Home Artikler The Foreign Resort interview + eksklusivt albumstream

The Foreign Resort interview + eksklusivt albumstream

4609
1

The Foreign Resort udgiver albummet New Frontiers d. 24/2, nederst i dette indlæg kan du helt eksklusivt lytte til pladen før release. Samtidig fangede vi bandet for et par kommentarer om albummet og hvad der er sket med bandet siden de udsendte Scattered & Buried i 2012.

Der er gået 1 ½ års tid siden i udsendte Scattered & Buried, hvad er der sket med bandet og musikken siden dengang?

Siden vi udgav vores sidste album er der sket rigtig meget, både med bandet og vores musik. Scattered & Buried var afslutningen på shoegaze-genren for os. Jeg ved ikke, om vi nogenside har spillet shoegaze, men vi var i hvert fald meget inspireret af genren.

På S&B var den klassiske atmosfæriske støjrock temmelig fremtrædende, det er som om den er trådt mere i baggrunden på det nye album – hvad skyldes det?

I 2012 fik vi ny bassist, Patrick Ryming, der er langt mere inspireret af 80’er bands som blandt andre New Order, hvilket gav os en ny lyd og en ny kemi i bandet. Samtidig blev vi enige med os selv om, at uanset hvor vi har bevæget os hen musikalsk, er vi altid landet et sted i 80’ernes new wave-post punk, en genre vi også alle har lyttet meget til.

Så vi besluttede os for at gå linen ud og følge vores egen naturlige strøm og dyrke lyden fra de tidlige 80’ere – dog stadig med referencer til den sfæriske rock. Dette blev yderligere understøttet, da vi valgte at arbejde med John Fryer, der har lavet den karakteristiske dreampop lyd for Cocteau Twins og This Mortal Coil. Vi har stolet på John Fryer i en del beslutninger angående albummets lyd, mens kompositionerne er stort set som da sangene opstod i øvelokalet.

Det lyder som om britiske 80’er bands som f.eks. The Cure har været en del af inspirationskilderne på New Frontiers – hvad har det haft af betydning for udviklingen af jeres lyd?

Siden vi startede, har bands som The Cure og New Order været en stor inspiration. Med erkendelsen af, at vi i virkeligheden er mere new wave end støjpop er disse inspirationer trådt mere tydeligt frem. Vi lytter dog mere til nyere og mere ukendte bands end til 80’ernes kæmper, selv om de ikke er til at komme udenom. Det er jo musik der har kørt i baggrunden i mange år.

Lige på og hårdt: hvad handler pladen om?

New Frontiers handler om forskellige ting. Det er ikke en konceptplade, men et gennemgående tema er den uforløste søgen efter idealtilstanden. Det præsenteres i forskellige scenarier som for eksempel at genskabe det perfekte øjeblik, finde kærligheden eller at opnå succes. Ens for alle scenarier er, at de ender med fiasko.

Hvis I kort skulle give vores læsere en god grund til, at give New Frontiers et lyt, så ville I sige at:

New Frontiers er vores bedste og mest varierede album til dato. John Fryer har fået det bedste frem i alle musikerne og skabt en unik og dyster lyd, der passer perfekt til vores nuværende udtryk.

 Af Ken Damgaard Thomsen

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleThe Afghan Whigs – Algiers – 19/2 – 2014
Next articleYou Me At Six: Cavalier Youth *** (3/6)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.