Home Koncert omtaler & artikler Udvalgte koncerter i København, uge 11

Udvalgte koncerter i København, uge 11

1780
1
Halshug

Så nåede vi midten af marts, er det blevet forår? Jeg ved det ikke, for det her er skrevet sidst i februar! It’s like time travel!! Lad os se hvad fremtiden bringer af koncerter i København.

Onsdag aften kan du svinger forbi Magstræde, hvor Huset-KBH har svensk besøg fra Pale Honey, en duo der spiller minimalistisk indierock. Supporten er dansk, nemlig snart album aktuelle Darling Don’t Dance, som vi har haft som Dagens Track her på siden et par gange det seneste halve års tid.

Singlerne der er løbet forud for albummet, der udkommer d. 7/4, har kredset om forskellige dele af moderskabet. I et lyd billede, hvor det ikke lyder som ren fryd og gammen. Det er stramt og konfronterende, med masser af power og frustration der skal ud.

Huset-KBH // d. 15/3 // Kl. 20.00 // 60/100 kr.

Videre til torsdag, hvor det første af to stop er på Stengade, der har australsk og dansk på programmet, og nej, det er ikke kronprinseparret. Methyl Ethel er fra Perth, og dermed langt hjemmefra med deres alt/art/psych pop, der blandt andet  bragte dem forbi Roskilde Festival sidste sommer.

Opvarmningen står danske Eerie Glue for, det er åbenbart alternativ pop-rock. Åbenbart, fordi bandet har udsendt to EPer indenfor de seneste måneder og vi har ikke modtaget nogen af dem hehe…

Spillestedet Stengade // d. 16/3 // Kl. 20.00 // 90/110 kr.
Andet og sidste stop torsdag er i Pumpehuset. Men først en tur forbi Gran Teater, hvor filmen The Allins om notoriske GG Allin vises som  en del af CPH:DOX. Viser du din biografbillet ved Pumpehuset efter filmen, så er der halv pris på koncerterne med Leison og Halshug, samt en talk med The Allins instruktør Sami Saif.

Jeg har anmeldt begge albums fra Halshug til 5 stjerner, først Blodets Bånd i 2015 og senest Sort Sind sidste efterår:

“Hvis Blodets Bånd var lyden af et band der uden nåde fór i flæsket på en og prøvede på at åbne skallen på dig, så er de nu kommet indenfor og fucker med din hjerne. Grundessensen er stadig hård, harsk og hadsk-klingende hardcore punk, men nu “blødet” op med en mere punk ‘n rollet, “melodisk” dimension og i glimt noget der lyder helt metallisk. Tænk en grum og endnu grimmere udgave af Motorhead”.

Pumpehuset // d. 16/3 // Kl. 20.00 // 87 kr.

Fredag lægger i ud på Amager, hvor der er tre gange metal på plakaten, på Beta. Det danske trekløver består af progressive Contrition, efterhånden ret rutinerede Billy Boy In Poison og så de ligeledes rutinerede, men unge og rørige Ribe-gutter Aphyxion.

Sidstnævnte har vi tidligere anmeldt, jeg har nemlig oplevet Aphyxion give den max gas på Uhørt Festival, hvor de unge, men garvede og rutinerede gutter, var ved at fræse pladsen op. Samme efterår udsendte de det fine debutalbum Earth Entangled, som jeg sendte 4 stjerner efter, mens Jonas var knap så gavmild da han for nylig anmeldte den ambitiøse opfølger Aftermath til 3 stjerner.

Beta // d. 17/3 // Kl. 21.00 // 110/130 kr.
Så skal vi til det årlige St. Patricks Day Bash Spillestedet Stengade, arrangeret af kollegerne fra Rockfreaks.net. Igen i år rummer line uppet nogle navne, som vi tidligere har omtalt/anmeldt i forskellige sammenhænge, ja, faktisk alle tre.

Du får energisk prog-rock fra Odd Palace, som vi havde en videopremiere med for snart et års tid siden. Så er der én-mands råbe-folk/punk hæren Stöj Snak, som vi både har anmeldt album fra og oplevet live. Albummet fik pæne ord og 4-stjerner med på vejen fra Troels-Henrik tilbage i juni sidste år, mens hans optræden på Gutter Island i august var af den mere kuriøse slags, indledt med at han blot gik og skrålede med sin akustiske guitar udenfor teltet, igennem publikum og op på scenen.

