Home Koncerter Anbefalede koncerter i København, uge 22

Anbefalede koncerter i København, uge 22

2735
0
Rising

Distortion indtager og dominerer i bybilledet i denne uge, så en del spillesteder holder, naturligt nok, lidt igen og lader gaderne sørge for larmen. Meeeen, et par tilbud er der da at finde!

De fleste Distortion-relaterede ting må I lige selv gå på jagt efter, der er adskillige gadefester og arrangementer derude, som også byder på andet end trampebas og æbleplukker rytmer. Men vi lægger lige ud med to Distortion arrangement, først Prime Collective’s Streetparty (i samarbejde med Dude Manor) på Broagergade, på Vesterbro.

Prime har nemlig leget lidt med koncertformatet og de nogle af de kunstnere de har under deres paraply. Der er nemlig tale om en række “VS” koncerter, hvor 2 bands, på hver deres scene på gadeplan, spiller 2 sange af gangen og på den måde “battler” lidt. Line upper er som følger:

kl. 17 – Daycare For Jedi vs. A Road To Damascus

kl. 18 Odd Palace vs. Siamese

kl. 19 Cold Night For Alligators vs. GHOST IRIS

kl. 20 Sons of Death Valley vs. EVRA

Er du til djent, progressive toner og hardcore, så kig forbi – de har også øl du kan købe!

Broagergade // d. 2/6 // Kl. 17.00 // Køb et gadearmbånd

Ligeledes på Vesterbro, på Flenborggade 34, finder vi Distorted Distortion “Rockscenen på Distortion”. Her kan du opleve følgende:

Kl. 16.00 Woodpecker

Kl. 16.45 Marco Monarch

Kl. 17.40 Electric Elephants

Kl. 18.40 Dance With Dirt

Kl. 19.50 Lowrider Betty

Kl. 21.00 The Entrepreneurs

Arrangementet afholdes i samarbejde med Tak Rock og der loves vildskab og at ordet distortion tages bogstaveligt. Det lyder da lovende!

Flensborggade // d. 2/6 // Kl. 16.00 // Køb et gadearmbånd

Har du tænkt dig at holde dig fra Vesterbro, så kan du søge tilflugt på Loppen, der torsdag aften lader sig indhylde og fylde af psykedeliske toner. Øverst på plakaten står amerikanske Farflung, der præsenteres som “spacerockkongerne”. Royalt besøg! Kongerne har sendt deres spaced out vibes ud i verdensrummet i efterhånden et kvart århundrede, og har netop udsendt nyt album.

Opvarmningen står lokale Måneskjold for, et band der sådan lidt lusker rundt i tågerne i den københavnske undergrund og af og til dukker op på scener rundt omkring. Jeg citerer lidt det citat, som Loppen har citeret i deres beskrivelse af hvordan Måneskjold lyder:

“Som en motorcykel der kører gennem væggen mellem dine to hjernehalvdele. Til tider stenet, til tider punket, men altid energisk til den syrede side. Fuzz-ilden slikker op ad ekko-kammerets vægge, mens Måneskjold sejler ind i solen”.

Loppen // d. 2/6 // Kl. 20.30 // 60 kr.

Vi hopper til fredag og lægger ud på Analog Bar i Huset KBH med et lidt specielt arrangement. Eller, det lyder i hvert fald specielt. Anledningen er en gratis releasekoncert med bandet Installation Of An Electric Stone Age. Bandet består af den svenske guitarist Frederik Rejle og sangerinden Nina Brun, samt Casper Nyvang Rask på el-bas, Nikolaj Dall på trommer og Carsten Svanberg på Keyboard. Udgangspunktet er eksperimenterende op, men en betegnelse som “vokaljazzpunkrock” bliver også slynget ud!

Med som support er Kamilla Kovacs, dansk/ungarsk jazz/folk sangerinde og duoen Illerhag/Nyborg, der ligeledes gør sig i det folk-jazzede.

Analog Bar // d. 3/6 // Kl. 20.00 // Gratis

Så napper vi 2 arrangementer, hvor jeg først lige er gået i gang med at lytte til musikken med henblik på kommende anmeldelser. På Amager, der bliver Beta rusket igennem af henholdsvis Hjortene og President Fetch, der fejrer udgivelsen af et split album. Aftenen har fået den sikkert rammende overskrift Sonisk Selvmord, og konceptet er at de deler scene og skiftes til at spille numre fra split-udgivelsen.

President Fetch og deres punk-rock har ry for at være lidt af en oplevelse live, en vi stadig har til gode, mens vi faktisk har lagt ører til Hjortene’s stoner-rock med mere. Først blev det til 4 stjerner for debut-albummet, som Jonas anmeldte tilbage i april 2014:

“Sammen med bandets selvstændige og fandenivoldske tilgang til musikken, føler jeg mig kaldet til at hænge fire store stjerner på geviret, som Hjortene kan galoppere tilbage i skovbrynet og nyde – albummet anbefales især til skovhuggertræf, jagtloger og drengerøvsdruk”.

En live anmeldelse fra Aarhus kan læses HER.

