Home Seneste Juni 2015 - Nyheder Koncerter i Aarhus, uge 24

Koncerter i Aarhus, uge 24

2012
0

Aarhus står mestendels i Northside Festivals tegn (mere om det nederst) i denne uge, men der er dog også et par andre bud i ugens løb. 

Onsdag d.10. juni

Vi starter således ugen onsdag på Gyngen, som byder på en dobbeltkoncert med skibonitterne Double Time, som spiller selvudråbt “stiv-pik-rock” og Psycho Brahe, der leverer en blanding af polka og punk. Førstnævnte finder inspiration i 70’ernes og 80’ernes klassiske rock, og spiller både råt og voldsomt, mens Psycho Brahe på fb-begivenhedslinket præsenterer sig som en form for kattemad (!). Så er der serveret… Det lyder som ugens gak og løjer-tilbud.

Gyngen, kl. 21.30, 30 kr. 

https://youtu.be/ghOxMhNzHMY

Fredag d.12. juni

Vi springer til fredag, hvor forårets sidste koncert på Radar løber af stablen. Aftenens program er sat sammen i samarbejde med unge fra Aarhus Statsgymnasium og Aarhus Katedralskole, og består af 4 fremadstormende bands, som jeg ikke rigtig kender noget til: Nava, Oddhead, Kranc og Blue Cells.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 10 kr. 

Northside

Og så er det ellers Northside for resten. Vi dækker ikke årets festival af festival-overload årsager, men der er traditionen tro mange gode ting at finde i programmet. Vi tager en hurtig tur igennem programmet, med undertegnedes “dem ville jeg have set hvis jeg var der”-briller på.

Fredag d.12. juni

Årets festival rammer for mig personligt ikke samme niveau som et par af de tidligere. Det hænger umiddelbart mere sammen med, at der ikke er så meget, der lige falder i min personlige smag, som der har været et par af de tidligere år, og at de bands, der så gør, har jeg stort set allesammen set indenfor de sidste par år (med en enkelt undtagelse).

For fredagens vedkommende ville jeg starte med indie-darling bandet Death Cab for Cutie, som jeg aldrig helt er kommet fuldstændig på bølgelængde med, men det skulle de have haft en chance for at ændre på, hvis jeg havde været der! Det er kl. 16.30.

Herefter står den på nostalgi-hård rock med Incubus kl. 17.45, inden nostalgibarometeret slår ud på næsten max med Dizzy Mizz Lizzy. Det gendannede band har efterhånden spillet på alle festivaler og større spillesteder, der er værd at spille (og en hel del til) den seneste tid, men så er de jo i form, må man sige. Det er kl. 18.50. Herefter ville jeg nok tage mig en madpause, indtil Alt-J (som jeg oplevede på festivalen for to år siden) kl. 21.45, for at tjekke om de har oppet deres live-show endnu mere, for musikken er ganske fængende til tider.

Efter endnu mere nostalgi med hip-hopperne i Wu-Tang Clan, så ville aftenen blive lukket ned med Spids Nøgenhat, som har fået et for dem ganske optimalt spilletidspunkt – herligt, og se dem, hvis du er på Northside. De leverer altid kvalitetsoptrædener med masser af psykedelisk stemning (Live-anmeldelse fra Gutter Island sidste år HER).
Lørdag d. 13. juni

Så blev det lørdag og her ville jeg hypotetisk set lægge ud med enten energiske The Minds of 99, eller ligeledes energisk kvinde-punk med Savages – dem så jeg på Roskilde for et par år siden, og blev ikke helt fejet væk, omend bandet bestemt har potentiale til at blæse en scene omkuld. De spiller henholdsvis kl. 16.30 og kl. 17.45.

Kl. 19 ville der så være et valg, mellem den skrøbelige, androgyne kæmpe Antony & hans Johnsons eller energiske og fremadstormende Wolf Alice, som jeg har hørt et par ganske okay numre med på statsradiofonien. Rent hypotetisk ville jeg nok starte ved Antony & The Johnsons, og bevæge mig over til Wolf Alice.

Kl. 21.45 ville jeg nok aflægge The Jesus and Mary Chain et besøg, om ikke andet for at høre, hvor meget The Raveonettes egentlig har hentet herfra, før jeg ville slutte min aften af med weltschmerz-rock fra Brian Molko og resten af Placebo, som er et glimrende live-band – det har de blandt andet vist på Roskilde i flere ombæringer.
Lørdag byder også på koncerter med upcoming lokale bands udenfor festivalpladsen, i form af eventen Outside Northside. Det er gratis og foregår på P-pladsen foran Orkestergraven (Søren Frichs Vej 34). 7 bands er på plakaten, blandt andre Nava og Kranc, som også spiller på Radar om fredagen, samt balkan-rockerne Zebu Zarina, som jeg har haft fornøjelsen af at høre live et par gange. De sidste navne er Russell-Riddell, Alterego, Shenandoah og Sneak Peek. Det starter kl. 12, og programmet kan du finde HER.

Søndag d.14. juni

Havde jeg købt en en-dags billet (det har jeg heller ikke) havde det været til søndag, for her er der en del på programmet, jeg gerne ville udsætte ørerne for. Det ville starte tidligt, formentlig med Matthew E. White og hans hvide opdatering af soul (selv om John Grant samtidig også ville være et godt bud) – det er kl. 15. Så ville jeg tjekke den tidligere hjemløse blues-musiker, der giver autencitet en helt ny betydning, Seasick Steve, ud kl. 17.20. Altså hvis det ikke var fordi, jeg skulle høre ørken-rockerne i Calexico, som havde svære arbejdsforhold da jeg så dem søndag på Roskilde i 2013. De fortjener at man koncentrerer sig om deres musik.

Søndag byder også på Interpol, som jeg så sidste år på Roskilde, og det var ikke voldsomt sindsoprivende, men de har sgu mange gode numre, og de spiller dem nu også ganske godt – så de skulle høres kl. 19.40.

Og så skulle festivalen lukkes med et band, jeg endnu ikke har oplevet – nemlig The Black Keys. Jeg synes måske egentlig de var bedre før gennembruddet (mugge-mugge), men de kan sgu stadig skrue et simpelt og svedigt blues-rock nummer sammen – af den slags, der egner sig glimrende til udendørs koncerter. Til dem, der har billet til årets Northside – rigtig god fornøjelse, det bliver forhåbentlig en fest med masser af gode koncertoplevelser.
Se hele programmet for festivalen HER.

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleCrocell: Prophet’s Breath ★★★★★☆
Next articleKoncerter i KBH, uge 24-26

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.