Home Artikler GFR anbefaler: Mount Rushmore Safari

GFR anbefaler: Mount Rushmore Safari

2166
0

I anden udgave af GFR anbefaler kigger vi lidt nærmere på bandet Mount Rushmore Safari, der har været igennem en lidt omskiftelig tilværelse, fra band i opbrud under indspilningerne til debutten Elba i 2013, hul igennem i Tyskland og nu et stabilt line up og et nyt album på trapperne.

Første gang jeg hørte noget om Mount Rushmore Safari var da de udsendte singlen “John Wayne” tilbage i begyndelsen af 2013 – en single der også har fået airplay på det eftertragtede tyske marked.

Singlen var forløber for albummet Elba, som jeg i sin tid anmeldte til 4 stjerner, hvor jeg blandt andet skrev:

“Vi befinder os i et labert produceret og veludført synth pop univers, med skygger af noget mørkere new romantics/new wave vævet ind i det lunende lydtæppe Elba er. Helt overordnet så er Mount Rusmore Safari en ret ukompliceret og behagelig lytte oplevelse, forstået på den måde, at pladen flyder helt ubesværet igennem ens system, og man har lyst til at sætte den på igen når den slutter. Det er på mange måder den perfekte plade at cruise igennem storbyen med, og den har også en storby puls/vibe over sig”.

Tiden under indspilningen af Elba var dog langtfra gnidningsfri, og endte med at frontmand og guitarist Andreas Sorgenfrei fyrede de 2 andre medlemmer af bandet, en situation og udvikling han beskriver således:

“Der skete det under Elba, at jeg endte med at fyre halvdelen af bandet undervejs i indspilningerne. Vi var ikke et stærkt team dengang. Folk havde for mange jern i ilden, og der var ikke nok fokus på vores lille ting, til at det var tilfredsstillende for mig, som sangskriver. Derfor blev debutpladen dengang på mange måder et produkt af at bandet faldt fra hinanden, og producerne blev styrende og endte med at spille rigtig meget selv, ligesom vi havde gæster med”.

Efter udgivelsen af Elba har bandet som nævnt fået lidt hul igennem på det tyske marked, hvilket har medført en række spille jobs syd for grænsen. Da arbejdet på den nye plade, Songs For Ones Who Break, begyndte kom en ny spiller på banen i form af det esbjergensiske pladeselskab Trechoma Records, et samarbejde Sorgenfrei forklarede følgende om i et interview her på siden tilbage i november sidste år:

“Jamen, det var simpelthen så utroligt tilfældigt. Jeg sad og shoppede pladen rundt til labels. Havde fået et par tilbud, jeg ikke helt havde mavefornemmelsen med omkring. Jeg er, som så mange andre, jo Facebook-venner med Gud og hver mand, og så at Morten Nissen fra Trechoma var online. Troede egentlig ikke han ville være med på den. At vi måske var for bløde til dem. Men så, så jeg at de også havde signet Paper Tigers, som jeg har set nogle gange live og synes er fede. Endte så med at tænke ”what the fuck”, – vi skrev lidt frem og tilbage, – han lyttede og elskede det han hørte. Og så var dealen i hus. Han virker på alle måder, som en utrolig fed fyr på nuværende stadie af processen må vi sige”.

Samarbejdet har åbenbart båret frugt, for d. 23/10 udkommer Songs For Ones Who Break på Gatefold LP og digitalt via Trechoma records.

Albummet viser efter sigende en udvikling af bandets lyd siden Elba, med en produktion der har orienteret sig efter store pladeproduktioner fra 70’erne og 80’erne. Bag knapperne har siddet producerteamet Mads Tønder (The Broken Beats m.fl) og Søren Zahle (Peter Sommer, Motor, m.fl) og albummet er blevet indspillet delvist i Feedback Studiet i Aarhus, og i producerteamets eget studie i Viby.

Personligt ser jeg frem til at lægge ører til i hvilken retning trioen har bevæget sig siden den fine debut, og kender du ikke allerede Mount Rushmore Safari, så er der nu tid og mulighed for at lytte op på sagerne inden næste kapitel. Er du til britisk klingende synth-rock i 80er stilen, så er Elba i hvert fald værd at tjekke ud. Elba var dog også et album der som helhed strittede lidt i flere retninger, og af og til virkede som om det blev lidt tynget af nogle fyld numre. Historien om et band i opbrud kunne være en logisk forklaring, derfor bliver det også spændende at se hvad en mere fokuseret og sammentømret version af Mount Rushmore Safari har at byde på.

Andreas Sorgenfrei får lige ordet igen for en sidste bemærkning:

“Først da bandet fandt sin nuværende form med Baskerville på bassen, og Djarn Kargin på trommerne, blev vi en samlet enhed, som ikke lige sådan er til at slå ud. Derfor er et overordnet tema for sangskrivningen på “Songs For Ones Who Break”, da også netop denne følelse af at være sammen om det her helt særlige sammenhold, som ingen kan røre”.

Den 23/10 (eller lidt tidligere hvis du forudbestiller albummet) bliver vi klogere på hvor Songs For Ones Who Break tager os og bandet hen.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Yasser Yassin

Previous articleDirty Old Town feat. Jørck – She Let Her Heart Hang Free – 31/8 – 2015
Next articleFarmerGut: Digs a Hole (EP) ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.