Home Koncerter Udvalgte koncerter i København, uge 3+4

Udvalgte koncerter i København, uge 3+4

2144
0

Så er vi klar med et kig på anden halvdel af januars koncerttilbud i hovedstadsområdet, og nu begynder der, at være lidt mere at vælge imellem. Lad os tage en runde.

Vi lægger ud med torsdag d. 18, hvor det endnu engang er dem med hang til tungere toner, der kan finde lidt stimulering, når Pumpehuset har tre navne på plakaten.

Der er dømt dobbelt op på norsk, når dødsmetallerne Execration fra Oslo og Reptilian fra Fusa kigger forbi, men der er en mulighed for, at det er den danske support der løber med opmærksomheden.

Vi har tidligere anmeldt Slægt live flere gange, senest på Copenhell i sommers, hvor de imponerede trods et tidligt spilletidspunkt. Debutalbummet fik vi aldrig anmeldt, til gengæld var der roser til deres to efterfølgende udgivelser, EP’en Beautiful and Damned, samt det imponerende album nummer to, Domus Mysterium fra sidste år. Det album figurerer på mange årslister fra 2017, inklusive min egen over favorit albums fra sidste år:

“Det er ikke fordi deres NWOBHM klingende heavy metal med black metal tendenser er decideret banebrydende, men på Domus Mysterium leverer Slægt bare varen så indbydende og overbevisende, at det er svært at ignorere. Det ville da også være dumt at prøve!

Musikken er melodisk og fandenivoldsk, beskidt nok til, at metalpuritanerne stadig kan være med, men ikke så hadsk og grim, at et bredere publikum ikke kan være med. Det er en kunst i sig selv, og en svær balance, men Slægt mestre den med stærk sangskrivning, sans for dosering, blændende timing og et udtryk der bare er dejligt ondt, og samtidig voldsomt dragende”.

Pumpehuset // d. 18/1 // Kl. 20.00 // 150 kr.

Dagen efter gælder det anmelder og publikumsrost indierock/drømmepop, når London-bandet Wolf Alice gæster Lille Vega. Efter to roste plader, den seneste fra september sidste år, så er bandet ved at vokse sig store og stærke indenfor genren, og klar til til endnu større scener.

Der meldes da også om “få billetter” i skrivende stund, så måske koncerten allerede er udsolgt. når det her ryger online.

Support: WY

Lille Vega // d. 19/1 // Kl. 20.00 // 245 kr.
Så er det tilbage til de hårdere sager, når Beta lørdag aften byder på atmosfærisk black metal fra islandske  Auðn. Dem oplevede vi i måske ikke helt optimale rammer på Roskilde Rising sidste år, hvor bandet egentlig virkede til, at være klar til, og bedre tjent med, at have spillet på en scene som Gloria under selve festivalen.

Deres stormfulde og atmosfæriske black-flader gjorde nu alt i alt i en fin figur, foran en begrænset skare, der måske ikke var helt klar på den slags kradse løjer en søndag aften.

Opvarmningen leveres af beslægtede Sunken, der udsendte det flotte album Departure sidste år:

“Sunkens 5 numre lange nedstigning mod bunden af det sort metalliske og iskolde hav, føles og lyder på mange måder som netop det. En langsom tur ned mod mørket, hvor lyset stille og roligt forsvinder som pladen skrider frem og trykket tilsvarende stiger og stiger”.

Beta // d. 20/1 // Kl. 20.00 // 125 kr. 

Vi laver et lille hop til mandag d. 22 og noget helt andet, i form af den afdæmpede singer songwriter Sam Beam og hans Iron & Wine projekt, der spreder rolige og inderlige toner i Store Vega. Det passer sikkert glimrende til årstiden!

Med sig har han svenske Pale Honey, der stille og roligt er ved, at arbejde sig frem i rækkerne med deres minimalistiske og atmosfæriske indierock.

