Home Artikler Uhørt Festival 2015: anbefalinger til fredag d. 7/8

Uhørt Festival 2015: anbefalinger til fredag d. 7/8

2399
0

Fredag d. 7. og lørdag den 8. august er der upcoming toner i luften på Refshaleøen, når Uhørt Festival endnu engang løber af stablen. Festivalen præsenterer et relativt bredt udvalg af navne fra forskellige genrer – her kigger vi lidt nærmere på dem, der ligger indenfor vores dækningsområde i fredagens program (lørdag kigger vi på senere i dag).

Sidste år nåede jeg, desværre, kun en enkelt dag på Uhørt, lørdagen, men fik alligevel malket programmet for alt hvad jeg kunne trække. Alt i alt var det en meget positiv oplevelse (trods lidt uhumsk vejr, ikke mindst først på dagen), hvor musikken og de optrædende fik god plads til at lade musikken tale, uden at der gik alt for meget showcase følelse og branche networking i den. Andre “upcoming” festivaler kan godt have lidt kræmmermarked og “nu skal varen sælges” fornemmelse hængende i luften, den fornemmer man ikke meget af på Uhørt.

Og lige en lille, “sjov” anekdote. “Uhørt” var faktisk et af de allerførste navne vi havde på bordet, da idéen til denne side opstod for snart 4 år siden. Det druknede så i rødvinståger og vi vågnede op med GF ROCK (inklusive uønsket mellemrum) oprettet and running, og så glemte vi at se os tilbage…..

Nå, nok udenomssnak, lad os se hvad vi nok ender med at se, når vi drager mod Refshaleøen næste weekend. Vanvittigt stærkt program, i øvrigt – vi får travlt!

Fredag d. 7/8

Det er med at møde op fra start, for allerede kl. 16.50 er der et navn på Hvid Scene, som vi har anmeldt en udgivelse fra. Godt nok blev det “kun” til 3 stjerner fra Jonas, da han anmeldte Ladylion’s To The Wishing Well for cirka et år siden. Bag navnet gemmer sig sangerinde Randi Løvendahl, stilen er “vellydende indie-folk”, hvor Jonas savnede lidt mere af den der berømte kant. Læs anmeldelsen HER
Næste navn på programmet er også en gammel kending fra vores anmeldelsessektion, nemlig brit popperne Paper Tigers. Bandet udsendte deres længe ventede debut sidste efterår, og skuffede da heller ikke med Head Over Heels, som jeg selv sendte 4 solide guitar-rockende stjerner efter. Bandet har et glimrende live ry og indtager festivalens største scene, Tak Rock Scenen, kl. 17.30.

Efter lidt elektroniske udskejelser fra Solotone og Rest In Beats står vi klar ved Tak Rock Scenen igen kl. 18.30, hvor Vampire Blow får lov til at spille med rock-musklerne. Stilen er retro-rocket, i meget bred og open minded forstand, hvilket blandt andet har bragt dem en tur i Karrierekanonen, på Spot Festival, og resulteret i 4 stjerner her på siden for albummet Unicorn. Et interview med bandet kan læses HER

Så er det tid til at vælge lidt. Egentlig lyder Palace Winter’s klassiske rocksangskrivning ret tillokkende og som noget man burde tjekke ud på Hvid Scene Kl. 19.30, men man KUNNE også tage sig et lille rock-break og søge mod noget mere poppet. Pop med rock-attitude. Det var i hvert fald sådan Moses og Andreas præsenterede deres Moses: “Andreas” pop-projekt for mig, da jeg fik mig en hyggelig sludder over telefonen med de 2 sympatiske gutter tidligere på året. Det er ligeledes kl. 19.30, bare på Sort.
Tak Rock Scenen disker, navnet til trods, også op med noget mere poppet efterfølgende, af den luftige og energiske slags fra Shy Shy Shy. Live et duoen, Astrid Cordes og Simon Kjeldgaard, der ud over at betjene keyboard og guitar også fletter vokaler, udvidet med trommer, bas og mere keyboard. Det er kl. 20.10 og det kunne sgu da gå hen og blive rigtig godt?!

Men SÅ er det altså også tid til at skrue bissen lidt på igen og op for tyngden, kl. 20.50 indtager aarhusianske Ascendant Sort Scene (Manus Nigra optræder samtidig på den hvide). Bandet, som jeg anmeldte i positive vendinger for EP’en Serenity tilbage i foråret 2014, blander alle mulige metalgenrer. Fra det proggede, over black til død, uden at det samlede indtryk ( i hvert fald dengang) blev for rodet.

Herefter tager vi os en på opleveren, med et band jeg intet ved noget om på forhånd, ud over bandbeskrivelsen i programmet Pala, fra Aarhus, skulle efter sigende være skæv og hård pop – trommer, bas, guitar, keyboards og noget elektro halløj. Lad os de hvad der kommer ud af det kl. 21.30 på Tak Rock Scenen. Derefter kunne man surfe over mod Hvid Scene og fange noget af “Bergen Bølgen”, når indie-rockerne Chain Wallet har taget turen fra Norge for at optræde kl. 22.10.
Norsk indie, det kunne også blive lidt en tør omgang for mig at komme igennem, så det trækker mere mod Sort Scene, hvor der loves dronende lo-fi, mørke og støj, effektpedaler, riot grrrl tendenser, psych og alt muligt andet hipt og alternativt. F.M.K. er navnet, og det står åbenbart for Fuck Marry Kill – bag hvilket der gemmer sig 3 styks hunkøn. Min nysgerrighed et vakt!

Efterfølgende går der lidt “sid lidt på afstand med en kop aftenkaffe” musik i den med Okay Funky på Tak Rock Scenen kl. 22.50 og Borneland kl. 23.30 Sort Scene. Kl, 23.30 trækker jeg dog nok mod Hvid Scene med min mokka, for at se hvad “electro inspireret pop/rock” fra Hollow Hollow er for noget, en halv time inden midnat. Det kunne godt blive aftenens punktum, selvom ThrKngs kl. 00.10 på Tak Rock Scenen lyder som en….. speciel oplevelse. Jeg sakser bare direkte fra beskrivelsen, for, ja:

“ThrKngs (Three Kings, eller 3K) er navnet på avantgarde chiptune-rock og spil-musik producerne Fuce, Le Shingara og Tom Budiansky, der med rødder i elektronisk, rock og syret, funky fusions jazz, nu debuterer med en sær rå sci-fi rock udgivelse”.

Så der natmad!

Se hele Spilleplanen HER, besøg Uhørt på Facebook.

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleClutch – X-Ray Visions – 31/7 – 2015
Next articleUhørt Festival 2015: anbefalinger til lørdag d. 8/8

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.