Home Koncerter Anbefalede koncerter i København, uge 18

Anbefalede koncerter i København, uge 18

2639
0

Argh, så slap dog for helvede af med alle de koncerttilbud!?! Endnu en halv-travl uge i vente, så lad os plaffe løs.

Torsdag finder vi 3 gode tilbud, vi læger ud på Amager, hvor Beta byder på albumaktuelle Mantar – et band jeg stadig har til gode at dykke ned i. Men tyskernes gode rygte er løbet dem i forvejen, black, doom og punk i skøn forening. og så skulle de også sparke hårdt live.

Beta // d. 5/5 // Kl. 21.00 // 100 kr. (forsalg) 125 kr. (døren)

Vi hopper videre til Stengade, hvor der ligeledes er tungere toner på programmet, her i form at WOA Metal Battle, hvor en række danske metal bands dyster om muligheden for at spille på årets Wacken Open Air. Københavner afdelingen af konkurrencen byder på IOTUNN, Melusive, Sunless Dawn og Forever Still. Samt koncerter med sidste års vindere Savage Machine og de særlige gæster Hamferd (S).

De 2 sidstnævnte er gamle kendinge her på siden, hvor vi har anmeldt dem af flere omgange. Old school heavy metallerne Savage Machine har vi anmeldt både under deres nuværende navn og dengang de hed Momentum. Forever Still, der gør sig i melodisk og emotionel hardrock, med kraftfuld kvindevokal, har vi anmeldt, æhm, 3 EP’er og et album fra?!

Stengade // d. 5/5 // Kl. 18.00 // pris?

Så skal vi have “akustisk folk, orgelbaseret pop og country/blues” fra Holly Golightly, der også har flirtet med garage rock, 60er pop, jazz og andet igennem karrieren. Men opvarmningen er nu heller ikke uinteressant.

Hvad med en omgang lummer og depraveret salon, cabaret og bordelstemning? Det finder du nemlig hos Strangers On A Train, der på vellykket vis fletter kammermusik, balkan og tango rytmer, Tom Waits og andre snuskede klange og genre sammen. Derudover fortæller deres glimrende debut, The Doghouse Suite, lyssky fortællinger fra et skummelt bordel, hvor ældre kvinder tilfredsstilles af unge, mandlige prostituerede. Det kunne lyde som en sensationslysten gimmick, men det her er faktisk både en herlig baggårdsmusik og et koncept der virker som alt andet end det.

Loppen // d. 5/5 // Kl. 20.30 // 100 kr.

Vi iler videre til fredag og starter igen med at vende snuden mod Amager, og igen er det Beta der er destinationen. Denne gang er der lidt britisk på menuen, nemlig F.V.K., eller Fearless Vampire Killers – det er metalcore og shockrock!

Opvarmningen er til gengæld dansk og progget, nemlig The Frances Desire, som er aktuelle med det ambitiøse album Persona, der ikke mangler store, pompøse og højtragende idéer, men til gengæld blev en lidt lang omgang for mig at komme igennem.

Beta // d. 6/5 // Kl. 21.00 // 150 kr. (forsalg) 175 kr. (døren)
I Pumpehuset forsætter De Underjordiske deres erobringstogt, som efterhånden har varet 2 ½ år efter den første spæde hype. Dengang oplevede Jonas en del af begyndelsen på Aarhus Psych Fest 2013 (og efterfølgende et halvt år senere på Radar i Aarhus), og herefter er det gået slag i slag for de dansksprogede psych-rockere.

De leverede en af de stærkeste koncerter på Roskilde Rising sidste år, hvor Jonas også fangede dem i felten til et interview. I løbet af efteråret udkom så det relativt hypede debutalbum, Ind i Flammerne, som også fik blandt andet P6 Beat med på vognen og medførte en (alt for) kort optræden til P6 Beat Rocker Koncerthuset.

Jeg anmeldte selv Ind i Flammerne, og er stadig lidt i tvivl om, om tonen og bedømmelsen måske var lidt for hård, selv om vi endte på 4 stjerner der jo ellers betyder “godt”. Men jeg synes stadig, at De Underjordiske, trods alt, er et endnu bedre liveband, og virkelig får noget organisk energi pumpet ind i musikken når de står på en scene.

Support: Holy Motors

Pumpehuset // d. 6/5 // Kl. 20.00 // 140 kr.
Så skal vi en tur på Rust, hvor Anders Knudsen holder release for albummet Cloudwalker (som vi da forresten ikke har fået til anmeldelse?). Så vi må tro på det når der står, at vi er ude i nogle neo-psykedeliske toner, det er jo oppe i tiden kan man sige. Du får også 2 yderligere navne denne aften, nemlig folkpop-duoen Double Moon Mirage og en anden duo, nemlig rock-gutterne Long Line Down.

Sidstnævnte har vi brugt et par gange som Dagens Track, hvor de relativt unge nordjyder har vist, at man ikke behøver være født før aborten den blev fir for at kunne rocke igennem med liv og sjæl, på den gode gammeldags måde. Aarhus-afdelingen nåede også forbi deres showcase under en travl Spot Festival i lørdags.

