Home Seneste Juni 2017 - Nyheder Udvalgte koncerter i København, uge 23-25

Udvalgte koncerter i København, uge 23-25

2679
0

Slutspurt eller marathon? Uanset hvad, så tynder det lidt ud i koncertudbuddet her i juni, så vi skraber lige sammen og samler til bunke. Hvilket så giver en halv-høj stak, så for at det ikke vælter, slanker vi lige teksten ved de enkelte arrangementer lidt.

Vi lægger ud med psykedeliske toner og en tur ud i rummet, det kan jo betyde mange ting, men i denne forbindelse er det lig med Måneskjold. De sejler ind i solen i aften, når de letter fra Pumpehuset’s Byhave.

Byhaven // d. 7/6 // Kl. 18.30 // Gratis

Der er, som de seneste år, masser af aktivitet og gratis musik i Byhaven ved Pumpehuset hen over sommeren, så vi bliver lige hængende her indtil dagen efter. Torsdag aften står Bands of Tomorrow for programmet, den første af i alt fire aftener de gør det hen over sommeren. Denne aften kan du opleve Kvadrat og folkrock-gruppen Rainbrother, som jeg anmeldte til 4 stjerner tilbage i januar.

Byhaven // d. 8/6 // Kl. 18.30 // Gratis

Torsdag kan du også smutte en tur i Amager Bio, hvor det 70’er og 80’er rock inspirerede amerikanske rockband The Dead Daisies er hovednavn. Opvarmningen er dog dansk, nemlig Black Oak County fra Esbjerg, som udsendte et anmelderrost album i begyndelsen af året.

Her plukker de også lystigt fra rockhistorien, men gør det på overbevisende og troværdig maner. 4 stjerner blev det til fra undertegnede, som også lavede et interview med gruppen for nylig.

Amager Bio // d. 8/7 // Kl. 19.00 // 200 kr.
Fredag lægger vi ud med en releasekoncert på KB18, hvor Fred W.P. fejre udgiver sit debutalbum, der med egne ord har været 15 år undervejs. Har det mon været ventetiden værd? Jonas anmelder sanger/sangskriver udgivelsen i slutningen af næste uge, så vi  må lige vente og se!

KB18 // d. 9/7 // Kl. 20.00 // Pris ?

Så har vi et band som vi har anmeldt live en hel del gange efterhånden, nemlig Solbrud. Fra deres sorte triumf på Roskilde Festivals Pavilion Scene i 2013, båret frem af taktfaste satans tilråb, over MTV Headbangers Ball på Beta i slutningen af samme år, på Radar i Aarhus i begyndelsen af 2015 frem til de fik mørket til at falde over Langenæskirken i Smilets By i forbindelsen med festugen sidste år. Den koncert medførte forresten en mindre mediestorm og debat, da en række præster fik det gevaldigt galt i halsen, at et black metal band skulle spille i en kirke.

Albummet Jærtegn sendte jeg 5 stjerner efter for et par år siden, hvad Jonas synes om bandet nye album, Vemod, må vi lige vente lidt på (og efterfølgende klippe/klistre ind her!). Men udgivelsen fejrer de i den store sal i Ungdomshuset denne aften, sammen med support-bandet Slægt, der lige har udsendt noget der kunne minde om et mesterværk. Nemlig den 6-stjernede plade Domus Mysterium.

Ungdomshuset // d. 9/6 // Kl. 21.00 // 50 kr.

Så skal vi en tur i Store Vega, det er stadig fredag, og den står på indie-rock fra The Kills, der er nået til deres femte album. Duoen har ikke ligefrem turneret hovedstaden tynd, da det åbenbart er 9 år siden, at de sidst gæstede landet. Jeg har, indtil videre, kun hørt den nye single fra det aktuelle album, men den er sgu ret fed, så det virker lovende!

Support: Husky Loops

Store Vega // d. 9/6 // Kl. 20.00 // 295 kr.
Så laver vi et hop til onsdag d. 14, hvor vi sætter kursen mod Loppen. Her står den på Nashville-country fra sangerinden Nikki Lane, der er aktuel med hendes 3. studieplade. Supporten leveres af australske, men Nashville-bosatte, Ruby Boots, der gør sig i et rock/blues/americana univers.

