Home Artikler Uhørt Festival 2015: anbefalinger til lørdag d. 8/8

Uhørt Festival 2015: anbefalinger til lørdag d. 8/8

2913
0

Fredag d. 7. og lørdag den 8. august er der upcoming toner i luften på Refshaleøen, når Uhørt Festival endnu engang løber af stablen. Festivalen præsenterer et relativt bredt udvalg af navne fra forskellige genrer – her kigger vi lidt nærmere på dem, der ligger indenfor vores dækningsområde i lørdagens program (fredag har vi kigget på HER).

Sidste år nåede jeg, desværre, kun en enkelt dag på Uhørt, lørdagen, men fik alligevel malket programmet for alt hvad jeg kunne trække. Alt i alt var det en meget positiv oplevelse (trods lidt uhumsk vejr, ikke mindst først på dagen), hvor musikken og de optrædende fik god plads til at lade musikken tale, uden at der gik alt for meget showcase følelse og branche networking i den. Andre “upcoming” festivaler kan godt have lidt kræmmermarked og “nu skal varen sælges” fornemmelse hængende i luften, den fornemmer man ikke meget af på Uhørt.

Og lige en lille, “sjov” anekdote. “Uhørt” var faktisk et af de allerførste navne vi havde på bordet, da idéen til denne side opstod for snart 4 år siden. Det druknede så i rødvinståger og vi vågnede op med GF ROCK (inklusive uønsket mellemrum) oprettet and running, og så glemte vi at se os tilbage…..

Nå, nok udenomssnak, lad os se hvad vi nok ender med at se, når vi drager mod Refshaleøen næste weekend. Vanvittigt stærkt program i øvrigt – vi får travlt!

Lørdag d. 8/8

Dag 2 på Uhørt starter tidligt, og der er udmærkede musikalske argumenter for at møde op først på eftermiddagen, hvor man indledningsvis kan varme ørerne op med hiphop fra Slyck på Hvid Scene kl. 14.00.

Herefter daffer vi over til Tak Rock Scenen, hvor der kl. 14.40 er behagelige rocksanger toner fra Skive. Johann har allerede fået airplay på P6 Beat og P4, og lytter man til singlen “Ruffled Feathers” forstår man det godt. Det emmer af hitpotentiale, uden at det bliver for letbenet – bare klassisk, solid radiorocket sangskrivning.

Death Machine! Det lyder da voldsomt!! Men navnet snyder en smule, ihvertfald på den musikalske overflade. Der er nemlig tale om ganske sagte og følt, men stadig stemningsmættet, roligt svævende lo-fi folk. Det lyder, på den gode måde meget udansk, og som om der kunne være en potentielt meget dragende oplevelse i vente på Hvid Scene kl. 15.20. På samme tid er der også mulighed for at blive forført og taget væk på Sort Scene, hvor Yahowa lokker med noget der klinger i retning af post-punk møder noget New Age’et, med godt med rumklang. Bag navnet gemmer sig billedkunstneren Per Gerhard og dansk/franske Simon Soul, der i studiet har fået hjælp af Line Larsen (norsk billedkunstner/medlem af art rock bandet Angel White, samt Rasmus Bauner (Guddommelig Galskab, ZoffMann, OD Dødsprinsen, mfl.). Studieudgaven af Yahowa lyder i hvert fald meget lovende!

Klokken 16.00 på Tak Rock Scenen er det så blevet tid til dagens første navn, som vi har anmeldt og omtalt adskillige gange her på siden – nemlig de grønlandske stadion/indie-rockere Small Time Giants.

Ud over et interview om alt fra politik til den grønlandske rockscene, er det også blevet til en 4-stjernet anmeldelse af albummet Stethoscope, hvor Jonas blandt andet skrev:

“Musikalsk bevæger bandet sig tæt på især Placebo, og forsanger Miki Jensens vokal minder en del om Placebo-frontmand Brian Molko’s. Storladen guitarrock, der bruser og bølger omkring Miki Jensens vokal, og ud over førnævnte Placebo springer andre britiske rocknavne også frem –  blandt andet Coldplay fra deres tidlige, mere rockede periode”. Læs hele anmeldelsen HER

Selvsamme Jonas anmeldte også en EP fra Dør Nr. 13, der spiller kl. 16.40 på Hvid Scene (Faunea optræder samtidig på Sort), hvor han blandt andet skrev: “De fire numre spænder meget bredt, fra tung, mørk og syret rock, til mere solbeskinnet stener-folk, til råbende semi-punk. Gennemgående er Dør Nr. 13 gode til at lave fængende hooks”.

Og vi er ikke færdige med at citere os selv, for kl. 17.20 er der moderne metal på Tak Rock Scenen, når møl rusker op i festivalen inden aftensmaden. Jeg smed 4 stjerner efter bandets selvbetitlede debut EP, fra det aarhusianske shoegaze/black/post-metal band tilbage i begyndelsen af januar – og sammenlignede blandt andet med den nyere bølge af genre-hybrid bands, som Deafheaven har været med til at starte.

Et folkband der synger på dansk om mænd og kvinder, det er hvad Det Kønne Kartel blandt andet beskrives som, men deres koncert på Hvid Scene kl. 18.00 når jeg nok desværre ikke. På den sorte er der nemlig dømt “gritty and stabbing garagepunk” fra Jet Black, som hr. Jonas smed hele 5 stjerner efter dem for deres EP 4:10 sidste efterår. En “garagepunk-bombe” der gav den ellers rolige anmelder lyst til at danse og moshe – det må være en anbefaling til at fange dem live!

