Home Seneste April 2014 - Nyheder GFR Fokus: Koncerter i København, uge 15

GFR Fokus: Koncerter i København, uge 15

3326
0

De kommende dage byder på en del koncert muligheder, som altid har vi valgt noget ud, måske overset noget, i forskellige genre.

Vi lægger ud på Loppen, der torsdag aften står i doom og sludge-rockens tegn, med 3 bands på programmet. Svenske Kongh er en trio der gør sig indenfor doom/sludge/heavy, og har siden 2007 udsendt 3 albums. Hands of Orlac er et italiensk band, som har kastet sig ud i en blanding af heavy metal med horror elementer og okkult rock fra 70erne. Endelig finder vi danske Lewd Flesh som doom/grunge/sludge rosinen i pølse enden.

Loppen // d. 10/4 // Kl. 21.00 // 65 kr.

I Ishøj, på Ishøj Kultur Café, er der lagt op til et nostalgisk, men stadig vedkommende, gensyn med hippie-heltene Skousen & Ingemann. Albummet Herfra Hvor Vi Står er en milepæl i dansk musikhistorie, men de to herrer, Niels Skousen og Peter Ingemann har nu ikke ligget på den lade side, siden de glade hippiedage. Ingemann har været aktiv i et hav af musikalske projekter, blandt andet Young Flowers, og Skousen har udsendt et par roste albums de seneste år, efter en lang pladepause, hvor han blandt andet kastede sig ud i skuespilleriet.

Ishøj Kultur Café // d. 10/4 // Kl. 20.00 // 200 kr.
Sidste bud torsdag finder vi i Råhuset, hvor 3 bands har sat hinanden stævne. Aciddaze er “4 halvgamle mænd” der har fået assistance af sangerinden Kathrine Eila Juhl. Bandets lyd rummer alt fra 80er post-punk, 90er shoegaze til triphop elementer, i et skramlet lydbillede. Duoen Metal Ghost, der består af to tidligere 18th Dye medlemmer, Piet Breinholm Bendtsen og Heike Marie Rädeker, leverer melodisk power-pop med punkrockede elementer. Sidste navn er endnu en duo, nemlig Me After You der efter sigende spiller noget kaldet bluegaze bass n’ drums.

Råhuset // d. 10/4 // Kl. 20.00 // Pris ukendt

Så blev det fredag, og så kan du få en knytter i fjæset, af gode gamle Hatebreed, når de vælter Lille Vega. Vi oplevede bandet live på sidste års Roskilde Festival, hvor de halv-gamle hardcore hoveder viste sig at være i fin form. Med som opvarmning har de Ruined, der består af medlemmer fra As We Fight, Last Mile, The Psyke Project og Koldborn, og Scarred By Beauty, hvis album Cape Zero blev tildelt 4 stjerner sidste år.

Lille Vega // d. 11/4 / Kl. 21.00 // 220 kr (der meldes om få billetter)

Beta er der britisk/svensk visit i form af Dark Horses, der allerede er blevet sammenlignet med alt fra The Kills, Black Rebel Motorcycle Club og Saint Etienne, med kvindevokal der sender tankerne i retning af Mazzy Star’s Hope Sandoval og Romy Madley Croft fra The XX.

Support: Tinnitus

Beta // d. 11/4 // Kl. 22.00 / 75 kr. (forsalg) 100 kr. (døren)
Fredag er der dobbelt op på gratis releasekoncerter, vi starter med Lake Francis, der fredag udsender albummet Tonight Is Lost – hvor vi også anmelder pladen her på siden (anmeldelsen er nu online og kan læses HER). I den forbindelse giver bandet gratis release-koncert på Drone, er du til atmosfærisk og drømmende indie-rock, som tager sig god tid til at folde sig ud, så kan det bestemt anbefales at kigge forbi og kaste sig over Tonight Is Lost.