Rust // d. 6/5 // Kl. 20.30 // 40 kr.

Videre til lørdag og Templet i Lyngby, der sender os på Rumrejse 2016 med halv-hypede CHINAH, We Are The Way For The Cosmos To Know Itself, de alternativt poppede støj-festaber Silent People, Quick Quick Obey og more TBA. Det sidste går jeg ud fra betyder at der kommer flere navne til og at det ikke ER et band? Who knows? Det var et retorisk spørgsmål og ikke et bandnavn…

Læg mærke til mission ud i rummet starter tidligt.

Templet // d. 7/5 // Kl. 16.00 // 100 kr.
Vi forsætter en tur mod nordvest, hvor Lygten Station byder på hård rock fra Dead Man’s Hand, som Thomas tildelte 4 stjerner for deres selvbetitlede EP tilbage i maj sidste år. Han beskrev blandt andet bandet som:

“… en blanding af tidlig Bon Jovi og Dizzy Mizz Lizzy tilsat lidt nosser. Der er uden tvivl opløb til noget rigtig godt på EP’en, men sangene mangler liiige det sidste for at brænde igennem for alvor. Dog har bandet godt fat i den røde tråd, og viger ikke en millimeter fra det hårdtrockende spor de befinder sig på, fra start til slut”. Læs resten af anmeldelsen HER

Siden har bandet efter sigende skiftet forsanger, så der nu er kvindevokal i front.

På plakaten er også Cosmic Blackburst, Mala Costumbre og Junkyard Drive.

Lygten Station // d. 7/5 // Kl. 20.00 // 70 kr.

Københavns Hovedbibliotek afholdes der lørdag Collision With An Insignificant City, hvor hele 11 bands med rødder i det Aarhusianske giver 30 minutter lange koncerter og en præsentation ved jan Sneum. Om projektet hedder det:

Projektet “Collision with an insignificant city” er en hyldest til og et tidsbillede af den undergrundsscene som gør Aarhus til en signifikant by på det musikalske landkort.
Under Pop Revo 2015 blev 13 aarhusianske artister samlet til en fælles koncert. Den 90 minutters lange koncert blev optaget og nu klar til udgivelse på dobbelt vinyl via Shordwood Records i et oplag på 350 eksemplarer”.

De 11 bands er: Narcosatanicos, Bad Stroke, Fright Eye, Ærkenbrand, Urr, Blod, Tears, Fossils, Tile Breaker, Happy Hookers For Jesus og Snaredrum.

Hovedbiblioteket // d. 7/5 // Kl. 19.30 // 100 kr.

https://youtu.be/km6M8wpsXEI

Endestationen for os i denne uge bliver Vesterbro, hvor Lille Vega indtages af 2 glimrende danske bands. Hvis man har læst lidt med her på siden det seneste års tid, så er det ikke nogen hemmelighed at undertegnede har set sig godt og grundigt varm på Fribytterdrømme og deres poetiske sangunivers.

I første omgang blev jeg blæst bagover af deres lyriske og musikalsk boblende album-debut Labyrintens Farver for knap et års tid siden, som blev fulgt op af en helt forrygende, tåget og bevidsthedsudvidende releasekoncert på Stengade et par uger senere. Da bladene begyndte at falde af træerne var jeg stadig ikke sluppet ud af labyrinten, så deres koncert i netop Lille Vega blev også lidt at et triumftog. Kollegerne her på siden, Troels-Henrik og Jonas, har oplevet bandet en enkelt gang hver i Aarhus, hvor de har været knap så opslugte – sådan er det jo af og til (men de tager naturligvis fejl!).

Til senest anmeldte koncert i Stakladen, i Aarhus, luftede bandet også nyt materiale, så det bliver nok ikke en genudsendelse fra efteråret man kommer til at opleve i Lille Vega på lørdag.

Med som opvarmning har de Kolding-gutterne Skalkeskjul, der er ved at få en del koncerter under bæltet for tiden, blandt andet på Drone for et par måneder siden, hvor Stefanie var ude med anmelderblokken. Sidste efterår udsendte de EP’en Hopladi & Gemmleg, med et dansk bud på noget madchester-beat. Jonas var ude med 4 stjerner for anstrengelserne og skrev blandt andet:

“…der er fart over feltet hos Skalkeskjul, der, trods at der skal slibes hjørner hist og her, er et forfriskende, upoleret og spændende bekendtskab, som man godt kan forvente sig endnu mere af på næste udgivelse”. Resten af anmeldelsen kan læses HER

Lille Vega // d. 7/5 // Kl. 20.00 // 120 kr. (forsalg) 135 kr. (døren)
Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: De Underjordiske, Rising 2015 / Jonas Strandholdt Bach, GFR

Previous articleBæst: Demo ★★★★☆☆
Next articleBÆST – Bones – 5/5 – 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.