Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Hjortene: Hjortene ***** (4/6)

Hjortene: Hjortene ***** (4/6)

3243
0

Ude i skoven finder vi bandet Hjortene. Her har de gemt sig godt i nogle år – de vandt ellers P3 Guld-øverprisen tilbage i 2004, og udgav mini-albummet Brøl Stød Løb i 2007, og en split EP med svenske Omar i 2008, men 10 år efter P3 Guld øverprisen er de så endelig klar til at buldre ud af skoven med deres første album i geviret.

Hjortene består af Palle Hjort, som bestyrer guitar og vokal, Claus Doomhammer på bas og Kim of Death på trommer, og undervejs får de hjælp af nogle prominente gæster, i form af Valient Himself fra Valient Thorr, President Fetch/M0lle fra President Fetch, og Lorenzo Woodrose fra Baby Woodrose. Ja, man fornemmer ligesom en fælles forkærlighed for navneleg.

Afsted det går fra start med geviret sænket, og efter lidt skraben med bagbenene buldrer Hjortene fremad med  første nummer, ‘180.000 km/t’, som gæstes af Valient Himself på vokal, og det gør han på overbevisende manér. Valient’s gæsteoptræden er i øvrigt optaget i et mødelokale tilhørende Beta under Valient Thorr’s seneste besøg i Danmark. Nummeret er en øjeblikkeligt medrivende, hårdt rockende energiudladning, et rockgevir lige i siddepuden, der hurtigt får én op fra stolen.

Buldrende trommer og et godt stoner-riff indleder ‘Igennem hårde tider’, hvor Palle Hjort selv bestyrer vokalen. Det sker ikke helt så overbevisende som Valient Himself, men det virker heller ikke som om det vokale bidrag er det centrale i Hjortenes univers – det er guitar, bas og trommers runddans om riffene og rytmerne.  Den efterfølgende ‘Weber’ virker mere gimmick- og skitsepræget, med sin carports- og webergrill forbrugskritik (ikke at der er noget i vejen med den), selv om nummeret også vokser mod slutningen.

Så er jeg mere til lyden på ‘Classic Rock FM’ og ‘Pounding Hammer’ – førstnævnte er et glimrende, buldrende rocknummer med et par fede breaks undervejs hvor Palle Hjorts vokal hænger alene. ‘Pounding Hammer’ er netop lidt som at blive hamret i synet, eller over knæskallerne med en hammer (af en hjort), så tunge er riffene, der understøttes glimrende af trommespillet på et nummer, der er blandt albummets højdepunkter.

I mellem de to numre finder vi det instrumentale ‘Epic Indian’, som således bliver midterstykke på albummet. Et mere progressivt stykke rock, der i elementer kan minde om blandt andre Tool, og ikke helt ueffent i sin egen ret.

Den sidste tredjedel er særdeles varieret. Først kommer den tempofyldte rocker, ‘James Brown’, med President Fetch på rablende gæstevokal, der manieret hylder soul-legenden James Brown og hans mere excentriske sider på et stykke under 2 minutter. Den afløses af den i indledningen nærmest doom-tunge ‘Hold dig væk’, der langsomt løber sig op i fart og med sit skæve “uuh-i-uuh” kor er en sært dragende og catchy tour de force i upoleret tungrock.

Endelig får vi albummets afslutter, ‘Canada’, et 9 minutter langt trip ud i de canadiske skove. “Hvad gør man når mørket skyller ind/Uden vand og uden brød/Synker ned i mørket uden nogen griber ind/Imploderer uden grund”, lyder det fra Hjort, hvis vokal her er svøbt i effekter. Vi får også en halvandet minut lang solo fra Lorenzo Woodrose, der får skabt en syret stemning, der matcher nummerets grundstemning perfekt. Skoven kan måske nok være fredfyldt, men der ligger noget dunkelt og lurer i mødet med en selv.

Vi kommer godt omkring i stemning, tempo og temaer på Hjortene, hvilket også er med til at gøre albummet til en lidt ujævn oplevelse. Det vejer energien, overskuddet og de ind i mellem glimrende numre og fyldige riffs til gengæld i høj grad op for. Lyden er rå og upoleret, uden det bliver mudret, og det matcher Hjortene’s lyd og generelle udtryk glimrende. Sammen med bandets selvstændige og fandenivoldske tilgang til musikken, føler jeg mig kaldet til at hænge fire store stjerner på geviret, som Hjortene kan galoppere tilbage i skovbrynet og nyde – albummet anbefales især til skovhuggertræf, jagtloger og drengerøvsdruk.

Besøg Hjortene på deres facebook-side. Hjortene spiller 3-dobbelt releasekoncert i København fredag d.11/4, læs mere HER.

Anmeldt af Jonas Strandholdt Bach

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleGFR Fokus: Koncerter i København, uge 15
Next articleDiretone – Triggered – 11/4 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.