Home Seneste April 2016 - Nyheder Anbefalede koncerter i København, uge 16

Anbefalede koncerter i København, uge 16

2214
0

Holy hell, der er en helligdag i denne uge! Så kan man nå endnu flere koncerter… måske. Nå, lad os se hvad man kan vælge i mellem.

Og med den elegante indledning kaster vi os straks over torsdag, der har flere spændende tilbud til de koncerthungrende. Vi lægger ud på Loppen, hvor Bellhound Choir giver forsmag på det kommende debutalbum. Vi havde premiere på nyeste single, “Bad Dreams”, for ganske nylig og her skrev Jonas blandt andet:

“Bellhound Choir har en forkærlighed for blues af ældre dato, men blander den gerne med nyere strømninger fra alternativ folk, så lyden både er dyster og melankolsk. Christian Hede Madsens baggrund i stoner blues rockerne Pet the Preacher fornægter sig heller ikke, og samlet set lyder Bellhound Choir som en art skandinavisk blues noir. Der er både dramatik og spiritualitet at spore i den musikalske blanding, som man kan høre på den mørke og intense lyd på ‘Bad Dreams’”.

Med i prisen er Marc Facchini (Mother Lewinksy m.m.) der sidste år udsendte det vidunderlige soloalbum Vidunderlige Drømme. Stilen kan minde om en hverdags-poet der bare tænker højt, strøtanker om verden omkring os, fra de små detaljer i hverdagen til verden set i bredformat helt ude fra verdensrummet. Gadens skæve eksistenser og mere filosofiske betragtninger om hvor vi står og skal hen som menneskehed. Alt sammen leveret på indlevende vis, uden nykker eller selvfedme. Facchini er ikke politisk som sådan, i hvert fald i partipolitisk, men universet hælder mod det humanistiske, uden at det bliver noget pladder – dertil er der for mange små, velplacerede, nogle gange bittersøde, stikpiller spredt ud i teksterne.

Loppen // d. 21/4 // Kl. 20.30 // 40 kr.

Så skal vi have en omgang lettilgængelig og velspillet, klassisk rockmusik af den melodiske slags, The Blue Van gæster nemlig Pumpehuset torsdag aften. Gruppen, der vel ikke behøver nogen større introduktion, er aktuelle med albummet Letters, der godt nok ikke fik Troels-Henrik helt op af stolen og danse rundt med luftguitaren.

Men, det skal der nu nok være rig mulighed for når det rutinerede orkester sætter strøm til live.

Pumpehuset // d. 21/4 // Kl. 21.00 // 180 kr.
Til gengæld var samme Troels-Henrik lige en stjerne mere tilfreds med North Fall og deres nye album Tie The Ends Tying Me, da han anmeldte det til 4 stjerner fornylig. Torsdag aften indtager de Musickcaféen i Huset-KBH med hvad Troels-Henrik beskrev som “sfærisk norrønt folk-rock”. Aftenen er kombineret release og samtidig første omgang af Huset’s nye Inspired By koncept, hvor bands fra den danske undergrund også får mulighed for at hylde deres inspirationskilder.

Så denne aften fejre North Fall både dem selv og deres nye plade, samt inspirationskilden Bright Eyes.

Huset-KBH // d. 21/4 // Kl. 21.00 // 50 kr. (forsalg) 70 kr. (døren)

Så slutter vi torsdagen af med et smut til Vesterbro, hvor Ida Gard indtager Lille Vega. Jonas var ude med 4 stjerner til hendes nyeste album, Womb, i begyndelsen af marts måned og skrev blandt andet:

“Det nye album fra Ida Gard, Womb, tager udgangspunkt i Mikael Niemis roman Populærmusik fra Vittula, om en opvækst blandt finsk-svenskere i det nordlige Sverige. Med afsæt i romanens karakterer har Gard gendigtet og er gået på opdagelse i romanens univers – det er der kommet et spændende, men langt, album ud af”. Læs resten af anmeldelsen HER

Support: The Magnettes

Lille Vega // d. 21/4 // Kl. Kl. 20.00 // 130 kr. (forsalg) 145 kr. (døren)
Fredag, hvor skal vi hen? Lad os da bare starte på Loppen igen, det gik jo udmærket sidst. Denne gang står den på mere eller mindre tågede psykedeliske toner, eller mere eller mindre psykedelisk tåge? Nå, du får Wo Fat, fra Texas, Yiiihaw,  “supersoniske intergalaktiske heavyrock” fra ligeledes amerikanske Mothership og så er der dansk support.

Nemlig Doublestone, som vi har skrevet en del om gennem tiden, men seneste anmeldelse, af albummet Wingmakers, finder vi tilbage i 2013 – så det er ved at være et stykke tid siden. De arbejder vist på nyt? Bandet har et rigtig godt greb om de klassiske tung-rock riff som man kender dem fra 70erne, tilsat små psykedeliske udflugter og et let duft af rygeurt. Og så er bandet bare gode til skrue fine og rustikt rockende numre sammen, kort og godt.

Loppen // d. 22/4 // Kl. 21.00 // 75 kr.

Så flagre vi mod nordvest, hvor Lygten Station har hele 4 navne på plakaten. Du får Disrule, Cosmic Blackburts, Stone Cadaver og Cave Head. Sidstnævnte udesendte sidste år en selvbetitlet EP, som Thomas var så begejstret for, at han hæv 5 stjerner op af foret:

“Man kan diskutere om bandets lyd er nyskabende, den er bygget af velkendte sten, klassisk rock, lettere poppede omkvæd og en snert old school metal. Spørgsmålet er også om det på noget tidspunkt har været bandets mission, altså at være nyskabende. Mest af alt virker det til at de 4 gutter, Jacob, Jonas, Henrik og Kris bare vil levere velspillet, troværdigt og energisk musik og det er de skam leveringsdygtige i”. Resten af anmeldelsen kan læses HER

Lygten Station // d. 22/4 // Kl. 20.00 // pris ?