Store Vega // d. 22/1 // Kl. 19.00 // 300 kr.
Vi bliver hængende i Store Vega, men rykker hen til onsdag d. 24/1, hvor der er amerikansk besøg fra The Lone Bellow. Brooklyn-gruppen gør sig i den tilsyneladende evigt populære kombination af americana, alt-country og indie-folk og har indtil videre 3 albums på samvittigheden, det seneste fra efteråret.

Med som opvarmning har de aarhusianske Sundays, der er vokset fra et folk-poppet soloprojekt fra Magnus Jacobsen (tidligere forsanger i Dance With Dirt) til nu, at være en kvartet. Dermed er lyden også blevet tilsvarende “større”, men det er stadig i den lidt tilbageholdende og følsomme ende af spektret.

Store Vega // d. 24/1 // Kl. 19.00 // 250 kr.

Fredag  d. 26 er der noget for feinschmeckerne på Spillestedet Stengade, der præsenterer lo-fi troldmanden David Nance. Han har udsendt intet mindre end 13 mere eller mindre eksperimenterende udgivelser siden 2012 – så det er noget for samlerne. Lyder det lidt nørdet?

Jamen, Geek Love Is The Best Love, så opvarmningen leveres af vores egen lo-fi kærlighedsguru Jacob Faurholt, som vi har anmeldte en god bunke udgivelser fra, både i eget navn og i bandkonstellationen Crystal Shipsss. Senest var jeg ude med 5 stjerner til A Lake of Distortion, en af de fineste indie-rockede plader der udkom herhjemme sidste år:

“Han kan nemlig, som ikke så forfærdelig mange andre, sætte ord og stemning til sange om den svære, utæmmelige, uhåndterbare og kringlede kærlighed. På en måde, hvor det ikke bliver trivielt, eller patetisk på den forkerte måde, selvom det emmer af skrøbelighed, forvirring, og i glimt, stor skønhed. Det er ikke nemt, og sådan lyder det heller ikke, når Faurholt med hans “usikre” vokal besynger den, så det momentvis lyder som om han og det hele kunne krakelere hvert øjeblik”.

Stengade // d. 26/1 // Kl. 20.00 // 75 kr.

Samme aften er der igen gang i Lille Vega, denne gang med dette års udgave af Vega’s Udvalgte, hvor spillestedet præsentere en håndfuld mere eller mindre upcoming navne. I år kan du smage på eurowave fra TAN, androgyn pop fra Vera, folket pop med “kant” fra Drew, “moderne” pop fra Jada, 80’er synth fra Molina og dansksproget shoegaze/post-punk fra Fugleflugten.

Lille Vega // d. 26/1 // Kl. 19.30 // 165 kr.
Vi laver et lille spjæt og svæver hen til mandag d, 29, hvor du kan få dig en dosis indie-pop på Loppen med duoen Cults. Bandet består af de to filmskole-drop outs Brian Oblivion og Madelin Follin og har siden dannelsen i 2010 udsendt 3 albums, det seneste udsendt i 2017.

Det var dog især den selvbetitlede debut fra 2011, der skabte lidt larm omkring bandet, hvor medier som Pitchfork sendte roser efter dem.

Loppen // d. 29/1 // Kl. 20.30 // 160 kr.

Og så runder vi af med en over nakken samme aften, den kan du få i Pumpehuset. Her står den på lidt af en sort omgang fra hollandske Carach Angren og græske Rotting Christ.

Sidstnævnte er sgu et bandnavn der vil frem i verden, et som både får mit blod til at pumpe og giver et smil på læben. Bandet har efterhånden 30 år på bagen og i løbet af deres leve tid bevæget sig fra grindcore, til black metal og over til et mere gotisk udtryk. Rotting Christ, hehe!

Pumpehuset // d. 29/1 // Kl. 19.00 // 200 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Lene Damgaard/GFR, Slægt på Copenhell

Previous articleThe New Spring – There Is No Life On Other Planets – 17/1 – 2018
Next articleSavage Machine: Abandon Earth ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.