Home Artikler Postkort fra Rio – fotoreportage fra The Tremolo Beer Gut’s tur til...

Postkort fra Rio – fotoreportage fra The Tremolo Beer Gut’s tur til OL

2067
0

Under det netop overståede OL i Rio tog surf-rockerne The Tremolo Beer Gut på en lille tour og gav 8 koncerter i Brasilien, blandt andet i den officielle danske olympiske pavilion på Ipanema Beach. Bandet har nu samlet nogle af minderne til os og jer, og sendt en ordentlig bunke digitale postkorts med snapshots fra turen.

Husk at skrive hjem! Og det gjorde de så, her kan du se masser af billeder fra bandets tur til Brasilien. Alt fra at blive forvekslet med Leonardo DiCaprio, gadekoncerter, et skandaløst soundcheck, store bølger og mad – ja, vi er glade for at de huskede at spise godt! Men først skal vi ud at flyve…

01
På vej til Rio de Janeiro. 10 dage med 8 gigs venter dernede.
02
Skift til scenetøj i bilen fra lufthavnen. Direkte til første gig, som startede blot 90 minutter efter Jengo og Yebo landede i Rio. Nalna, Per og Jens Benz var kommet nogle dage i forvejen.
03
Gadekoncert sammen med The Beach Combers. Amps kører på 12 volts bilbatterier. Midt i koncerten blev der skiftet batteri. Dvs. midt i et nummer. Det blev et remix…
04
Live under en smuk aftenhimmel på Praca Maua med masser af OL turister og lokale.
05
Brasilianere vil vildt gerne have taget billeder med musikere. Specielt hvis en af dem er Leonardo DiCaprio – tror de.
06
Sent første aften: caipirinhas i Nalna og Rikkes fede penthouse airb’n’b og privat release party for vores double B-side single “Caipirinha River Cruise / A Minha Menina”. Pææænt jetlagged men glade for at være i gang med turnéen.
08
Lidt sight seeing inden det andet gig. Jebus er vor bedste ven.
09
Under Jesu kjortel ligger et lille katolsk kapel, meget passende kaldet Capela de Nossa (something).
10
Friske frugt-juices er alle vegne og helt sindssygt lækre. Her er det Abacaxi (brasiliansk ananas) og Acai (et voldsomt sundt bær) der fyres ned i løgnhalsen.
11
Aftensmaden dag 2. Lydmand og percussion-haj Jens Benz nyder en pølle fra fad. Benzi blev hurtigt omdøbt til James “Sugarcane” Vandergaard – eller bare Sukkerstokken.
12
Gig nummer to var i bydelen Barra. Vildt gå-i-byen-kvarter. Vi spillede igen med Beach Combers som er nogle skønne drenge med hjertet på rette sted.
13
Beach Combers gik 100% amok denne aften, sprang rundt som spradebasser og bassisten Paulo brækkede foden under koncerten. Total dedikazione!
14
Nalna blev genkendt som LeoNalna DiCapricorn rigtigt rigtigt rigtigt tit på gaden, til koncerter og overalt. Bernar fra BC syntes til gengæld, at Jengo ligner ham her fra Star Trek. Lidt måske?
15
To trommeslagere in love. Hvorfor stoppe en efterfest mens legen er god og værdigheden i behold? Her er det blevet lyst, klokken er 06 og så går det op for os at vi har soundcheck i den olympiske pavillon kl 08… nå, man har kun det skæg man selv gror, så vi trak en all-nighter.
16
Ipanema Beach efter et vanvittigt ujævnt sound check. Forventningerne til det store gig i den danske olympiske pavillon blev måske sat lidt lavt hos arrangørerne efter den omgang. Godt lige at blive smadret godt rundt af kæmpebølger mens man kæmper med en brandert der ebber ud – og tømmermænd der banker på.
17
Så er det godt at superproducer Sugarcane har købt masser af samba-instrumenter til indspilningen af det næste Iceage-album.
17a
Og så kødfuld (o! hvor spiste vi dog meget godt kød på den tur) frokost på Garota de Ipanema – selve den café hvor Antônio Carlos Jobim og Vinicius de Moraes så en lækker sild og skrev “Girl From Ipanema”, som senere gav navn til restauranten.
18
Flavia Couri fra The Courettes lagde en vokal på vores B-side “A Minha Menina” og hendes tante dukkede op til aftenens show i OL-teltet. Hun var herresød.
19
Efter nogle timers søvn var The Tremolo Beer Gut tilbage i pavillonen som et helt andet band. Eller rettere: som The Tremolo Beer Gut i fuld effekt. Pavillonen var pakket og vores specielt indkøbte brasilianske røgmaskine forandrede rummet til en rock-klub i en times tid. Arrangørernes berettigede nervøsitet efter morgenens skandaløse generalprøve var lettet, og de var glade – ja nærmest euforisk lykkelige.
20
Som true garage rock udskud rejser vi altid på monkey class og altid på midtersæderne. Så kan vi lære det.
21
Første show i São Paulo var Garagera Festival med portugisiske The Dirty Coal Train. Trommeslageren er vores brasilianske booker Marky. Han spiller en seriøs rock gryde og Biatrice på guitar giver ederhugma Flavia Couri kam til sit hår. Det er sgu nogle benhårde chicks der kommer ud af de dele af verden.
21a
Nu kommer der lige en serie koncertbilleder fra Garagera-showet da der ikke lige blev taget så mange (gode) fra de næstkommende shows. Her er det Harry “Yebo” Potter med hans to farlige tryllestave.
21b
