Home Seneste December 2014 - Nyheder Koncerter i Aarhus, uge 50

Koncerter i Aarhus, uge 50

2902
0
The Awesome Welles gjorde en god figur i SCC

En koncertanbefaling onsdag, to fredag og tre lørdag i Aarhus – følg med på tre-trins raketten her.

Onsdag d.10. december

Vi lægger ud med et godt onsdagstilbud. Echo Me spiller nemlig på Fatter Eskil (i samarbejde med Train) i Skolegade. Egentlig består Echo Me kun af Jesper Braae Madsen, men på Fatter Eskil bakkes han op af Tim Boström, Casper Simonsen, Thomas Friis og Sofie Christiansen. Echo Me udsendte i marts sit andet album, Towards the Sunset, et album, jeg selv anmeldte med blandt andet følgende ord: “Desuagtet er der flere glimrende og velsungne poppede rocksange på Towards the Sunset, som fortjener at blive luftet både i radioen og på anlæg rundt omkring. 4 flotte stjerner for et fængende og velskrevet album”. Læs hele herligheden HER og kig forbi Fatter Eskil i aften (onsdag) hvis du er til velskrevet pop-rock.

Fatter Eskil, kl. 21, 40 kr (+ gebyr)
Fredag d.12. december

Vi dobler op på tilbuddene fredag, hvor vi også finder Ugens Anbefaling. På Radar kan du nemlig opleve både The Awesome Welles og Sebastian Wolff (fra Kellermensch) solo. Wolff har produceret The Awesome Welles selvbetitlede debutalbum (og i øvrigt også Echo Me’s Towards The Sunset), som jeg kastede 5 stjerner efter i august, og er med bandet som opvarmning som solokunstner. Sidst jeg oplevede Kellermensch live, stod jeg også med fornemmelsen af at Wolff og resten af bandet virkede som om de ind i mellem ville i forskellige retninger, og nu kan man så ved selvsyn konstatere hvilken musikalsk retning Wolff gerne vil i, når han helt selv kan bestemme. Det skal nok blive interessant.

Det samme bliver det at høre The Awesome Welles, der leverede årets afslutningskoncert på Roskilde Rising – en koncert jeg også anmeldte, og i den forbindelse skrev jeg blandt andet: “Den skramlede og hakkende arbejdermyre-hymne ‘Factory’ viser en lidt anderledes side af bandet som fjerde nummer, mens ‘On a Sunday’ og ‘Out of the Woods’, som klokker ind mod slutningen af sættet, understreger bandets melodiske tæft, mens Adam Nyborg Allen brænder mere og mere igennem i front, hvor guitaren jævnligt slænges om på ryggen, så han kan gribe fat i mikrofonen med begge hænder og synge igennem. Samtidig virker sætlisten og bevægelserne på scenen velovervejede, og med til at forstærke indtrykket af et band, der ved hvad de kan, og ved hvor de vil hen”. Hele anmeldelsen kan læses HER og vi fik os endda også et interview med bandet under Roskilde Festival – det kan du læse HER.

Bandets følelsesladede rockmusik går rent ind hos undertegnede, så hvis du vil opleve et godt bud på ambitiøs og velskrevet dansk rock kan en tur på Radar altså anbefales kraftigt.

Radar, døre kl. 20, start kl. 20.30, 90 kr. 

Der er dog også mulighed for metal andetsteds i byen, nemlig på Backstage, hvor du kan opleve Cáninus og Mushroom Cloud. Førstnævnte kender jeg ikke så meget til, ud over at de har spillet support for Blunt for nylig, men Mushroom Cloud anmeldte Ken et album fra sidste år. In Mad Minute var titlen, og ud over 4 stjerner kvitterede Ken (dengang under nick’et Kodi) med blandt andet følgende ord: “At en trio kan frembringe en lyd med så meget thrashet tyngde er også ganske imponerende. Jeg havde faktisk ikke skænket det en tanke, at der kunne være tale om “kun” en trio indtil jeg læste det tilhørende pressemateriale. Vi befinder os som sagt i thrash genren, men ikke en rendyrket tempo-thrash, som man kender den fra 80’ernes store navne, det er nærmere de seneste 15 års thrash indflydelse man hører i musikken, selv om bandet selv nævner grupper som Megadeth og Testament som inspirationskilder”. Resten kan læses HER. Det lyder heller ikke som et dårligt bud på en fredag.

Backstage, døre kl. 20, start kl. 21, 60 kr.
Lørdag d.13. december

Lørdag byder på hele tre bud på steder, hvor du kan aflevere dine penge mod af få live-musik serveret. Vi starter på Radar, der har tre bands på plakaten: svenske Les Big Byrd, samt Papir og Morgan Square. Les Big Byrd er et spændende svensk bud på psych/krautrock, mens Papir har høstet store roser for deres danske udgave af krautrocken – også live. Morgan Square udspringer af den levende psykedeliske scene i Aarhus, og går efter lidt af samme vibe som The Doors. Ugens psych-tilbud.

Radar, døre kl. 2o, start kl. 21, 100 kr. 

Hvis du skal have et metalfix skal du i stedet en tur på Voxhall, som har hele fire navne på scenen i løbet af aftenen. Hovednavn er de tekniske dødsmetallere i Dying Fetus, som har taget Goatwhore, Malevolence og Fallujah med sig. Det bliver formentlig både højt og grumt.

Voxhall, døre kl. 19, start kl. 20, 170 kr. 

Vi runder af på Train, der  byder på ingen andre end The Raveonettes. Sharin Foo og Sune Wagner har igennem årene leveret en række fængende udspil, senest Pe’ahi, som vi dog ikke har fået anmeldt her på siden. Supporten leveres af amerikanske Mini Mansions, der blandt andet har supportet Arctic Monkeys og The Kills.

Train, døre kl. 20.30, start kl. 21.30, 250 kr + gebyr
Det var ugens bud herfra – rock on derude!

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articlePixies – Debaser – 10/12 – 2014
Next articleMelba Vision: The Kids & The City (EP) ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.