra 80’erne. Albummet Elba anmeldte jeg til 4 stjerner sidste sommer. Catch The Breeze er resterne af aarhusianske Yellowish, de er aktuelle med den 5-stjernede EP Catch The Breeze, hvor de med gode og catchy numre kommer med et kompetent bud på dansk shoegaze/støj rock/drømme pop.

KB18 // d, 20/9 // Kl. 20.00 // 50 kr.

Lørdagens anden musikalske tilbud er af en lidt anden kunstnerisk karakter. På Huset KBH (Musikcaféen) tropper Henrik Olesen aka Ukendt Under Andet Navn op med numre fra Glade Dage i St. Vemod. Henrik Olesen har tidligere slået sine folder sammen med brormand Peter Olesen i den fantastiske duo Olesen-Olesen, ja, det er typisk info man lige SKAL nævne, når snakken falder på en af dem. Men hvem af dem er den gode og hvem er den onde bror? Svaret får du måske på Huset KBH.

Support: Mads Wæhrens

Huset KBH // d. 20/9 // Kl. 20.00 // 80 kr.

Rust er der upcoming toner med 3 bands på plakaten. The Rolling Scones, der spiller egne fortolkninger af danske og internationale navne, The Strips som lover rebelsk rock ‘n roll med rødder i punk og blues og endelig Awesome Mr. Powerwolf. Deres energiske retro-rock EP Wake up tildelte jeg 4 stjerner sidste efterår, læs anmeldelsen HER

Rust // d. 20/9 // Kl. 21.00 // 40 kr.

Som afslutning tager vi lige et lille hop ind i begyndelsen af næste uge. Mandag aften gæstes Lille Vega nemlig af selveste Helmet! De kommer for at fejre 20 året for albummet Betty, der bliver spillet fra ende til anden, krydret med godter fra bagkataloget. Vil du vide hvorfor bands som Deftones, Rise Against, Pantera og Tool nævner Helmet som en inspirationskilde, så er det ud af døren mandag aften.

Store Vega // d. 22/9 // Kl. 21.00 // 175 kr.
Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleAmaranthe – Drop Dead Cynical – 17/9 -2014
Next articleLewd Flesh – Acid Rider – 18/9 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.