Home Anmeldelser Spids Nøgenhat, Gutter Island 2014, Gutter Stage ****** (6/6)

Spids Nøgenhat, Gutter Island 2014, Gutter Stage ****** (6/6)

5872
1

Gutterkongerne satte sig tungt på tronen. 

Direkte fra Wikipedia: Spids Nøgenhat er den stærkeste hallucinogene svamp i Europa. Spises den, opnås kraftige hallucinationer. Spids nøgenhat vokser på fugtige marker og græsplæner, i særdeleshed på de kreaturgræssede.

Ooooooh hell yeah. We know! Der er egentlig ikke en masse at forklare omkring Spids Nøgenhat koncerten på årets Gutter Island festival. Hvis man var til stede sidder man stadig her et par dage efter og føler sig ”blæst” på den helt store klinge. Var man ikke til stede, bør man straks tjekke op på nye venues, hvor svampetripperne rykker publikum rundt næste gang.

Mit eget peak var under det virile nummer: ‘Lever vi nu?’ Gætter på det blev fremført på ca. 5 min. plus det løse til guitarleg og diverse, men det føltes som en halv time pumpet op på nøgenhat på vej til Sankt Peter i et Folkevognsrugbrød med et sæt flowerpower-cheerleaders og en rodeo-dommer på bagsædet. Jeg havde en fest!

Jeg var ikke den eneste. Igen et gæt her, men et kvalificeret et af slagsen: Denne koncert var den mest velbesøgte på årets festival. Man skulle ikke tro, at et stort scene-telt proppet med hårdføre rock’n’roll’ere side om side sådan lige kunne væltes. Men det kunne det! Smilene var store, øjnene på stilke og hænderne i luften. Den insisterende syrerock med tilpassede melodiske ryk gjorde det satans let for alle i området, at være stensikker på én ting: Denne koncert samler os alle! (Og vi kan alle flyve!)

Gutter Island 2014 - Spids Nøgenhat02 (TBB)
Set under koncerten: Mand fik hevet sin cowboyhat af og erstattet med en fez uden at brokke sig. Mand delte ud af sin varme flaske snaps til de nærmeste 10 stykker – og folk babbede løs. Kvinde headbangede sin krop i evighedsbevægelse i imponerende lang tid for så at have brug for støtte til at stå op. Og fyrene på scenen lod håret hænge og krængede rocken så tungt ud at den hang og emmede lang tid efter sidste nummer – som et forment manifest under teltdugen, imens vi med ringende ører og høje i låget vaklede ud til barområdet for at spørge alle de andre, om det var virkeligt, det vi lige havde vidnet sammen. Det var det.

Åh ja. Efterveerne banker. Det er rart, at have adgang til et fint sted som youtube efter sådan en koncert, for når man samles i en euforisk svampeekstase, så mindes man en del af koncerten i en vis tåge – en tåge med et sygt vildt soundtrack. Nummeret ”Lever vi nu?” har jeg så dermed gennempryglet på youtube, mens jeg ventede på pizza i forgårs, mens jeg sad på tønden i går – og mens jeg var på job i dag.

Indtil næste koncert, så gør dig selv den tjeneste at få hørt den Spidse. Og så ses vi denondenfløjteme til en koncert igen!

Anmeldt af Søren Møller
Foto: Thomas Bjerregaard Bonde

Previous articleKorte anmeldelser – lørdag, Gutter Island 2014
Next articleDaddy Long Legs, Island Stage, d. 23/8, Gutter Island ***** (5/6)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.