Home Koncerter Udvalgte koncerter i København, uge 10

Udvalgte koncerter i København, uge 10

4811
0

Så napper vi lige endnu en runde koncerter, i denne uge med dejlig symmetri, 2 x 2 x 2 koncerter.

Vi lægger ud med to valgmuligheder torsdag, hvor Beta er første stop. Spillestedet på Amager gæstes af den britiske powertrio RavenEye, der seneste kiggede forbi Danmark i oktober måned, hvor de var support for Bush i Pumpehuset.

Bandets blanding af blues og garagerock, med stadion tendenser, har også ført til opvarmningsjobs for prominente navne som Deep Purple og Slash og en række festivaljobs, så det er et navn på vej frem i rækkerne.

Beta // d. 8/3 // Kl. 20.00 // 125/150 kr.

Så skal vi på Loppen og have et skud “old school surf ‘n western” rock fra The Tremolo Beer Gut, der har det med at komme op til overfladen igen, efter en længere periode med stilhed. Sidst vi havde fat i bandet modtog de hele 6 stjerner af Thomas for deres live-album fra 2015, hvor Kristina også mødte bandet til et underholdende interview på en øl-bar.

Siden har gruppen blandt andet været en tur i Rio under OL i 2016, hvor de sendte en hel bunke farverige postkort hjem til os og jer. De crunchy sager kan du finde HER

Loppen // d. 8/3 // Kl. 20.30 // 90 kr.
Bliver man hængende på Staden indtil fredag, så kan man få varmen på Loppen igen, der denne aften præsenterer en række kunstnere i spillestedets nye genre-overskridende rockklub, Second Hand Sessions. Du får 60’er rock fra Oplev Norden og… et eller andet fra Gøgereden, der præsenteres med ordene:”Som var det at Bob Dylan var forsanger i Guns n’ Roses eller C.V. Jørgensen var danskeren i Metallica”.

Og så en omgang energisk rock fra Zoo Me Now, som jeg har har tildelt 4 stjerner for 2 EP’er her på siden.

Først var der One Day, der blandt andet fik følgende ord med på vejen:

“Godt og velsmurt lyder det sgu’, det de 5 gutter i bandet får leveret over 3 numre, der alle afvikles tempofyldt, med varierende grader af fart og drive”. Hele anmeldelsen kan læses HER

De fulgte op med EP nummer 2, High On Speed, hvor udtrykket var blevet yderligere fintunet:

“Generelt synes jeg, at man fornemmer en udvikling, nogen ville måske kalde det modning, i sangskrivningen. Ikke at numrene fra One Day var dårlige på nogen måde, men det er som om det hele lige flyder endnu bedre og mere elegant på den 5 numre lange High On Speed. Desuden er der skruet lidt op for hardrocken, og lidt ned for “festen”, hvilket falder lidt bedre i tråd med min personlige smag, end det var tilfældet med de fleste numre på forrige EP”. Resten af den anmeldelse kan læses HER

Loppen // d. 9/3 7/ kl. 21.00 // 50 kr.

Og så er der dømt hardcore! Huset Hardcore i Huset-KBH! I skrivende stund er der offentliggjort 5 navne fra ind- og udland, lineuppet  tæller norske Deathhammer, svenske Vile Act og tre danske navne.

Du kan komme i Dårligt Selskab, opleve københavner d-beat hardcore fra albumaktuelle Parasight og så er der lagt op til et overfald fra det legendariske undergrundsband Gorilla Angreb.

Jeg anmeldte det nyeste album fra Parasight i går og var en smule lunken overfor det, da jeg ligevel hurtigt kørte lidt træt i parole-råb og snurrende melodier. Men, det kunne godt være noget, der havde en del mere punch live, i en mere koncentreret dosis.

Musikcaféen // d. 9/3 // Kl. 19.00 // 120/150 kr.
Lørdag lægger vi ud med noget helt andet, nemlig vellydende indierock med ekkoer fra 90’erne, fra den britiske trio Dream Wife. Rakel Mjöll (vokal), Alice Go (guitar, vokal) og Bella Podpadec (bas, vokal) udsendte deres debutalbum tilbage i januar, et album der var imødeset efter en del rumlen og hype fra, ikke mindst, udenlandske medier.

Jeg har da også hørt Dream Wife snige sig ind på P6 Beats sendeflade et par gange det seneste stykke tid, så er du normalt en del af kanalens målgruppe, så går du nok ikke galt i byen ved at smutte på Ideal Bar og tjekke trioen ud.

Om ikke andet får du kompetent, dansk support. 5 stjerner blev det til fra Thomas, da han anmeldte Roxy Jules og Roxy Jules III i december 2016:

“Albummet er som sagt gennemsyret af en dyster og mørk tåge, der pletvis bliver opløst af sublime guitar-riffs og -flader. Det er uhyre stilsikkert, det er medrivende og vigtigst af alt, så er det originalt. Stil og lyd sender til tider mine tanker afsted mod The Raveonettes, da man kan finde nogle af de samme elementer og tendenser i musikken, som duoen benytter, dog er der flere elektroniske tiltag hos Roxy Jules end hos The Raveonettes. Og sammenligningen er da også hovedsageligt baseret på atmosfæren der bliver skabt, ja, og så lige guitaren der har noget meget Sune Wagner’sk over sig”.

Ideal Bar // d. 10/3 // Kl. 20.00 // 115 kr.
Sidste stop er Templet, når Uffe Lorenzen bruger sit rejsekort til, at tage turen til Lyngby. Jo, soloaktuelle Lorenzen har erhvervet sig et rejsekort og tager landet rundt med offentlig transport og guitaren på ryggen, samt sine nye dansksprogede rocknumre i håndbagagen.

Der var måske ikke så meget decideret nyt under solen på den soloplade Lorenzen udsendte sidste efterår, i hvert fald var Jonas ikke helt oppe at ringe over pladen i hans anmeldelse. Men ingen tvivl om, at Baby Woodrose, Spids Nøgenhat m.m. frontmanden kan et eller andet med simple, genkendelige melodier og har styr på sin rockhistorie – og at det hele får et Lorenzen’sk fingeraftryk.

Templet // d. 10/3 // Kl. 20.00 // 165/185 kr. 

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleMute Swimmer & Own Road: Old Love ★★★★★☆
Next articleSchultz and Forever: Grand Guignol ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.