Punk/emo/alt-rockerne Halcyon Hope har jeg anmeldt to plader fra, Northern Lights i 2014, hvor udtrykket var mere punket end på opfølgeren, Onward To Fracture Town, der udkom sidste efterår. En rigtig stærk opfølger, som jeg blandt andet skrev således om i en 4-stjernet anmeldelse:

“Emotionel hardrock, bombastisk og svulstig alternativ rock, pop-omkvæd, call/response, enorme armbevægelser og følelserne helt uden på tøjet, jo, Halcyon Hope bevæger sig i et krydsfelt indenfor rocken, som jeg normalt forsøger at undgå, som var det pesten. Det er normalt bare ikke lige min kop te, for påtrængende, for udkrængende og på de fleste punkter alt for meget. Men Halcyon Hope har begået en plade der er god. Virkelig god”.

Spillestedet Stengade // d. 17/3 // Kl. 20.00 // 80 kr.

Så napper vi en, som jeg ikke vil sige så meget om, nemlig en aften med ornli’ død i Pumpehuset. Her har Blood Incantation, Cruciamentum og lokale Taphos sat hinanden stævne. Amerikanske Blood Incantation udsendte det meget roste album Starspawn sidste år, helt fortjente roser til et album, hvor der blev leveret moderne død blandet med en art space-rock/metal.

Pumpehuset // d. 17/3 // Kl. 20.00 // 170 kr.

https://www.youtube.com/watch?v=pXrVZl4_seI

“Moon Mountain debuterer med en håndværksmæssig rigtig fin EP, hvor man som lytter kommer på en større rejse ind i bandets meget specielle, skrabede og, til tider, psykedeliske univers, der både byder på behagelige og farlige opdagelser”.

Sådan indledte Thomas sin 4-stjernede anmeldelse af psych/folk-rock duoen Moon Mountains debut-EP, White City, tilbage i oktober 2014. Fredag aften kan du opleve bandet live i Huset-KBH. Aftenen er arrangeret af Pink Champagne Boyz, der lader til at have opfundet, eller spiller, deres helt egen genre. De kalder det selv for “Ole Erling punk”, der lyder som en blanding af “soundtracket til Færgen Sjællans forlis og Dracula disco”. Jovist!

Desuden byder aftenen på blues fra E.T. Tumasson.

Huset-KBH // d. 17/3 // Kl. 20.00 // 10 kr.

Da hederockerne Whores & Thives udsendte deres album nummer to, Silent Town, var der egentlig lagt i den der kakkelovn til, at der skulle følges op på succesen med henholdsvis deres debut-EP, The Ugly Truth, og debutalbummet, Anti Echo Chamber.

Det gik dog ikke helt så nemt, jo, jeg var selv ude med 5-stjerner for et tungt huggende, møgfedt og knastørt rockende album, men på live-fronten kunne bandet ikke følge op. Selvom de i følge dette interview fra dengang, glædede sig til at få de nye numre på græs.

Gruppen blev nemlig ramt af sygdom, da deres ene guitarist røg på sygehuset i en længere periode, med en længere periode med rehabilitering til følge. I stedet for bare, at finde en erstatning trykkede bandet på bremsen og trak stikket i en periode efter udgivelsen af pladen.

Men NU rører de altså på sig igen, også i hovedstaden, i det de kigger forbi Karens Minde Kulturhus fredag aften. Jeg har oplevet bandet live flere gange, blandt andet på Rust for 4 år siden – de fee!

Support: Polio

Karens Minde Kulturhus // d. 17/3 // Kl. 20.30 // 70/90 kr.
Vi runder fredagen af med en af de længere, der er nemlig også tre gange tunge, danske toner på Forbrændingen i Albertslund. Endda tre bands vi har omtalte hyppigt, så hvis det her føles som en genudsendelse… så er det fordi, det er det!

Baest (tidligere Bæst) fra Aarhus er netop offentliggjort til Roskilde Rising, på årets Roskilde Festival. De har smedet på helvedes flammer mens de var varme og udsendt både en demo og en EP sidste år, to udgivelser som jeg lagde ører til og sendte 4 stjerner efter. Troels-Henrik fangede bandet live på Radar tilbage i oktober måned, hvor det, ta-dah, også blev til 4 stjerner! Så må vi se om de bryder 4er forbandelsen til sommer!!