Pressebilledet af Kejthåndet viser 3 ganske hipt udseende mænd med overskæg, men det skal nu ikke afskrække mig fra at kigge forbi Tak Rock Scenen kl. 18.40. Der loves nemlig dansksprogede toner der forsøger at løfte arven efter navne som Lars H.U.G., CV. Jørgensen og Steffen Brandt. Det er vel egentlig også lidt hipt for tiden? Nuvel, førstesinglen “Det Ville Vokse” smager da af lidt mere.

Efterfølgende skal man kl. 19.30 vælge mellem Hvid og Sort. Den hvide byder på en ung, engelsk klingende singer songwriter kaldet Nick Sway, men jeg hælder til den Sorte, der byder på mere metal i form af Chronicle. De er et ubeskrevet blad for undertegnede, men en omgang døds/thrash, i den melodiske ende, med grum vokal – det lyder som noget jeg burde tjekke ud.

Den uofficielle “Jonas dag” forsætter på Tak Rock Scenen kl. 20.00, da står der nemlig endnu et navn klar, som han har anmeldt positivt – denne gang i live sammenhæng. De 3 søstre (Noa, Naomi og Nataja Lachmi) i Velvet Volume leverede fandenivoldsk 60’er og 70’er energi, da Jonas oplevede dem live på HeadQuarters i Aarhus forrige år.

https://youtu.be/uPiAbjsGT9g

Pauser er der ikke mange af i programmet, for allerede kl. 20.40 er der igen, nogle for mig, uhørte toner der lokker. På Sort Scene spiller The New Investors op til retro-bal, for trods navnet, så lyder deres let særprægede og legesyge blanding af altmodische sager fra den amerikanske vestkyst, tilsat en sjat surf og dansevenlige rytmer, ret tillokkende. Hvis du ikke lige har taget danseskoene med, så kunne du også kridte over til Hvid Scene, hvor The No Go Girls serverer “heftig og energisk punkrock”. Det er bestemt ikke falsk varebetegnelse ud fra det jeg lige har nået at lytte på nettet. BLAUW, lige i fjæset på dig!

PUSTERUM.. med Mund De Carlo på Tak Rock Scenen kl. 21.20. Efter kaffepausen trækker jeg mod Sort Scene igen, hvor Deadpan Interference står klar til at suge en det sidste stykke ind i mørket kl. 22.00 (samtidig med The Bongo Club på Hvid). Dem smed jeg hele 5 stjerner efter for deres selvbetitlede debut tidligere på året, hvor jeg indledte på følgende vis:

“Danske Deadpan Interference både forkæler og skræmmer, virker dragende og støder lytteren væk og bygger op og river ned på på deres debut-album. De kalder det selv naivistisk og tung noisegaze, men genremæssigt rummer bandet elementer fra alt muligt i rockhistorien, fra 60’erne op til 90’erne”. Læs resten af anmeldelsen HER

Er man mere nysgerrig efter hvad der gemmer sig bag noisegazen, så kan man læse et interview med gruppen HER

Hallo. Vi er ikke færdige med de 5-stjernede navne. Tak Rock Scenen indtages kl. 22.40 af en trio (officielt stadig en duo), som i nogen grad tog røven på os, på Rising Scenen på Roskilde Festival for en måneds tid siden. Rygtet og semi-hypen rundt omkring var løbet The Entrepreneurs i forkøbet, men de levede i flot stil op til den, den aften på Camping Vest:

“Musikalsk er deres lyd måske ikke super nyskabende, men man behøver sgu heller ikke være banebrydende, hvis bare man har nogle gode sange. Dem havde The Entrepreneurs rigeligt af, endda nogle der var decideret fremragende skruet sammen og leveret med så meget power og pondus, at man nærmest ikke havde andet valg end bare lade sig forføre af deres blanding af støj, post punk, melodisk garage and what not. Og en helt igennem glimrende vokal”. Læs mere om koncerten HER og tjek vores interview med gruppen, fra senere på festivalen, ud HER

Klokken 23.20 er der igen 2 muligheder, It’s A Synth på Sort Scene, det er bas, guitar og, nå ja, synth, samt Whores & Thieves på den Hvide. Sidstnævnte må være et af de bands vi har skrevet mest om i tidens løb, og det er der naturligvis en god grund til. They RAWK – ikke så meget pis der. Et udvalg af dette, som anmeldelser, interview, omtaler, whatever og lidt til, kan findes HER. Har du ikke set de knastørre hede-rockere, så få det gjort nu.

Uhørt 2015 lukkes og slukkes af George Best på Tak Rock Scenen. Der er ikke tale om den legendariske nordirske Manchester United wing, men derimod de ret hypede synth-poppere af samme navn – kendt fra P3.

Så er det vist tid til at hvile ørerne efter en lang dag.

Se hele Spilleplanen HER, besøg Uhørt på Facebook.

Af Ken Damgaard Thomsen

 

Previous articleUhørt Festival 2015: anbefalinger til fredag d. 7/8
Next articleEVRA – Lightbearer – 3/8 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.