Sidste navn fredag finder vi på High Voltage og der er endda tale om en gendannelse, omkring 17 år efter bandet trak stikket i første omgang. Vi skal tilbage til 90erne. Vi skal en tur til Strawberry Slaughterhouse. Jo, den er god nok, 3/4 af den oprindelige besætning har besluttet sig for at genoplive pop-punk 90er-rock gruppen – hvis Dizzy kan, så!

Jeg har ikke det store forhold til gruppen, de var lige i yderkanten af min radar i 90erne, det er sådan et navn jeg forbinder med en video eller to i TV2’s hedengangne musikprogram Puls, muligvis med Bob Anders som vært. Bob Anders siger du, hvad blev der egentlig af ham? Jeg har googlet det for dig- han kan skam bookes! Det er “humor for alle”!!

Nå, sidespor, Goodbye Kitty K varmer op, og det kunne godt give lidt rifter. Dem har vi tidligere skrevet om af flere omgange og anmeldt et album fra. Det er skramlet lo-fi garage punket rock, med kras og kradsende kvindevokal i front. Kom ikke for tæt på, så gir’ det skrammer!

High Voltage // d. 22/4 // Kl. 22.00 // 150 kr.
Lørdag er for en gangs skyld IKKE overlæsset, faktisk har vi kun et enkelt punkt på dagsordenen (OK, der er også Manic Street Preachers i Vega, men den bliver nok udsolgt inden det her ryger online), og du kan endda bare blive hængende på High Voltage. Her skal vi have fat i Broken Hand Charity, som Thomas sendte 4 stjerner efter for en EP tilbage i 2014:

“Broken Hand Charity er alt andet end metal-metervare, den effektive og overraskende brug af vokaler, det fine mix af forskellige grene af metal, krydret med lidt 70’er tung rock, giver et produkt som rigtig mange vil  kunne relatere til”. Hele anmeldelsen kan læses HER

Support: Marrow

High Voltage // d. 23/4 // Kl. 22.00 // 70 kr.

Så er der til gengæld noget at give sig til søndag, hvor vi runder denne omgang af med 3 fine tilbud. Vi lægger ud på Jazzhouse, hvor Navneløs og Franske Piger kigger forbi. Samme konstellation gæstede Aarhus i sidste uge, så jeg hugger sgu noget tekst fra Aarhus afdelingen og Jonas:

Det ambitiøse unge orkester udsendte for to år siden deres debutalbum Værk, som viste et band, der afsøgte deres egen lyd med tålmodighed og nysgerrighed, hvilket gjorde det til et særdeles lovende album (anmeldelse HER) – senest har bandet så udsendt opfølgeren, Lava, som fortsat er lyden af et ambitiøst band, der tør gå andre veje end de gængse, men i mine ører har det desværre også kostet på tilgængelighed og vedkommenhed (i hvert fald for mig – anmeldelse HER).

Jazzhouse // d. 24/4 // Kl. 20.00 // 95 kr.

I Lille Vega kigger Grant Lee Philips søreme forbi, måske bedst kendt fra bandet Grant Lee Buffalo, der storhittede i 90erne med kongenummeret “Fuzzy”. Folk-rockede Philips har dog også haft en mere en godkendt, om end kommercielt lidt mere tilbagetrukken, solo-karriere, med en række roste albums at blære sig med.

Opvarmningen står Jens Lysdal for,  fra hans hånd anmeldte jeg en fornøjelig lille udgivelse i begyndelsen af marts måned.

Lille Vega // d. 24/4 // Kl. 21.00 // 185 kr. (forsalg) 215 kr. (døren)
Vi slutter på Amager, for Amager Bio skal have lidt prygl søndag aften. Der er nemlig dømt bøllebank fra veteranerne Hatebreed, der efterhånden har eksisteret i 20 år. Jeg oplevede bandet fra afstand på Roskilde 2013 i en ordentlig festival-koger af en art, men de virkede i fin form! Bedre end mig…

Topform var jeg til gengæld i, da opvarmningsbandet, Aphyxion, bragte metallen til Uhørt Festivalen om lørdagen sidste år. De unge Ribe-gutter var også selv i topform og formåede på en lille halv time at losse godt og grundigt til publikum med deres moderne og energiske metal blanding. En 5-stjernet anmeldelse kan læses HER. Efterfølgende blev det kun” til 4 stjerner for bandets debut, Earth Entangled, men den dom faldt måske også lidt i sammenligning med hvor fede de er live.

Amager Bio // d. 24/4 // Kl. 20.00 // 250 kr.

Er I her stadig? Godt, for var sgu’ da lige ved at glemme Dark Mental Festival 2016, der i år afholdes på Kraftwerket i Valby. Festivalen løber over 3 dage, torsdag til lørdag og har et bugnende og varieret line up indenfor metallen.

Af spændende danske navne kan nævnes pagan metalbandet Cruelty’s Heart, dødsmetal fra Caro, black fra Genfærd, hårdrock fra Dead Man’s Hand, undergrunds sludge fra Dirt Forge eller klassisk tungrock fra Grusom. Tjek det fulde line up ud HER

Kraftwerket // d. 21.-24/4 // 120 kr. pr dag, partout billet 330 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleCaro – Sever the 6th head – 21/4 – 2016
Next articlePowersolo vz Tue Track – Powersolo spørger Tue

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.