Home Koncerter Udvalgte koncerter i København, uge 48

Udvalgte koncerter i København, uge 48

2017
0

Jule- og julefrokostsæsonen begynder så småt at kunne anes på spillestedernes udbud af koncerter, hvor det tynder en lille smule ud, men der er da stadig nok til at “fylde” et indlæg her på siden.

Amager er destinationen både onsdag og torsdag aften. Vi lægger ud på Beta, som onsdag aften har svensk og amerikansk punk-besøg, punk i den mere imødekommende og poppede ende af spektret. Svenske The Bones spiller melodisk punk ‘n roll og har blandt andet turneret med Volbeat, som de deler en Social Distortion fascination med. Bandet kan i år fejre 20 års jubilæum.

Med sig har de Teenage Bottlerocket, der kommer hele vejen fra det amerikanske midtvesten i Wyoming, hvor de har fyldt kornmarkerne med super poppede punk-toner.

Beta // d. 30/11 // Kl. 20.00 // 160/180 kr.

Bevæger vi os videre til torsdag sniger vi os lige nøjagtig ind i julemåneden, hvilket i Amager Bio er lig med en december-tradition, nemlig heavy fra Horsens. Yes, Pretty Maids, der er aktuelle med endnu et rost album, Kingmaker, kigger traditionen tro forbi Amager igen i år.

Vi har oplevet bandet live på Copenhell sidste år, hvor de kom med på et afbud, og af to omgange tildelt bandet 4 stjerner for album-udgivelser. Først tilbage i 2013 for den vellykkede Motherland, som forsatte den gode stime af albums bandet startede med Pandemonium, og året efter for Louder Than Ever, som samlede op på nogle ældre numre.

Med som opvarmning/special guest har de gode, gamle Mike Tramp, der ligesom heavy hovederne fra Horsens har gennemgået lidt af en revitalisering af karrieren med en række godt modtagne udgivelser de seneste år.

Amager Bio // d. 1/12 // Kl. 19.00 // 250 kr. (få billetter tilbage)

Vi forsætter med flere og endnu tungere gaver! Gratis ting, free shit! På Stengade er der fredag aften noget af et metalbrag, endda et som det ikke koster dig en krone at overvære (medmindre du skal have øl – og det skal du jo nok). Øverst på plakaten står de albumaktuelle jyde-døds veteraner Dawn of Demise, som udsendte deres 4. album tidligere i år, hvilket de/deres pladeselskab da fuldstændig glemte at sende til os. No hard feelings, I får 4 stjerner uden at vi har hørt det. Til gengæld overværede vi deres koncert på Copenhell 2014.

Jeg citerer lige mig selv fra vores indlæg om favorit koncerter i 2014:

“Jeg læste for nylig, et eller andet sted (sorry, har glemt hvor, det var ikke for at “stjæle”), en der kaldte Dawn of Demise’s koncert på Pandæmonium Scenen på Copenhell for den perfekte blanding af dødsmetal og stand up – eller noget i den dur. Det var tungt, grumt, musikalsk overbevisende og knusende når metallen spillede, og varmt, morsomt, hyggeligt og bøvet på den fede måde, når Scott Jensen underholdt på herligt syngende midtjysk mellem de gemene numre.

Det kunne godt have givet en lidt skæv eller ujævn koncert oplevelse, men på en eller anden måde lykkes det Dawn Of Demise, og et publikum der var HELT med på løjerne, at finde en balancegang der gjorde den samlede oplevelse til noget ganske særligt. Det var sgu’ som om vi alle var både i samme båd og på samme side, og koncerten kom for mig personligt til at stå, som den bedste i løbet af hele festivalen.

Død, blod, store smil og lyst til at kramme sidemanden, tak for det!”. En kortere anmeldelse kan læses HER

Med sig har de aarhusianske BÆST, der gør sig i old school dødsmetal med et frisk touch og måske en skive lime? De har smedet på helvedes flammer mens de var varme og udsendt både en demo og en EP i år, to udgivelser som jeg lagde ører til og sendte 4 stjerner efter. Troels-Henrik fangede bandet live på Radar tilbage i oktober måned, hvor det, ta-dah, også blev til 4 stjerner!

Support: Deadflesh

Spillestedet Stengade // d. 2/12 // Kl. 20.00 // GRATIS

Så dribler vi mod Staden, hvor Loppen har besøg af Baby In Vain. Bandet var voldsomt i vælten for 2-3 sæsoner siden, og så blev der en lille smule stille omkring støj-rockerne, mens de tilsyneladende tog tilløb for at udsende endnu en støjudladning. Vi fangede dem live på Roskilde Rising i 2013, hov næh, “Pavilion Junior” var det sgu da dengang, da hypen var noget nær på sit højeste, og senere gik gæste-anmelder Onkel S i koma over dem på Gutter Island Garage Festival 2014. Bandet udsendte nyt tidligere i år i form af EP’en For The Kids, hvorfra vi for nylig havde nummeret “The Urge” som Dagens Track, et nummer der viser lidt nye sider af bandet:

“Lyden er blevet mere stenet, på sådan en drømmende, støvet og små-syret måde, tilsat en god dosis synthesizer bund. Det trækker lyden noget længere tilbage i musikhistorien rent klangmæssig end de støjende 90’ere, som dominerede sidst vi hørte fra bandet. Og det fungerer!”.

