Home Seneste December 2016 - Nyheder Udvalgte koncerter i København, uge 50-52

Udvalgte koncerter i København, uge 50-52

2601
0

Yes, super-sized koncertindlæg med ekstra fritter… eller, jo, vi fræser lige igennem resten af 2016 i dette indlæg, ikke at det bliver det største nogensinde af den grund – der er jo jul og alt det der, så spillestederne nedtrapper lidt. Men, der er nu stadig nok at vælge imellem, let’s roll.

Vi lægger ud med noget der passer til årstiden, nemlig en “dobbelt julekoncert” på Loppen. Her har to danske sangere og sangskrivere, fra to forskellige generationer sat hinanden stævne. Nikolaj Nørlund har begejstret anmelderne stort set hver gang han har udsendt materiale, senest EP’en Turisten og hans flirt med symfoniorkestret Copenhagen Phil. Nørlund gør sig også som producer, og her er der en direkte kobling til Niels Skousen, som er aftenens andet navn.

Nørlund har nemlig produceret Skousens nyeste album, det anmelder roste Hvem Er Du Som Kommer Imod Mig, som Jonas sendte 5 stjerner efter for en måneds tid siden. Albummet er Skousens femte siden comeback pladen Dobbeltsyn fra 2002, hvor den aldrende trubadur har været på lidt af en “hot streak”, især hvad den skarpe lyrik angår – noget jeg også roste ham for på albummet Smil Eller Dø, som udkom for omkring 2 år siden.

Live er Skousen også stadig skarp, eller det var han i hvert fald da Jonas fangede ham på Radar i Aarhus tilbage i 2013.

Loppen // d. 15/12 // Kl. 20.30 // 210 kr.

Samme aften kan du også få 4 syngende lussinger på KB18, hvor 4 mere eller mindre grumme navne tropper op. Du får Taphos fra København, som er relativt nystartede, tysk dødsmetal fra Cryptic Blood, svensker død fra Bastard Grave og tung, dansk død fra Undergang, hvis vamle udgivelse Døden Læger Alle Sår, kan hentes gratis HER, og er nogle lyt værd.

KB18 // d. 15/12 // Kl. 20.00 // 50/70 kr.

Fredag lægger vi ud med noget helt, helt andet, der er nemlig pop hattrick på Rust. Long Distance er noget så sjældent som ung duo med dansk og jamaicansk baggrund, der selv skriver og producerer deres dansksprogede musik. Matthew Bay er også dansk, kunstnernavnet dækker nemlig over Mathias Broksø, der ikke bare laver pop, men galaktisk pop!

Endelig har vi Malte, en ung fyr med den erklærede mission, at pop ikke behøver at være dum musik I barndomshjemmet i Holbæk stod den på Cat Stevens, Bob Dylan og Sebastian, nu står den på musik produceret af den danske producer duo Nector, som også har produceret for navne som Camille Jones og Kill J.

Rust // d. 16/12 // Kl. 20.30 // 40 Kr.

Julestue for åndssvage! og Dödsglögg!! OG Red Warszawa!!! High Voltage har igen inviteret de fuldeste julemænd i landet indenfor her i december måned, muligvis så de ikke skulle fryse ihjel i en ordenlig snapsebrandert, men sikkert også for at spille en stribe af deres største og værste hits. Har de egentlig lavet et julealbum, eller bare en julesang?

High Voltage // d. 16/12 // Kl. 22.00 // 100 kr.

Sidste tilbud fredag finder vi tilbage på Loppen, hvor The Rolling Stones hyldes. Nærmere bestemt er der tale om en opførsel af live albummet LA Friday fra 1975. Bandet denne aften består af Frands Riffbjerg, Henrik Liebgott, Assi Roar, Povl Kristian, Emil Savery, Lu Wo Mo, Karl Jes, Yohan Ramon, Mads Pallisgaard og Jakob Dinesen + special guest. De får følgeskab på vokal af Steen Jørgensen, Dicte, Lorenzo Woodrose, Allan Vegenfeldt, Tore Eg og nogle særlige gæster.

Loppen // d. 16/12 // Kl. 21.00 // 220 kr.

BONUS, der er dukket en Helhorse koncert op i Huset-KBH efter dette blev flækket sammen for nogle uger siden, så vi kiler lige lidt copy/paste tekst ind fra sidst vi omtalte en Helhorse koncert her på siden.

Vi har anmeldt bandet en del gange, det blev til 5 stjerner til seneste album Oh Death, mens det ikke har skortet på liveanmeldelser hen over årene, fra Radar og Beta, over Copenhell til Roskilde Festival. Fællesnævneren har været en nærmest frådende energi og det hårdtpumpede lydbillede, der er en gyngende og til tider arrige sammensmeltning af hardcore tendenser og melodisk tungmetal.

På gruppens seneste album, der blot bærer titlen Helhorse, er det som om der er skruet en smule ned for hardcoren og op for den gyngende metal, noget man dog ikke kunne mærke da de nærmest eksploderede af overskud på scenen, da de indtog Hades Scenen på Copenhell i sommers. Det album og den koncert har blandt andet også kastet den nyeste single “No Fucks Given” af sig, lige nøjagtig hvor mange fucks Helhorse giver, samt den nye plade og sommerens Copenhell koncert er omdrejningspunkt i dette interview vi lavede med forsanger Mikkel Wad fornylig.

