Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer The Wakers: There Is Life In The Forsaken Woods (EP) ****...

The Wakers: There Is Life In The Forsaken Woods (EP) **** (4/6)

3538
0

Med There Is Life In The Forsaken Woods sender The Wakers min stress-detektor helt op i det røde felt i løbet af kun 5 numre. Men blødende øregange og febrilsk hjerterytme til trods, så registrerer denne anmelders hjerne alligevel, at det slet ikke er helt tosset det bandet har gang i.

The Wakers maniske blanding af hardcore/punk/post- “det ene og det andet” blandet med core elementer, er kort sagt ikke noget der falder i min personlige smag. Det energiske, piskende og overgearede lydunivers er lige til at få sidestik og hjerne/hjerte-flimmer af, men dårligt kan man bestemt ikke kalde det.

Dette lille “aber dabei” ryddet af vejen, lad os se hvad der går for sig på There Is Life In The Forsaken Woods. Først og fremmest er The Wakers i den grad lyden af et band der ved hvad de vil, kaster sig ud i missionen med liv og sjæl og ikke har tænkt sig at undskylde for det. Der er noget “take or leave it” over de 5 numre på EP’en, 5 numre der på hver deres vis er pænt konfronterende på sådan en lige i fjæset på dig måde.

Den hysteriske “Hollow Resurrection” indleder løjerne med fuld smæk på samtlige de virkemidler bandet kommer til at benytte sig af udgivelsen igennem. Højt tempo, et lettere kaotisk lydbillede hvor instrumenterne hvirvler ud og ind mellem hinanden, punket attitude og energi i de fræsende melodier og halv-psykotisk skrigende vokal – alt sammen lyden af et nært forestående nervesammenbrud (der kunne være mit).

Nu hvor jeg ikke ligefrem er fan af stilen og genren, så vælger jeg i stedet for at kigge på hvad der rent faktisk fungerer for mig i musikken. Og det The Wakers kan i et nummer som “Hollow Resurrection”, og de fleste andre numre på EP’en, er at lyde oprigtigt tændte, krydret med troværdig attitude og et element at uforsonlighed, der gør at en non-believer som undertegnede alligevel må løfte lidt på morfar hatten og respektere det de har gang i. De gør det sgu med stil!

Den rastløse stemning, følelsen af at det 5 mand store orkester kan bryde sammen, eksplodere eller frådende gå efter halsen på én, hvert sekund det skal være, er en anden ting der tiltaler mig. Selve musikken, og dens klang, som på de to afsluttere “Rivers pt. 1” og “Rivers pt. 2”, bliver godt nok alt for skinger og enerverende for mig, men ideen og udførelsen kan man ikke sætte en finger på – The Wakers har totalt styr på sagerne, selvom det lyder som psykotiske optøjer af og til.

Bandet viser også antydningen af mere dæmpede sider på There Is Life In The Forsaken Woods, som indledningen på “Crowbar Key”. Her slår de klædeligt en mere afventende og ildevarslende tone an, inden de åbner for punk-sluserne og starter et nyt aggressivt overfald. EP’ens andet nummer, “Children of The Atom”, bevæger sig ligeledes i lidt mindre oprørte og tumultariske vande. Indledningsvis. Tempoet og atmosfæren bliver ikke helt så opskruet som i andre af bandets numre, men intensiteten og aggressionen er stadig til stede. Her lidt mere sammenbidt og ulmende, hvilket er noget The Wakers med held måske kunne inkludere lidt mere af fremover.

Mit største problem med The Wakers, ud over at vi ikke helt deler musiksmag, er nemlig at de udfarende “in your face” passager kommer til at overdøve de nuancer, der ellers er til stede i musikken. Da jeg lyttede udgivelsen igennem første gang tænkte jeg, “hva faen, det lyder sgu ens det hele”, men flere lyt afslører at der faktisk er den del variation over de 5 numre. Det er ofte små detaljer eller kortere stykker, men variationen er til stede – bare en skam den bliver lidt trynet af bandets hang til at give den fuld pedal. Det er muligvis hensigten og fuldstændig som bandet ønsker det, men jeg ville anbefale man prøvede at gøre variationen i udtrykket lidt mere tydelig og hørbar.

The Wakers kan deres melodiske post-hardcore kram, eller hvad man nu skal sætte på af label. Det er egentlig underordnet hvad man kalder det, trænger du til at blive rusket og blæst godt igennem, og har ikke tendenser til nervøse sammenbrud som mig (det er nerverne!), så er There Is Life In The Forsaken Woods 4 stjernet omgang los i løgene og trykspark til brystet.

Anmeldt af Ken Damgaard Thomsen

Besøg The Wakers på Facebook

Like GFRock på facebook og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleGFR Fokus: 6 hurtige til Black Book Lodge
Next articleEcho Me: Towards the Sunset **** (4/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.