Home Koncerter Koncerter i KBH, uge 39

Koncerter i KBH, uge 39

3581
0

September lakker allerede mod enden og det der “efterår”lurer et sted derude, ind i varmen på et københavnsk spillested, hvor der igen er lidt for enhver smag de kommende dage. Så har du ikke billet til den udsolgte Baal koncert i Amager Bio torsdag aften, er der nok af andre koncerter at vælge imellem som ugens live-fix.

Vi lægger ud med lige at lave lidt larm for Copenhagen Blues Festival, der løber af stablen på PH Caféen d. 24-28/9. Her kan du opleve navne som Lars Hybel, Freddy & The Phantoms, Frank Lauridsen, Delta Blues band og Waitin’ For Janis. Tjek programmet for de enkelte dage HER

I dag (onsdag) kan du også tage en tur på Stengade, hvor der er psykedelisk doom fra Zaum. Duoen består af to frontmænd fra to andre doomy bands, henholdsvis Kyle Alexander McDonald fra Shevil og Christopher Lewis fra Iron Giant.

Stengade // d. 24/9 // Kl. 20.00 // 50 kr.
I Pumpehuset er der torsdag aften Audition Day, med koncerter og feedback til de optrædende. Kort fortalt går det ud på, at give en række upcoming bands chancen for, at prøve kræfter med en lidt større scene, og efterfølgende modtage feedback fra et branche-panel, der også overværer koncerterne. I Pumpehuset spiller: Metalbandet Blastroid, rockgruppen Chris & Kean, jazz/folk-rockerne Shimalaya, samt rock-trioen Sound Of Shiva, som vi har anmeldt album fra HER

Pumpehuset // d. 25/9 // Kl. 18.00 // Gratis

Skulle det være et stykke med rock og rul, så byder Loppen på amerikanske Natural Child. Bandet er fra Nashville, men udover country koryfæer som Willie Nelson og Waylon Jennings, så er det navne som The Rolling Stones og Canned Heat, de bruger som musikalske pejlemærker.

Support: Halasan Bazar (DK)

Loppen // d. 25/9 // Kl. 20.30 // 65 kr.

I Huset KBH, nærmere bestemt Musikcaféen, er der dystre og pulserende britisk inspirerede toner fra The Foreign Resort. Bandet var omkring et mere støj-rocket og shoegazing klang på deres EP Scattered And Buried fra 2012, hvorimod de på deres album New Frontiers, fra februar i år, mere bevæger sig i retning af navne som The Cure, Depeche Mode, samt mere obskure navne fra den britiske 80’er undergrund. Udover disse anmeldelser kan du læse et lille interview med bandet HER og læse lidt om deres nye flotte musikvideo til nummeret “Flushed”, som vi havde Danmarkspremiere på i går,  HER

Support: Velvet Mornings + Lost My Heart In Copenhagen

Huset KBH // d. 25/9 // Kl. 21.00 // 60 kr.
Tilbage på Stengade er der torsdag aften releasekoncert, aftenens værter er Harmonics, som præsenterer deres nye album, Nostalgia Isn’t what it used to be, som Jonas tildelte 4 stjerner fornylig. I anmeldelsen af deres Kashmir/The Beatles inspirerede rockmusik skrev han blandt andet:

“Bandets sikre sammenspil, Manscher’s vokal, de fint afstemte vokalharmonier og det konstante gode greb om melodierne gør Nostalgia Isn’t What It Used To Be til en gennemgående behagelig og vedkommende lytteoplevelse”. Læs hele anmeldelsen HER

Support: Jonas Willumsen

Stengade // d. 25/9 // Kl. 20.00 // 80 kr.

Vi hopper let og elegant videre til fredag, så finder vi endnu en releasekoncert, denne gang i Pumpehuset, hvor Saint Rebel fejrer sig selv, og udgivelsen af deres andet album. Det bærer blot titlen Saint Rebel, og anmeldes af undertegnede her på siden i morgen. En lidt ujævn lytteoplevelse for mig, der kaster 3 stjerner af sig, hvor mange af de hard rockende enkeltdele virkede særdeles indbydende, men ikke blev sat sammen til en effektiv helhed, i mine ører.

Er dog sikker på, at det er et af den slags orkestre, der sparker gevaldigt rock-røv live!