Drone // d. 11/4 // Kl. 22.30 // Gratis

Hjortene udsender samme dag deres selvbetitlede debutalbum, hvor du blandt andet finder en gæsteoptræden fra arbejdsomme Lorenzo Woodrose. I den forbindelse spiller bandet fredag tre små intim releasekoncerter rundt omkring i København. Jonas har netop anmeldt Hjortene og tildelt pladen 4 stjerner, læs anmeldelsen HER. Læs mere om tider og steder HER

Hjortene // d. 11/4 // rundt omkring i København

http://youtu.be/bLOBl38hfgY

Lørdag er der en del hårdtslående sager at finde rundt omkring i byen, så vi lægger lidt blødere ud i Lyngby, hvor Templet får besøg af Young Dubliners. Som man sikkert kan regne ud, så har vi at gøre med keltiske toner af den irske skole, med det twist at bandmedlemmerne er amerikanere, der gennem musikken har søgt tilbage til deres irske rødder.

Support: Rovers Ahead

Templet // d. 12/4 // Kl. 20.00 // 170 kr.

Så skruer vi lidt op for blusset med en tur på Lygten Station, hvor de endnu engang har en række mere eller mindre kendte kunstnere på plakaten, denne gang 4 af slagsen. Øverst finder vi Vanir, der er repræsentanter for det folk-metalliske. Barricade helliger sig det mere sludge-rockede, deres album Terrorlight anmeldte vi til 4 stjerner sidst i 2013. På plakaten er også Grimner og Pectora.

Lygten Station // d. 12/4 // Kl. 20.00 // 75 kr.

Beta er der dobbelt op på dansk metal, når The Interbeing disker op med et industrielt bud på genren, og opvarmningsbandet Black Book Lodge leverer et metal-opkog af forskellige genre. The Interbeing arbejder på opfølgeren til den succesfulde debut Edge Of The Obscure, imens Black Book Lodge er aktuelle med det meget roste album Tûndra, der modtog 5 stjerner her på siden. I anmeldelsen lød det blandt andet:

“Fede riffs, masser af tyngde og en stærk fornemmelse for timing er blandt albummets pluspunkter. Ud over førnævnte Tool, så kunne man også nævne bands som Mastodon og ind i mellem Queens of the Stone Age som referencepunkter, men Black Book Lodge har formået at skabe en egen kølig og skarp lyd, der signalerer at det er et band, der ved hvad de vil.” Resten kan læses HER

Beta // d. 12/4 // Kl. 22.00 // 100 kr. (forsalg) 120 kr. (døren)
Vi slutter lørdagen af med grusomheder i Pumpehuset, hvor der er amerikansk dødsmetal fra Vital Remains og norsk black metal fra Gorgoroth. Sidstnævnte har efterhånden leget skandinaviske skræmme-bøh-mænd i 25 år, og er efter en 6 år lang pladepause klar med nyt.

Pumpehuset // d. 12/4 // Kl. 21.00 // 200 kr.

Vi har allerede været omkring ét sæt legender i denne omgang, men der er én mere klar til at sprede velkendte toner fra scenen i denne uge. Søndag aften gæstes Amager Bio nemlig af en af de helt store legender indenfor dansk musik, når Sebastian går på scenen solo. “Du Er Ikke Alene”, “Når Lyset Bryder Frem”, “Hvis Du Tror Du Er Noget”, Lossepladsen Bløder”, “Den Lille Malkeko”, “Romeo”, 80’ernes Boheme”, “Hodja fra Pjort”, og man kunne blive ved med at nævne klassikere, der i hvert fald for mit vedkommende, er del af barndommens soundtrack.

Amager Bio // d. 13/4 // Kl. 19.00 // 275 kr.

Sidst, men bestemt ikke mindst, er der også musik hos den legesyge lillebror til Amager Bio, nemlig Beta, hvor Sick Puppies kigger forbi. Den australske alternative rock-trio er aktuelle med deres 4. album, Connected, som vores anmelder Christian mildest talt ikke var videre begejstret for. Han så dog håb nok i sprækkerne til at give bandet en chance live på søndag, og mon ikke det ældre materiale som “All The Same” og “You’re Going Down” får sørget for en fed søndagsfest?

Support: The Feud

Beta/ d. 13/4 // Kl. 21.00 // 150 kr. (forsalg) 175 kr (døren)
Af Ken Damgaard Thomsen

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleFusskalt – Eleanor – 10/4 – 2014
Next articleHjortene: Hjortene ***** (4/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.