Fredagens koncert arrangeres i Klub Tråd regi og der er intet forsalg – så mød op i god tid!

Support: CACUS

Huset-KBH // d. 16/12 // Kl. 20.00 // 50 kr.

Dagens efter, lørdag, tager vi lige en lille genre-mæssig afstikker, der er nemlig Von Dü i Pumpehuset. Det er sådan et band, som måske ikke helt passer ind i vores ellers vidde rammer, men heller ikke falder heeeelt udenfor. Blandt andet har vi lavet et interview med gruppen, da de trykkede på genstart knappen i begyndelsen af 2015.

Bandet var med, da Pumpehuset genåbnede i 2011 og har nu 5 år i træk leveret en fest ved juletid, så, om ikke andet, fordi julen er traditionernes tid, så tager vi den lige med her.

Pumpehuset // d. 17/12 // Kl. 20.00 7/ 115 kr.

Loppen er endnu engang gået i fejrings-mode, lørdag er det koncerten/koncertfilmen The Last Waltz, der tages under kærlig behandling. I år er det nemlig 40 år siden a det legendariske backing band, The Band, takkede af med en lige så legendarisk koncert. Det bliver markeret denne aften, hvor bandet The Orange Grove agerer grundstammen sammen med Jonas Munch Christensen og fremfører koncerten sammen med en række musikalske gæster som: Morten Aron, Carl Coleman, Jonas Dissing, Cisser, Morten Krogh, M.C. Hansen, Brett Perkins og Alabama Black Snakes.

Loppen // d. 17/12 // Kl. 21.00 // 100 kr.

Og SÅ er det jul og hellig dage, hvor der er tid til at slå mave helt indtil tirsdag og onsdag efter jul, hvor Jazzhouse to dage i streg byder på Ridin’ Thumb. Bandet som genopstod i en udvidet udgave sidste år, med forsangeren fra bandets første album, Niels H.P., i front sammen med Jonas Winge Leisner, samt Kuku Agami tæller nu et dusin funky medlemmer.

Fest, farver, funk og flæskestegssved, 2 dage i træk – dans!

Jazzhouse // d. 27. + 28/12 // Kl. 20.00 // 240 kr. pr. dag

Onsdag kan du også vælge at slå vejen over Vesterbro i stedet for, hvor Magtens Korridorer spiller ekstrakoncert i Store Vega, koncerten dagen inden er forlængst udsolgt, men her er der altså billetter at få endnu. Koncerten er en slags fejring af bandet og bagkataloget, de kalder det ikke greatest hits/best off eller noget, men fans har kunnet påvirke sætlisten og komme med ønsker online. “Hvad I ønsker skal i få”, har bandet udtalt… “Vimmersvej”?

Store Vega // d. 28/12 // Kl. 20.00 // 250/275 kr.

Vi lukker og slukker for i år torsdag d. 29., hvor dagen indeholder 7 timers lys og hele 17 timers mørke, hvilket markeres med syv-sytten arrangementet i Pumpehuset. Først og fremmest afrunder De Underjordiske deres koncertrække, som har omhandlet debutpladen Ind I Flammerne, der udkom sidste efterår. Vores arkiv rummer dog materiale, som strækker sig helt tilbage til bandets begyndelse. Dengang oplevede Jonas en del af begyndelsen på Aarhus Psych Fest 2013 (og efterfølgende et halvt år senere på Radar i Aarhus), og herefter er det gået slag i slag for de dansksprogede psych-rockere.

De leverede en af de stærkeste koncerter på Roskilde Rising sidste år, hvor Jonas også fangede dem i felten til et interview. I løbet af efteråret udkom så det relativt hypede debutalbum, Ind i Flammerne, som også fik blandt andet P6 Beat med på vognen og medførte en (alt for) kort optræden til P6 Beat Rocker Koncerthuset.

Jeg anmeldte selv Ind i Flammerne, og er stadig lidt i tvivl om, om tonen og bedømmelsen måske var lidt for hård, selv om vi endte på 4 stjerner der jo ellers betyder “godt”. Men jeg synes stadig, at De Underjordiske, trods alt, er et endnu bedre liveband, og virkelig får noget organisk energi pumpet ind i musikken når de står på en scene.

Senest fangede Stefanie gruppen i netop Pumpehuset, da de gav en 5-stjernet koncert tilbage i maj måned.

Denne aften byder desuden på Nils Gröndahl & Mads Gräs, Collider og Lorenzo Woodrose DJ-sæt.

Pumpehuset // d. 29/12 // Kl. 20.00 // 200 kr.

Vi ses engang i januar, når koncert kiggeriet vågner efter jul og nytår.

Af Ken Damgaard Thomsen

 

 

 

 

 

 

 

Previous articleSteel Inferno: Aesthetics Of Decay ★★★★☆☆
Next articleThe Megaphonic Thrift: Få Meg Til Verden I Tide ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.