Home Seneste Juni 2015 - Nyheder Koncerter i KBH, uge 24-26

Koncerter i KBH, uge 24-26

3181
0

Så begynder det at lugte af sommer, mange spillesteder lukker ned og musik bliver i stigende grad hørt open air rundt omkring, MEN, der findes stadig spredte indendørs koncerttilbud rundt omkring. Vi har prøvet at samle trådene lidt, og kigger denne gang på resten af juni måned, inden koncert-kiggeriet går på ferie indtil august.

Vi lægger ud i Pumpehusets Byhave, en lokation vi kommer til at vende tilbage til en del gange i dette indlæg, da spillestedet forsøger at holde livefanen højt sommeren over med en masse gratis koncerter. Udbuddet er varieret, så der er lidt for enhver smag. Alle koncerter starter kl. 19.00 medmindre andet er anført, og der er som nævnt fri entré – så det gider vi ikke lige skrive hver gang. Link til de enkelte koncerter finder du ved at klikke på “Byhaven” markeret med gult i teksten.

Onsdag d. 10/6 gæstes Byhaven af Morgan Square og Magnolia Shoals. Førstnævnte gør sig i 70er klingende psykedelisk rock, mens Magnolia Shoals gør sig i mere melankolsk rockede toner. Det er et band som har været jævnlige gæster her på siden henover foråret, først da Jonas tildelte dem 4 stjerner for albummet Tenants, som han kaldte “en flot og veleksekveret debut”. Jonas nåede også forbi Thy-bandets koncert på årets Spot Festival, hvor der også blev fundet tid til, at lave et interview, som kan læses HER

Vi hopper et par dage til  fredag d. 12, hvor Byhaven risikerer at blive pløjet godt og grundigt op, når der er dansk hardcore på programmet. I begyndelsen af året smed Czar deres debut EP på gaden uden større fanfare, som “byder på 5 knusende og hektiske numre indenfor “kaotisk hardcore”, der nok slår hårdt, men lige mangler det allersidste punch for at man får mere end “blot” blå mærker og hudafskrabninger”. Hele den 4-stjernede anmeldelsen kan læses HER

4 stjerner blev det ligeledes til No Fealty som jeg anmeldte for ganske nylig:

“No Fealty leverer københavnske undergrundsprygl af den nymodens slags på deres andet album, They Love The Soil Which Makes There Graves, i form af 8 korte eksplosive skæringer indenfor den bistre, politisk ladede, punkede hardcore”. Læs hele anmeldelsen HER

Arrangementet fungerer som en form for opvarmning til det, der går ned i Pumpehuset senere på aften, når Harm’s Way indtager Sort Sal. Tung hardcore fra Chicago med industrial og metalelementer, lyder menuen på. Med som opvarmning har de The Southern Oracle, fra Ungarn, og danske Halshug.

Jeg tildelte bandet 5 stjerner for albummet Blodets Bånd tidligere i år, og skrev blandt andet:

“På Blodets Bånd detonerer Halshug som en mindre atombombe og jævner stort set alt med jorden, indenfor den sprængradius det under 20 minutter lange album dækker. Det er hæsblæsende og energisk hardcore-punk, så man bare må klappe (lidt nervøst) i sine små svedige hænder og styre trangen til at smadre ting”.

Pumpehuset // d. 12/6 // Kl. 20.30 // 120 kr.

High Voltage er der samme aften dansk/spansk ørehænger rock og rul med Mala Costumbre, samt tempofyldt og energisk hardrock fra Black Door Parole.

High Voltage // d. 12/6 // Kl. 22.00 // 70 kr.

Den fredags sidste tilbud finder vi i Kødbyen, hvor KB18 smider rocktrioen H.E.R.O. på disken. Bandet beskrives således: “Beatles-melodier med Soundgarden-riffs og Queen-harmonier”.

Opvarmning: M.E.T.A.

KB18 // d. 12/6 // Kl. 20.00 // 20 kr.

Lørdag tager vi søreme samme rute, vi begynder i Byhaven, hvor du får neo-psych rock/brit pop fra The Echo Peaks og dansksproget psykedelisk rock fra Fribytterdrømme. Sidstnævnte har som det eneste band scoret 2 x 6 stjerner her på siden, endda indenfor samme uge, da jeg i løbet af maj måned faldt i svime over deres debutalbum Labyrintens Farver, og blev sendt på narkofrit trip til deres releasekoncert på Stengade. Og jeg lytter sgu stadig til den flere gange om ugen!

High Voltage sørger Dog In A Bag for energisk klassisk rock og storladen stadionrock, mens Tiger/Swan sørger for flere storladne rock-toner. Bandet udsender et debut-album til efteråret, men under indspilningerne til dette, fik de lyst til at indspille en live-EP, der er på gaden nu som en form for appetitvækker. Bandet forklarer: “….i maj i år, tog vi en impulsiv beslutning, og gik i studiet, for at indspille en semi-akustisk EP. Den er nu klar, parat og ude på nettet! EP’en er live indspillet, one takes, ingen rettelser mm.”. Du kan læses mere om Tiger/Swan i vores interview med bandet fra sidste år.

High Voltage // d. 13/6 // Kl. 22.00 // 70 kr.

Hvad sker der så på KB18 samme aften? Shenanigans! Ja, det er et band, de spiller alternativ rock. På plakaten er end videre funk/rock fra Tempo Genge og mere alternativ rock, denne gang fra Evolution of Me.

