Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Get Your Gun: The Worrying Kind ***** (5/6)

Get Your Gun: The Worrying Kind ***** (5/6)

3045
0

Den nordjyske trio Get Your Gun har gennem længere tid rumsteret i undergrunden og spillet koncerter, blandt andet til Aarhus Psych Fest og Tallinn Music Week, ligesom de allerede inden udgivelsen af  debutalbummet The Worrying Kind er booket til Rising-scenen på årets Roskilde Festival. Albummet kan meget vel være med til at sende Get Your Gun helt frem i de forreste geledder af spændende danske rockbands.

En af Get Your Gun’s store styrker er kompromisløsheden og evnen til at fremmane et mørkt og tungt lydunivers, bygget af bas, guitar, trommer og Andreas Westmark’s mørke og til tider martrede vokal. The Worrying Kind er særdeles konsistent i sit tungsind og der er ikke meget slinger i valsen på albummets blot 7 numre.

Lige fra åbneren ‘Black Book’s indledende riff til ‘Tender Lies’ klinger ud i den anden ende er det en intens og mørk oplevelse at være i selskab med de 2 x Westmark (Andreas og Simon) og Søren Bøgeskov Nørgaard.

‘Black Book’ er et uhyre stærkt udlæg, der rummer både tyngde og tungsindighed og hvor Andreas Westmark’s vokal bærer følelserne ekspressivt i mellem guitarriffs, basbulder og tonsende trommer. En intens åbner, der straks vækker i hvert fald denne lytter, og får én til at spidse ører og lade sig rive med ind i nordjydernes dunkle nordjyske westernunivers.

Mere dæmpet og duvende, som de mørke bølger, er ‘Sea of Sorrow’, hvor Andreas Westmark et par steder næsten lyder som The National’s Matt Berninger. Et nummer, der vokser med gennemlytningerne, og sammen med det intense titelnummer, som følger efter, udgør den et dæmpet buldrende epicenter på albummet. “I used to talk so loud/So I could hide my doubt/I think I realized/That I’m the worrying kind”, synger Andreas Westmark med mismodet lysende gennem vokalen på titelnummeret, mens den musikalske storm omkring ham vokser.

De to dæmpede, men stadig lurende eksplosive, numre bliver næsten som et øje i orkanen, der suser rundt om, for efter ‘The Worrying Kind’, kommer nemlig den western-bluesede, swingende tungrocker ‘Staying For a While’, der er blandt bandets mere umiddelbart tilgængelige sange med sit brusende, energiske riff og tilhørende “mmh-mmh-mmh”-kor, mens Westmark’s vokal igen er martret af desperation.

Den mere psychede, bastunge ‘Sometime’, bygger langsomt op mod nye uvejr, og fører over i den uptempo og medrivende ‘Call Me Rage’, der med sit energiske trommespil og indestængte vrede truer med at eksplodere fuldstændigt. Tilbage i mere smult vande finder vi afslutteren ‘Tender Lies’, men der er hele vejen en truende understrøm, der minder én om at Get Your Gun ikke alene rummer det dæmpet depressive, men også det eksplosivt ekspressive. Det er i vekselvirkningen mellem de to, Get Your Gun’s styrke ligger. Der er altså lidt “quiet-loud-quiet-loud” over formlen, og det er måske netop den største svaghed ved The Worrying Kind, at det kan virke lidt som en formular undervejs på albummet.

Det ændrer dog ikke ved at Get Your Gun har en intensitet og et knugende mørke og lurende desperation, som det er få bands (især i Danmark) forundt at mane frem. Det gennemførte udtryk og den høje kvalitet i sangene sikrer 5 stjerner til The Worrying Kind og en medfølgende anbefaling om at tjekke bandet ud live.

Tjek Get Your Gun ud på deres facebook. Du kan opleve Get Your Gun på Kulisselageret i Horsens torsdag d.17/4 og på Radar i Aarhus d.18/4, og blandt andet også til Spot Festival og Roskilde Festival senere på året.

Anmeldt af Jonas Strandholdt Bach

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleThe Malpractice – The Big Empty – 17/4 – 2014
Next articleGFR Live: Crowbar + support 16/4 – 2014, BETA **** (4/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.