De to spydspidser og Sunding i baggrunden giver den max slæde.
21c
Sunding kigger stolt – nærmest forelsket – på sit… instrument.
21d
Fantastisk publikum. Nalna får seriøs optur ovre i højre side af billedet.
22
Der James Bond’es igennem efter koncerten. Den menneskelige pyramide, seføli. Nalna med en caipi i næven. Naturligvis.
23
Vores label dude Leopoldo anbefalede 24-timers restauranten Bella Paulista til en late night snack (OK: overdådigt ædegilde). Fantastisk sted med natteravne, natarbejdere, stive kids, ludere og lommetyve – og et kæmpe menukort. Og TBG. Der var pakket kl 04 og fed stemning. São Paulo har over 11 millioner indbyggere, og der er ALTID nogen der har fråderen på.
25
Sao Paulo har en lov mod billboards og reklamer i bybilledet. Det giver til gengæld plads til sygeligt meget grafitti og street art alle steder. Det er en meget rå og også grim by, men der er klart noget fedt over, at der bare er tagget overalt. Selv arkitekturmodellerne har tags – hæ.
26
Coxinhas. Is there anything they can’t do?
27
Vi fik så megen god mad, at det halve kunne have været nok (egentlig) – her er det caju-frugten som lægger krop til cashew-nødden, som er pænt giftig indtil man rister den. De fyrer også caju i caipirinhas hvilket giver den en lækker bitter sødme og noter af ristet sesam (som man siger).
29
Off-day i Sao Paulo med vores label mand Leopoldo og hans skønne hustru Carol. De arbejder sjovt nok også med mikro-bryg øl – what are the odds? De tog os til den fremragende Mocotó-restaurant – og vi sad der sgu bare hele dage og hamrede små retter og masser af gode bajrum og caju caipirinhas.
30
Hele personalet på Mocotó var på den anden ende over at Leonardo var gæst i restauranten. De var ligeglade med at Nalna nægtede at være Leo – der skulle bare tages billeder med kokke og tjenere og hele pivetøjet.
32
Apropos pivetøj, så blev der spillet RIGTIGT meget på næsefløjter på turen. Nogle ville mene i overkanten. Især Jengo og Nalna øvede sig meget. Nalna spillede også lidt næsefløjte i “Zoo Bizarre”, hvor James Sukkerstok også rockede hans talking drum. Straight up bossa.
34
Jeng, Yeb, Carol, Leo, Leo, S’cane og Ding. Hele crewet i Sao Paulo på endnu en ølbar. De havde også caipi’er. Skønt at have fri, men også fedt at skulle spille næste dag igen.
37
Men først mere mad. Her en re-enactment af EGG-coveret med PãoerSolo, Mr. Vandergaards gamle band. Fed restaurant/slash/pladebutik.
38
Efter aftenens show et interview til en radiostation, som sjovt nok optog video hele tiden. Leopoldo blev bedt om at interviewe os. Aner ikke hvad han oversatte det hele til på portugisisk. Sikkert pornu.
40
De sidste par dage kom vi på gode gamle landevejen – ud til nogle omkringliggende mindre byer (sådan af Århus- og København-størrelse). I Piracicaba var spillestedet også et studie, så band og publikum stod ikke i samme rum… indtil The Tremolo Beer Gut kom på banen. På et tidspunkt bad vi mændene om at forlade studiet, lukkede døren, fyrede op for røgen og spillede “Swedish Erotica” kun for dajmerne… det synes fyrene sgu egentlig ikke var så sjovt. Nogle kom ind og hentede deres kærester ud. hva faen, de kunne da vel høre at vores hænder var beskæftiget i forvejen…. eller VAR det playback?
40a
The blues is still #1
41
En sindssyg varm dag i Piracicaba. Frokost med grillet fisk ved floden. Vandergaard i den officielle Tremolo Beer Gut brasiliensturné-T-shirt. Det dér er en tigerfisk. Den skal fotograferes.
42
Jengo insisterede på Palmito til alle måltider. Palmehjerter. Det er sgu guffeliguf.
50
Sidste show i Campinas. En universitetsby med ekstremt drøn op nattelivet. Vi taler kander, støvler, baljer af sprut. Vi spillede kl 02 for en fantastisk crowd af unge festaber.
51
Det andet band på aftenen (med det fede navn Footstep Surf Music Band) var i storform. At guitaristen brændte sin forstærker af lige inden showet kunne ikke knække hans humør. De kører både med 220V og 110V og 50Hz og 60Hz i Brasilien – lidt sketchy. Et unavngivent svensk medlem af bandet formåede efterfølgende, at efterlade sit pas og telefon på klubben sådan hen ad kl 05, hvilket gav en aaaanelse forsinkelse og afledet stress morgenen efter da vi langt om længe haulede mega-ass mod lufthavnen og hjem til koner og børn. Alle kom med flyet. Det endte skidegodt.

Vi siger tak til hele The Tremolo Beer Gut holdet for at sende os hilsener fra de varme lande.

Bandet er, som de selv nævner, aktuelle med en ny dobbelt b-side 7″ udgivelse, med numrene “Caipirinha River Cruise” (nyt nummer) og en genindspilning af Jorge Ben’s “A Minha Menina” med Flavi Couri fra The Courettes på vokal.

Besøg The Tremolo Beer Gut på facebook

Previous articleWhite White Woods: Loving Kills (But So Does Smoking) (EP) ★★★☆☆☆
Next articleOne More Time With Feeling (instrueret af Andrew Dominik)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.