KB18 // d. 13/6 // Kl. 20.00 // 30 kr.

https://youtu.be/LQQMZtEvYGk

Vi hopper frem til den efterfølgende onsdag, hvor du kan tyvstarte Copenhell i Pumpehuset dagen inden festivalen går løs. Onsdag d. 17/6 mellem 15.00 og 20.00 kan du få dit armbånd på, nyde nogle tunge toner og få varmet ørerne godt op med Weak, der giver koncert i Byhaven kl. 18.00.

Samme aften inviterer DMF til debat, netværk, snak og røverhistorier om: “HEAVY – fra den tunge bluesrock i 70’erne til ekstremmetal mm. i dag.”. Her kan du møde:

Producer Flemming Rasmussen (Sweet Silence Studio)
Guitarist Michael Stützer (Artillery).
Pro¬ducer Jacob Hansen (Hansen Studio)
Michael Vahl (Aphyxion)
Rebecca Lou – (tidl. Stella Blackrose)
Carsten Holm (DR radiovært mm.).

Det foregår på Zeppelin Bar, d. 17/6 kl. 19.00.

Men SÅ lykkes det at ændre kurs, for dagen efter, torsdag d. 18/6, når det går løs i helvede, byder Amager Bio på helt andre toner. Den amerikanske sanger og sangskriverlegende Jackson Browne kigger nemlig forbi. Browne havde sit zenit i 70’erne, hvor han blev nævnt i samme åndedrag som Dylan, James Taylor, Van Morrison og lignende. Adskillige af hans numre er blevet genindspillet af andre bands, ligesom han har været forbillede for efterfølgende generationer. “Running On Empty”!

Amager Bio // d. 18/6 // Kl. 20.00 // 495 kr.

“En af den slags koncerter, hvor magien opstår når man lader sig bære væk af, og suge ind i, den svævende musik, der blev serveret med mådehold og tålmodighed. Kort sagt, en rigtig lytte-koncert.

De “eksplosioner” der er tilstede i ONBC’s afventende lydbillede kommer i form af svimlende flotte korpassager fra de to kvindelige medlemmer, momentvis bombastisk og rumlende trommespil fra den stående trommeslager eller brusende drømme-guitarflader fra guitaristen…..”.

Sådan beskrev jeg blandt andet da jeg oplevede ONBC live på Rust sidste år, fredag d. 19/6 kan du opleve dem i Byhaven sammen med The New Investors.

Samme aften slår vi igen et smut forbi KB18, der denne gang byder på Goodbye Lisichka, som jeg anmeldte mini-albummet Shadow Rabbits fra tilbage i maj måned. Det blev til 4 stjerner, jeg skrev blandt andet:

“Det er poppet, men med en let sørgmodig/melankolske stemning, og det er især her jeg kommer til at tænke på Arcade Fire, uden at det bliver “dommedags-indie-poppet”, som på canadiernes første plader”.

Der er også noget DJ-halløj og support, mere info følger skriver KB18.

KB18 // d. 18/6 // Kl. 20.00 // 40 kr.

Poppet, blåt og 80’er klingende bliver det når Drengebande indtager Byhaven lørdag d. 20/6, bandet har allerede gjort sig bemærket under årets Spot Festival og med omtale i Karrierekanonen. This Is You er endnu et band fra Thy, der åbenbart udklækker bands i en lind strøm for tiden. De gør sig i noget moderne indie/elektro-pop.

KB18 vil være med igen onsdag d. 24/6, hvor der bydes på 3 x psych/stoner-rock. Du får amerikanske Danava og Mirror Queen, samt dansk islæt fra Doublestone. Sidstnævnte har vi skrevet om og anmeldt af flere omgange, materialet kan du finde HER, en trio der er leveringsdygtige i sejt vuggende og godt tilrøget 70’er doomrock.

KB18 // d. 24/6 // Kl. 20.00 // 60 kr.

Så er det tilbage i Byhaven for sidste gang i denne omgang, hvor der fredag d. 26/6 er en lille lækkerbisken at slutte af på. Du får upoleret punk/rock fra 11th Street Kids og så er der støj/drømme/90’er-rock, med mere, fra Team Of Experts, som jeg helt tilfældigvis lytter til i skrivende stund! De har nemlig en ny EP på trapperne, som vi anmelder inden denne koncert.

“Selv om EP’ens 6 numre samlet set har en spilletid på kun omkring 18 minutter, så føles udgivelsen mere som et mini-album og et “komplet” lille værk end en kort EP. Man bliver suget ind i et eventyrlystent musikalsk univers, hvor jeg uden problemer kunne sætte EP’en på repeat og lytte den igennem 3-4 gange  træk, uden at jeg begyndte at kede mig eller synes det hele lød alt for velkendt”.

Således skrev jeg blandt andet i min 5 stjernede anmeldelse af Tema Of Experts selvbetitlede EP, en sprudlende, fri, løssluppen og små-anarkistisk legestue. Tricket er, at selv om de kommer vidt omkring på EP’ens 6 numre, så falder det aldrig helt fra hinanden eller bliver for spraglet og forskelligartet – der er et eller andet “Team of Experty” der binder det hele sammen. Ikke mindst de smittende og rædselsfuldt medrivende melodier, der lykkes med både at være catchy og lyttevenlige, men samtidig aldrig føles letbenede eller leflende. Live bliver det endnu mere anarkistisk og legende – så tjek dem ud!

Vi runder hele måneden af med et gedigent hardcore los i løgene i Lille Vega tirsdag d. 30/6, hvor Terror og Expire kigger forbi. Det præsenteres som en dobbeltkoncert, så der skulle være tid nok til at få en over nakken, moshe og danse spjætmazurka til du segner.

Lille Vega // d. 30/6 // Kl. 20.00 // 170 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

 

 

 

Previous articleKoncerter i Aarhus, uge 24
Next articleVelociter – Heir Of Solitude – 8/6 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.