Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Echo Me: Towards the Sunset **** (4/6)

Echo Me: Towards the Sunset **** (4/6)

2466
0

Echo Me debuterede i 2011, og siden har Jesper Madsen spillet massevis af koncerter såvel i udlandet som på dansk grund. Towards the Sunset er opfølgeren og blander behændigt luftig pop, alternativ rock og et øre for stærke melodier.

Towards the Sunset er optaget hos Sebastian Wolff, der efterhånden er ved at gøre sig positivt bemærket som producer ved siden af sit virke som forsanger i Kellermensch. Han har sørget for en ligefrem og let lyd, der klæder musikken og Madsen’s fine vokal. Første spor er ‘Out of My Hands’, der hurtigt manifesterer Madsen’s gode sans for stærke melodier. Med et “O-uh-oh-ooh” og omkvædet som startskud, er det nærmest en øjeblikkelig ørehænger.

Det fortsætter mindst lige så ørehængende på den også meget umiddelbart catchy, og stærke, ‘The Only One’, med sit “yeah, yeah, yeah” refræn, der sætter sig i øret som nutella på en franskbrødsmad. Det er ganske enkelt godt pop-rock håndværk.

Det er det også på ‘Where Is Your Heart Hidden?’, der med omkvædet igen cementerer at Madsen både er en dygtig sangskriver og sanger. ‘Love is a Room’ fortsætter den melodistærke linie, men her bliver det næsten for blødt og pænt for mit rockhjerte. Den kan formentlig snildt gå lige i radioen, og den går bestemt også i vugge-foden, men det er lidt modstridende, at den vipper med.

‘Traps and Treasures’ viser lidt tyngde i versene, mens omkvædet igen lander i den poppede ende. Igen er det dog meget veludført, selv om det ikke er helt så fængende som starten på albummet. Det bliver også sjældent helt så catchy på anden del af albummet, der dog stadig bevæger sig i den lettere og poppede ende af rocken.

Blandt andet på ‘You’re Wrong’, der føjer strygere til lydbilledet og ‘Out There’, begge bestemt også fængende, men ikke så hurtige til at sætte sig i øret som albummets første sange. Især sidstnævnte vokser med gennemlytningerne, selv om den også er i den renskurede ende.

Der ruskes lidt op i kludene på den hurtige ‘A Common Word’, der bringer lidt mere rocket energi ind. Det fungerer godt, men er også tiltrængt på dette tidspunkt af albummet, der ellers godt kan føles en lille smule for pænt i udtrykket for min smag.

Pænt bliver det igen på ‘Sunday Afternoon’, der er mere melankolsk og dæmpet i udtrykket, hvilket giver Madsen god mulighed for at udfolde flere aspekter af sin vokal. Dæmpet er det også på den afsluttende ‘Your Trigger’, der er mere nedbarberet instrumentalt og fungerer rigtig godt i mine ører. For det første fordi det er et velskrevet nummer og for det andet fordi instrumenteringen er en smule mere tilbageholdt, hvilket igen giver Madsen’s vokal gode arbejdsbetingelser. Flot afslutning.

Jeg kunne godt ønske mig lidt flere ridser i lakken i løbet af albummet, for det bliver en smule pænt og poleret i perioder. Desuagtet er der flere glimrende og velsungne poppede rocksange på Towards the Sunset, som fortjener at blive luftet både i radioen og på anlæg rundt omkring. 4 flotte stjerner for et fængende og velskrevet album.

Towards the Sunset udkom 3. marts. Du kan opleve Echo Me på Studenterhuset i Aarhus d.6. marts, som er første dato på en forårsturné rundt i landet. Se alle datoerne og læs mere om Echo Me på facebook.

Anmeldt af Jonas Strandholdt Bach

Foto: Katrin Björk, Cover: Thomas Skov

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleThe Wakers: There Is Life In The Forsaken Woods (EP) **** (4/6)
Next articleThe Psyke Project – Partisan – 5/3 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.