Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Awesome Mr. Powerwolf: Wake Up (EP) **** (4/6)

Awesome Mr. Powerwolf: Wake Up (EP) **** (4/6)

3319
0

70’er inspireret rock, med catchy melodier og riffs, samt en stærk vokal, det er hvad man bliver lovet i Awesome Mr. Powerwolf’s bandbiografi. De 4 numre på denne EP holder nogenlunde hvad der bliver lovet, men der er et afgørende springende punkt for om man vil elske denne udgivelse eller ej.

Vokalen. Forsanger Rasmus Cundell’s vokal kaldes som I kan læse “stærk”, det kommer vidst an på ørerne det lytter til den, for den skærer godt nok lige lovligt i mine. Der er på ingen måde tale om en dårlig vokal, den rummer masser af energi og nerve, men tonelejet den ligger i går desværre hurtigt mig på nerverne. Det bliver naturligvis lidt af en hæmsko for bandet, når man lytter til bandets numre, hvor den til tider er temmelig markant i lydbilledet. Men jeg har alligevel prøvet at abstrahere fra det, da den som sagt ikke er ringe, den falder bare ikke lige i min personlige smag.

Energi og nerve er også to ord der overordnet meget godt beskriver det hvad Awesome Mr. Powerwolf leverer på denne EP. Ulven hyler løjerne i gang med “Wake Up”, der er en ganske uimodståelig lille step-på-stedet power-rocker, der er nærmest umulig at stå stille til. De lovede riff’s sidder lige i retro-skabet, på et nummer hvor fart og tempo er i højsædet, uden at det kommer til at virke forhastet eller bandet kommer til at halse efter deres egne idéer – det er simpelthen bare klassisk kraftfuld rock og rul, kompetent leveret og uden mange dikkedarer. Vokal har jeg været omkring, den fungerer trods mine forbehold rigtig godt i lydbilledet selvom det bliver lidt skingert i klangen for mig – ville egentlig gerne opleve den live, da den muligvis rummer lidt mere tyngde i sådan en situation?

“Blackout” sætter farten en lille smule ned, med en mere snurrende melodi, der umiddelbart ikke er helt så akut medrivende som “Wake Up”. Det er dog lige så velspillet og kompetent skruet sammen, hvor også den lettere mystiske tekst vækker ens nysgerrighed:

I’m greeted by strangers, as I walk down the street
A man in a purple dress, is waving at me
Maybe that’s why I found blood on my shirt
I’m trying to speak, but I can’t say a word

Igen imponerer guitar stykkerne, og bandets generelt sikre greb om opbygning af numrene, med temposkift, instrumentalstykker og effektive stemningsopbyggende passager.

Ligeledes formår Awesome Mr. Powerwolf, at variere deres udtryk i tilstrækkelig grad indenfor den 70’er rockede skabelon, så man aldrig keder sig eller det bliver ensformigt, På den mere lavmælte “Love”, drejer klangen i mere længselsfuld blues’et retning, uden at det kommer til at lyde som et helt andet band. Trods retningsskiftet, så bærer sangen stadig bandets klang fra de andre numre videre, og udvider paletten. Det Deep Purple’ske midterstykke, inklusiv veltimet vokalhyl, er et af EP’ens højdepunkter, på et nummer der rummer en ganske effektiv følelse af desperation. Rart med et band der ikke udelukkende behersker tempo, men også kan håndtere en mere storladen rocklyd, uden at knække nakken.

EP’en lukkes med fuld tryk på “Busy Wasting Time”, hvor bandet klogeligt går full circle og vender tilbage til udgangspunktet på “Wake Up”, med tempofyldt og smittende rock ‘n roll. Af den velkendte skuffe, jovist, men hvad gør det når man har evnerne til at rocke røvrystende godt igennem, som her? Awesome Mr. Powerwolf blæser originalitet et stykke og blæser i stedet bare til angreb med gamle våben, der ikke har mistet deres træfsikkerhed.

Der er sgu ikke så meget at sige om det her, det er charmerende, velspillet og klassisk god gammeldaws rock ‘n roll. Vokalen bliver muligvis en smagssag for lytterne, men den bliver ikke så forstyrrende, at jeg ikke kan se ud over min egen personlige smag – og den fungerer upåklageligt sammen med den sprælske og veleksekverede musik.

Trænger du til en solid dosis retro-rock med bid i, så går du ikke galt i byen hos Awesome Mr. Powerwolf – og så kan du endda smage på sagerne ganske gratis.

EP’en kan høres og hentes kvit og frit på bandets hjemmeside.

Anmeldt af Kodi

Besøg Awesome Mr. Powerwolf på Facebook

Like GFRock på facebook og få nyheder om rock, rul, metal and the what have you – hver dag.

 

Previous articleTouching Grace – Do – 9/10 – 2013
Next articleGFR Fokus: Aarhus Psych Fest optakt og anbefalinger

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.