Loppen // d. 2/12 // Kl. 21.00 // 140 kr.

High Voltage kan du tage en tur i tidsmaskinen, tilbage til 80erne, dengang man gerne måtte have det lidt sjovt. Lagerloudz fra Vordingborg har kastet sig ud i en medrivende kærlighedserklæring til den mere sleaze-glammede og festlige rock fra 70’erne/80’erne. Det var netop det festlige element i bandets musik, der fik mig til at falde pladask for deres album Hold On Tight, endda at i en sådan grad at mit mancrush kastede 5 party-rockende stjerner af sig, selv om det med mindre love in the old heart nok reelt set kun var til 4. Men live tror jeg til gengæld bandet spiller sig op på den femte!

Support: The Centipedes

High Voltage // d. 2/12 // Kl. 22.00 // 70 kr.

Så er der Temple of Doom i Templet i Lyngby! Svenske Grieved og danske Hexis er på tour sammen, førstnævnte kender jeg søreme ikke, men sidstnævnte har jævnligt kigget forbi vores spalter.

Vi har oplevet Hexis  live på 2014 udgaven af Roskilde Festival, hvor vi ogsåe lavede et interview med dem. Bandet udsendte albummet Abalam i begyndelsen af 2014, et album jeg med jævne mellemrum lod mig opsluge af hen over året, men først fik nosset mig sammen til at anmelde i december det år (og som i øvrigt bragede ind på en 3. plads på min favoritliste over danske albums i 2014). I den 5-stjernede anmeldelse af Abalam skrev jeg blandt andet:

“Jeg har taget mig selv i, at lade Abalam spille igennem en 3-4 gange i træk, hvor jeg uden at gøre modstand, lod mig spærre inde i det dystre parallelunivers Hexis får skabt. Bandet får “monotonien” i deres musik til at arbejde til deres fordel, så det får en hypnotiserende og ganske uimodståelig virkning. Samtidig rummer Abalam rigeligt med små eksplosioner eller vanvittigt hektiske og brusende passager, hvor det hele nærmest står i flammer”. Læs hele anmeldelsen HER

NB: Cabal og Dirt Forge DJ-sæt er tilføjet

Templet // d. 2/11 // Kl. 21.00 // 90/100 kr.

Efter 4 tilbud fredag runder vi ugens kig af med 3 lørdags arrangementer (jeg selv tager 3 timer med Fribytterdrømme på et udsolgt Stengade, uden anmelderblokken!). Vi lægger ud med en poppet afstikker til Lille Vega, hvor Gents er hovednavn. “80er romantik med pop-croonet  synth” præsenteres de som, selvom deres EP hedder Embrace The Future. På plakaten er også duoen Sjæl i Flammer der laver “patchworkpop” og Franske Piger, der gør sig i indie-pop og allerede har haft lidt af det der summen i krogene på nettet… buzz, om man vil!

Lille Vega // d. 3/12 // Kl. 20.00 // 110/125 kr.

På Musikcaféen i Huset-KBH er der to spændende danske navne på plakaten Du får The Smith og Joy Division inspirerede toner fra aarhusianske Modest og …. ja…:

“Peach har udsendt en af den slags udgivelser, hvor man tænker “OK, hvad sker der lige her?”, men man kan lide hvad man hører. Udgangspunktet er en slags synth-pop, eller passiv/aggressiv crooner avantgarde pop som det kaldes, men Peach kommer ret langt omkring over 6 numre”.

Således indledte jeg anmeldelsen af Peach‘s 5-stjernede EP-udgivelse Beach for ganske nylig, den er altså værd at tjekke ud, hvis man er til noget der både er ret genkendeligt og imødekommende, men samtidig lidt sært og uhåndgribeligt.

Huset-KBH // d. 3/12 // Kl. 20.00 // 40/60 kr.

Vi runder af med at surfe forbi Kødbyen, hvor KB18 har Bande De Los Apaches på programmet. Gruppen er aktuelle med en EP med 6 hurtige og skarpt skårede, men alligevel løsslupne og festlige surf-rock skæringer.

Den anmelder jeg egentlig først her på siden i morgen, men vi kan da lige nappe et sneak peek:

“Klar på noget fræk, instrumental surf-rock, der lyder som om det kommer fra varmere himmelstrøg, men er dansk? OK, Bande De Los Apaches har en 6 numre lang EP ude, den skal du straks hører hvis du er til garage-surf og/eller hænger ud steder som Gutter Island”. Det var indledningen, læs resten her på siden i morgen!

KB18 // d. 3/12 // Kl. 20.00 // Pris ?

Af Ken Damgaard Thomsen

 

Previous articleNo Light: Gemini ★★★★☆☆
Next articleWoebegone Obscured: Woebegone Obscured (EP) ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.