Home Koncerter Udvalgte koncerter i København, uge 38

Udvalgte koncerter i København, uge 38

1908
0

Efterår! Fedest… lad os bare gemme os inde i koncertmørket så.

Vi lægger ud med at gemme os på Vesterbro, hvor Vega onsdag aften, ud over læ, lokker med Beth Ditto solo. Hun stod, og dansede, tidligere i front for The Gossip, men efter 5 plader med dem forsøger the “fat, feminist lesbian from Arkansas”, som hun har beskrevet sig selv, sig på egne ben.

Dømt ud fra førstesinglen “Fire” fra Fake Sugar, som pladen hedder, så er vi ikke milevidt fra The Gossips smittende og dansable alt. rock. Tonen er måske lidt mere blød og “poppet”, men der er ikke gået Adele i den.

Support: Annabell Allum

Store Vega // d. 20/9 // Kl. 20.00 // 300/315 kr.

“På mange måder føles albummet som ét langt meditativt trip, hvor man både bliver blæst godt igennem af berusende guitar flader og bedøves på den bedst tænkelig vis af mere rolige og dæmpede pasager. Windhand er ikke bange for at køre i langsomme musikalske cirkler i flere minutter, uden at det føles ensformigt. Det bliver nærmest hypnotisk og forførende som sirene sang, når bandet lader numrene udfolde sig i monotont svævende tempo”.

Det skrev jeg blandt andet da jeg trippede over Windhand og deres album Soma i slutningen af 2013. Er der gået næsten 4 år?! Crap… nå, jeg har også oplevet det atmosfæriske doom band live en enkelt gang til Heavy Days In Doomtown, i Ungdomshuset i 2014 – det var fee, så det burde du også!

Muligheden byder sig torsdag aften, når de besøger Loppen sammen med Satans Satyr.

Loppen // d. 21/9 // Kl. 20.30 // 140 kr.

Torsdag aften har vi også en dansk releasekoncert i kalenderen, når Wild Forest markerer deres nye udgivelse i Studenterhuset. Gruppen har udsendt en række singler det seneste års tid, hvoraf flere har været Dagens Track her på siden. Nummeret “Sparks” er nyeste skud på stammen, det er udgivelsen af denne der markeres denne aften.

Her har bandet bevæget sig indenfor en indie-folket lyd, der langsom er blevet mere indie-rocket og iørefaldende end det lidt mere folkede udgangspunkt. Men på mange punkter et ret tidstypisk lydbillede, eller i hvert fald en stil der også har været ret populær udenfor landets grænser op igennem dette årti.

Support: R Noor

Studenterhuset // d. 21/9 // Kl. 21.00 // Gratis

Vi hopper til fredag og et arrangement på High Voltage, hvor deres loves, at det bliver “sindssygt flot og dumt”. Det lyder jo allerede lovende! Der er også American Pie, Pizza, Beer pong turnering og koncerter med Ingen Regler og pop-punkede Daycare For Jedi, som vi har anmeldt to udgivelser fra.

Først blev det til 4 stjerner fra Troels-Henrik for EPen Worst Things First tilbage i 2015, en udgivelse han roste for at køre i højt gear og have en “fantastisk usnobbet” tilgang til pop-punken. Det blev til en stjerne mindre fra Jonas, da han anmeldte albummet This Is What You Get tidligere i år. Han manglede et par ørehængere, og syntes det hele måske blev lidt for poleret og pænt – men anbefalede den til fans af genren.

High Voltage // d. 22/9 // Kl. 18.30 // Gratis

Vi runder af med 3 lørdagsarrangementer, hvoraf det første findes i Albertslund, hvor Forbrændingen har endnu en gammel GFR kending på programmet. Der er nemlig dansk blues-rock på plakaten, endda af den prisbelønnede og 6-stjernede slags, i form af Thorbjørn Risager & The Black Tornado. Det var Jonas der var ude med sjældne 6 stjerner til live cd/dvd udgivelsen Songs From The Road, da det udkom i efteråret 2015:

“Det eneste spørgsmål for mig efter en håndfuld lytninger og lidt til, har primært været om man skulle op på topkarakteren. Eftersom jeg har svært ved at sætte fingeren på, hvordan udgivelsen skulle have været markant bedre, så må konklusionen være, at Songs From the Road, som live-album og dokumentation af et blues band i deres rette element, er til 6 stjerner”.

Desuden kan du, når du nu lige er i gang med at fedte rundt i vores arkiv, læse et interview med Thorbjørn Risager HER, hvor han fortæller lidt om livet på landevejene i ind- og udland.

I januar måned i år udkom nyeste album Change My Game, en udgivelse Jonas også anmeldte, denne gang dog “kun” til 4 stjerner – han savnede noget af den uslebne lyd og live-energien fra forrige udgivelse. Den kan man jo så få på Forbrændingen!

Forbrændingen // d. 23/9 // Kl. 20.00 // 129/159 kr.

Klap i dine hænder og sig “yeah”, for Clap Your Hands and Say Yeah gæster Lille Vega lørdag aften. Dem kan jeg da godt huske fra midt 00erne, hvor de var det nye sorte indenfor indie-rocken omkring år 2005. Og hvad skete der så med dem?

Tja, jeg har ikke lige fulgt så godt med, men gruppens femte album udkom til fine anmeldelser tidligere i år. Der er så kun en mand tilbage i “bandet” ud af de fem de startede ud med, nemlig bagmanden Alec Ounsworth, så… gad vide om der er røget et medlem pr. plade, cirka?

Support: The Ruby Suns

Lille Vega // d. 23/9 // Kl. 20.00 // 165 kr.

Vi lukker og slukker med Good Grrls Gone MadHigh Voltage, hvor du kan få snerrende rock og arrige attituder for alle pengene, når der er 4 bands for under en hund på plakaten.

Du får guitar og vokal duoen Phantom Pain, elektro-punkrock fra GZHU, street-punk med melodi fra X Teenage Rebels og så er der scrap-punkede Goodbye Kitty K, som jeg tidligere har anmeldt en plade fra. Det kræver lige et dyk i arkivet… 2 sekunder…

“Anført af Kat Van Ville, kaster Goodbye Kitty K sig på Scrapped ud i en nytappet blanding af Iggy and The Stooges, White Stripes, Led Zeppelin,Juliette and The Licks og riot grrrrl bands som Bikini Kill… …Det er i hvert fald et meget ekspressivt og udfarende band vi har med at gøre, ikke mindst på grund af sangerinde Kat Van Ville, der stønner, skriger, hviner, hvæser, råber og hyler sig igennem de 12 numre som en blanding af en kat i løbetid og én i slagsmål med en lige så arrig artsfælle”.

4 stjerner endte med med for den farlige ballade.

High Voltage // d. 23/9 // Kl. 20.00 // 90 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Windhand

Previous articleEMA, Voxhall 19/9 2017 ★★★★★☆
Next article0%: God Hates Young People ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.