Fra Aarhus har vi også Bersærk og deres hårdtslående hedenske stoner-rock, hvor elementer fra nordisk mytologi indgår i teksterne sideløbende med en kritik af tingenes og samfundets tilstand, har vi omtalt en del gange efterhånden. Og så brøle/råbe/synges der på dansk. Resultatet kunne godt være lidt mere elegant udført, til gengæld lever, ånder og fnyser det i kraft af sin enorme energi og det ret originale udtryk. Noget vi har været ret begejstret for på deres 2 udgivelser EP’en Trældom og albummet Mulm, der begge har modtaget 5 stjerner i vores anmeldelser.

Jeg fangede bandet live to gange sidste sommer, indenfor ganske få dage, hvor de gæstede henholdsvis Copenhell og Roskilde Rising. Med 5 stjerner mod 4 bedømte jeg deres Copenhell optræden som værende lidt bedre. Marginaler, på Rising Scenen skulle de lige spille publikum varmt, og havde tiden til det, mens Copenhell koncerten var en 30 minutters intens spurt foran et hengivent og medlevende publikum.

“SpitAnger er et herligt bekendtskab. De lyder på mange måder som noget du har hørt før, især hvis du er fan af 90’er metal, ikke mindst Pantera og Machine Head, men alligevel har de personlighed nok til, at det ikke kammer over i plagiat eller noget der er for velkendt.

Både band og musik oser af spilleglæde, overskud og selvtillid, og det har kraftedeme endda formået at skrive numre der kan bakke attituderne op og binde de mange ender flot sammen, så det hele ikke løber af sporet”.

Således skrev jeg blandt andet, da jeg anmeldte debutalbummet fra SpitAnger i slutningen af 2015, hvor jeg også nåede at fange dem have en 30 minutters tid til at vise hvad de kunne på en scene, da de spillede i Templet i Lyngby.

Forbrændingen // 17/3 // Kl. 20.00 // 119/149 kr.
Lørdag kan du ryste din sydstatsrøv på KB18, hvor Alabama Black Snakes holder  grats release for deres nye album To The Land (som vi i skrivende stund ikke har modtaget, hint!), som bandet spiller i sin helhed. Forgængeren, Shake It Like The Lord Ain’t Watching, anmeldte jeg til hele 5 stjerner all the way bak in good old 2013:

“Rhythm N’ Loose, er den betegnelse bandet selv giver deres musik, og man forstår den. Shake It Like The Lord Ain’t Watching danser løssluppent afsted, så det spjætter i bentøjet og leveren allerede er begyndt at brokke sig. Det er tydeligt at Alabama Black Snakes forsøger, at leve sig helt ind i rollen som forsumpede sydstatsmusikanter, der spiller op til det lokale bonde-bal, og det lykkes også næsten at ramme stilen hele vejen igennem”. Læs hele anmeldelsen HER

Med som opvarmning har de country/folk bandet Workers In Songs, som vi som end også har lidt arkiv materiale med. Jeg har selv anmeldt albummet That Glorious Masterpiece fra 2014. I min 4-stjernede anmeldelse lød det blandt andet:

“That Glorious Masterpiece er en rejse ud af en støvet amerikansk vej i et eller andet øde backwater samfund langt sydpå. Mørket er faldet på og mens du traver eller triller ud i natten, bliver turen både selve den fysiske bevægelse på vejen og en rejse ind i en selv”.

Læs også Troels-Henrik’s anmeldelse af deres nye EP, Scrapbook, HER

KB18 // d. 18/3 // Kl. 20.00 // Gratis
Endelig kan du space godt og grundigt ud på Loppen, hvor Øresund Space Collective siger farvel til deres Dr Space (Scot Heller) forlader Danmark efter 20 år i landet til april. Udover rumkollektivet kan du opleve svenske Træsmark og norske Black Moon Circle.

Far out, dudes!

Loppen // d. 18/3 // Kl. 21.00 // 100 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Jonas Strandholdt Bach, Halshug på Copenhell ’15

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.