Loppen // d. 14/6 // Kl. 20.30 // 80 kr.

“Kollapse leverer 34 overbevisende minutters menneskeligt mørke pakket ind i både metallisk melodiøsitet og støj på Angst”. Således indledte Jonas sin 5-stjernede anmeldelse af doom/crust/hardcore m.m. gruppen Kollapse og deres album Angst, torsdag d. 15/6 kan de fanges i mørket på KB18.

For den snoldede 50’er det koster i entré får du også Forever Unclean, afmagt og Telos!

KB18 // d. 15/6 // Kl. 20.00 // 50 kr.

Samme aften kan du opleve to stærke kvindelige rocknavne fra vores egen andedam, nemlig Penny Police og opvarmningen Line Marianne. De spiller ganske gratis i Byhaven ved, you know it, Pumpehuset.

Byhaven // d. 15/6 // Kl. 18.30 // Gratis
Lørdag d. 17/6 kan du gøre en god gerning, samtidig med at du nyder en god øl og lytter til musik under Rock For Charity 2017. Bryggeriet Flying Couch og Blue Beetle Records & Booking, eller deres to bagmænd, Peter Sonne og Thor Bording, er nemlig gået sammen om et velgørenhedsarrangement til fordel for Hjernebarnet.

Boding, der også er aktiv musiker i bands som Syreregn og Bjergtaget, har tidligere afholdt en række lignende koncerter/festivaler. Førstnævnte Syreregn kan også opleves live, sammen med Drengesind, Langsyn (duo), Grævling, Bondo, Bastion, Nicklas Burman (trio), For Mad People Only og Morten Skou Andersen og De Mennesker Han Normalt Sammenligner Sig Med.

Entréen bestemmer man selv, giv hvad du synes/kan undvære. Festivalen afholdes på Bygmestervej 6, 2400 København NV.

Rock For Charity // d. 17/6 // Kl. 12.00-22.00

En stor del af de resterende arrangementer i denne omgang finder steder i, eller omkring, Pumpehuset. Tirsdag d. 20/6 er der fornemt amerikansk besøg fra indiegruppen Real Estate, der nok lidt er sådan en feinschmecker sag. Forstadsbandet er aktuelle med deres 4. album, In Mind.

Pumpehuset // d. 20/6 // Kl. 20.00 // 200 kr.

Fredag d. 24/6 rykker vi udenfor i Byhaven igen, der igen igen smider 2 stærke danske kort. Du får 80’er klingende drømmepop fra Quick Quick Obey, der tidligere i år udsendte albummet Realistic Friendship. The New Investors byder derimod på vellydende og dansabel folk-pop.

Byhaven // d. 24/6 // Kl. 18.30 // Gratis
Og der bliver du så siddende indtil dagen efter, lørdag d. 25/6, hvor Paper Tigers fylder Byhaven med brit poppede toner anno 2017 og et kraftigt ekko fra de glade 90’er dage. Gruppen har nyt på trapperne, opfølgeren til Head Over Heels, som jeg sendte 4 stjerner efter i 2014.

Endvidere bydes der på psykedeliske poptoner fra Æter.

Byhaven // d. 25/6 // Kl. 18.30 // Gratis

Og sidst, men bestemt ikke mindst, skal vi en tur tilbage til Amager Bio, der lukker og slukker denne omgang med amerikanske Spoon. Det roste amerikanske indieband fra Texas nærmer sig et sølvbryllup, men de lyder nu ikke specielt rustne eller stive i det på deres aktuelle album, Hot Thoughts, der udkom for nylig.

Support: His Clancyness

Amager Bio // d. 25/6 // Kl. 20.00 // 220 kr.

Koncertkiggeriet holder herefter sommerferie til engang i august.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Hasan Jensen / Homage Photography, Slægt

Previous articleBjonko: Army Of Believers ★★★★☆☆
Next articlePoulmand og De Okkulte Rum: Den Sidste Chances Dag ★★★☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.