Beta // d. 3/6 // Kl. 20.00 // 100 kr. (forsalg) 125 kr. (døren)

En anden release finder vi på Esrom Kro på Nørrebro, hvor Esben Amdisen fejrer udgivelsen af hans 12″ vinyl De Lokken Lys, hvorfra vi allerede har haft de 2 singler, “Skrevet i Sort” og “Havets Bund (Rødvin)” som Dagens Track her på siden. Og det er der naturligvis en grund til. I skrivende stund har jeg endnu ikke fået taget hul på hele albummet, men dømt ud fra de to singler, så kan Amdisen et eller andet med det danske sprog og rockmusikken. Det har sin helt egen….. poetisk tone? En særlig nerve og atmosfære, hvor ord, stemme og musik smelter sammen og skaber en synergieffekt der løfter enkeltdelene til en større helhed. Hvis bare pladen er lige så god, så har vi en vinder her!

Det vil være muligt at høre livemusik fra både Amdisen og Lånte Fjer.

Esrom Kro // d. 3/6 // kl. 17.00 // Gratis

Vi kan også lige nå en tur omkring Kødbyen, hvor Prime Collective søreme stikker snotten frem igen, når de præsenterer 4 bands på KB18. Du får finske The Physicists, estiske EVESTUS og de to danske bands Without Voodoo og Hearteater.

Sidstnævnte anmeldte jeg en rigtig fin EP fra sidste efterår, hvor jeg endda gik så vidt som at kalde dem et frisk pust på “metal”-scenen:

“Nu skrev jeg metal i gåseøjne, for jo, der er også metalliske elementer i grundmassen hos Hearteater, især den del af metallen der blandes op med hardcoren. Men der er også en masse andet på spil (grunge, metalcore m.m.), når bandet, tilsyneladende fordomsfrit og med masser af gåpåmod og selvtillid, låner, hugger, svejser sammen og modellerer det de lige synes passer sammen”. Læs resten af anmeldelsen HER

KB18 // d. 3/6 // Kl. 20.00 // 50 kr.

Lørdag har vi fundet 2 tilbud, men dee er til gengæld af de mere voldsomme af slagsen, der er nemlig Hardcore NightLoppen! 4 bands lige i smasken på dig.

Du får beatdown hardcore fra DTHRHR og det helt nye band Afmagt, der blandt andet består af No Fealthy og ex-Hexis medlemmer. De spiller: “Öresunds-käng, og de henter bl.a. inspiration på den københavnske hardcorescene, den svenske d-beat-tradition, tysk neocrust og californisk fastcore/powerviolence”. Daym!

Så er der black-djent’erne Cabal, der havde onde hensigter på deres debut-ep Purge, og sidst men ikke mindst Église, som jeg oplevede slippe den indre post-hardcore satan løs på Stengade tidligere i år.

Loppen // d. 4/6 // Kl. 21.00 // 50 kr.

Og så afholder Rising deres Risefest 2016 i/ved Underwerket i Valby, på lørdag! Øverst på plakaten står Rising selv, en slags opvarmningskoncert til deres Roskilde Festival optræden om en måneds tid.

Guitarist og sangskriver Jacob Krogholt har samlet et nyt hold omkring sig, well, trommeslageren er en gammel Rising kending, men ellers er tavlen vasket ren efter en pause. Bandet har netop udsendt albummet Oceans Into Their Graves, hvor der skrues lidt ned for den harske sludge og op for den klassiske heavy. Faktisk både klassisk heavy metal og heavy rock, for nogle af de nye sange lyder som en grimmere og tungere version af Deep Purple, et eller andet sted. Vi har fanget gruppen live 3 gange, inden pladen udkom, først var Jonas på Radar, så var  jeg i Templet i Lyngby, senest var Troels-Henrik på Atlas i Aarhus – vi var vist enige om, at den nye retning, og ikke mindst den nye vokal, fungerer rigtig godt.

Du får også Slægt, som jeg lige nåede at anmelde på falderebet i 2015 OG sende 6 stjerner efter for deres mini-album Beautiful and Damned, der også toppede en af mine årslister. Fra den anmeldelse napper vi lige et citat:

“Stilen som Slægt lægger for dagen er særdeles indbydende, og på samme tid en hyldest til noget der var og noget der peger fremad. En art sammensmeltning af elementer fra black, sort død, klassisk heavy metal og noget 70’er rock lignende. Udført og eksekveret uden den mindste rysten på hænderne og antydningen af, at den eksplosive og på papiret måske lidt utilregnelige blanding ender med ikke at ville hænge sammen”.

Senest fangede jeg bandet live i Ungdomshuset, det kan man læse mere om HER.

Var det, det? Nix, du får også topliderlig rock og rul fra pivfrække Förtress (Ekstra Bladet, I ringer bare hvis I mangler en til at lave overskrifter!) og en tur ud i verden med singer/songwriter Kristian Harting. Hmm, ren pølsefest i valby? Nammenam.

Underwerket // d. 4/6 // Kl. 16.00 // 50 kr.

Således nåede vi også til vejs ende for denne uge, det var da for en gangs skyld en lidt kortere omgang, – det var sgu’ da helt rart!

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Rising

 

 

Previous articleREDWOLVES – Got You On My Mind – 1/6 – 2016
Next articleHighasakite: Camp Echo ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.