Pumpehuset // d. 26/9 // Kl. 21.30 // 100 kr.
Øvelokaleforeningen Musikbunkeren fejrer 10 års fødselsdag fredag aften, det sker på High Voltage, hvor 4 bands med tilknytning til øveforeningen giver koncerter. De er: Härverk, Apollos Moan, Stars Burn Stripes og Siamese Fighting Fish.

Der er gratis øl mellem kl. 21 og 22, og gratis adgang indtil midnat.

High Voltage // d. 26/9 // Kl. 22.00 (første koncert) // Gratis/70 kr. efter kl. 00.00

Jazzhouse er der mere vinterlige toner, når indie/folk orkesteret NovemberDecember indtager scenen. Jonas tildelte deres album From The Swing Into The Deep hele 5 stjerner tilbage i januar, han skrev blandt andet:

“Man får sådan set lidt lyst til at blive siddende med høretelefonerne på efter endt lytning, putte sig ind i NovemberDecembers vokalvarme, velspillede univers, mens regn, slud og vind boltrer sig udenfor, og vente på at de vender tilbage – indtil man bare sætter albummet på repeat”. Læs hele anmeldelsen HER

Support: Penny Police

Jazzhouse // d. 26/9 // Kl. 20.00 // 100 kr.
Ellers kan du bruge fredagen på Christiania, hvor staden fejrer sig selv og deres 43 års fødselesdag, med forskellige arrangementer af meget blandet karakter, rundt omkring på området. Du kan eksempelvis komme til morgenbord i Nemoland, hvor blandt andre Stig Møller optræder. På Woodstock finder du navne som Bo Evers, Søren Berlev, Peter Ingeman, Krølle Erik og Djurslandspillemændene.

Tillykke!

Christiania // d. 26/9 // Kl. diverse //

Så er vi nået frem til det vi kalder Ugens Anbefaling, som denne gang tilfalder et arrangement med undertitlen Nobody’s Sweetheart, på Beta. Den overordnede idé, er at sætte fokus på kvindelige rockartister. Øverst på plakaten står Stella Blackrose, der har udvalgt nogle særke support navne på baggrund af dette fokus.

Svenske Vånna Inget spiller power-poppet og punket rock, i mens Skinny Violet har helliget sig en mere garage/støj skramlet lyd. Sidstnævnte har jeg oplevet give den gas live 2 gange, blandt andet på Uhørt Festival tilbage i august måned, ligesom jeg har anmeldt deres EP. En duo, bestående af Amalie Kruse og trommetornadoen Ulf Hove, der er leveringsdygtige i bister, sammenbidte og højeksplosive rock-udladninger.

Desuden er der DJ-sæt mellem koncerterne fra Cecilie Maria, der sidst år havde kvinderocken i fokus ved nogle arrangementer kaldet Cool Cats.

De damer (og herrer), let’s rawk!

Beta // d. 26/9 // Kl. 20.00 // 135 kr. (forsalg) 150 kr. (døren)
Hvis du bliver hængende på Amager til dagen efter, så smut en tur i Amager Bio lørdag. Her holder Bamboo Brothers reunion koncert. Assi Roar, Kristian Lassen, Jesper Ørberg, Mikael Roupé og Troels Skovgaard fandt sammen i 1983, i en fælles kærlighed til den amerikanske westcoast genre. Bandet har dog meget forskellige inspirationskilder, fra The Beatles, over Steely Dan til vestkyst rockerne The Eagles.

Amager Bio // d. 27/9 // Kl. 20.00 // 175 kr.

Stengade byder lørdag på to udenlandske navne, walisiske HARK, fra Swansea, der spiller stoner/sludge og canadiske Ken Mode, der gør sig i metallisk hardcore inspireret støj-rock. Det lyder jo umiddelbart som ugens kradsbørstige larmer tilbud!

Stengade // d. 27/9 // Kl. 21.00 // 80 kr.

Vi lukker og slukker for denne omgang med, at stikke snuden lidt ind i næste uge. Mandag aften har Templet i Lyngby har amerikansk heavy rock på programmet, i form af The Shrine og Dirty Fences, og en afstikker til Holland med Death Valley. 3 bands for 80 kr. det må betegnes som en bargain sidst på måneden.

Templet // d. 29/9 // Kl. 21.00 // 80 kr.
Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleBig Sky Country: Medicine Man (EP) **** (4/6)
Next articleThe Libertines, Vega, 23/9 – 2014 *****(5/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.