Home Interviews Magnolia Shoals – varme mørkemænd

Magnolia Shoals – varme mørkemænd

2008
0

Interview: Magnolia Shoals udgav tidligere i år debutalbummet Tenants til en generelt positiv modtagelse – også her på siden. Til årets udgave af Spot spillede de som en del af Thy Music Collective’s program på Tak Rock! Scenen lørdag eftermiddag, og inden koncerten fangede jeg de 4 eksil-thyboer til en snak i solen om Spot Festival, albummet og fremtiden for bandet.

Jeg mødes med bandet godt halvanden time inden deres koncert på Tak Rock! scenen, og vi finder en solrig plet med læ i backstage-området. Alle fire bandmedlemmer, Nikolai Noa (Vokal og keys), Kristian Lorenzen (trommer og backing vokaler), Thomas Halkier (bass og percussion) og Samuel Medina (guitar og backing vokaler) virker glade og tilfredse med at være på Spot, og forventningsfulde i forhold til eftermiddagens koncert.

I har været her hele dagen igår?

Nicolai Noa: Ja, vi kom faktisk torsdag. I en bil, der er gået i stå flere gange undervejs – og nu er den helt færdig. Alle Thy-drengene måtte lige skubbe den på vej ned ad gaden mod krydset. Så det var en stærk ankomst

Har I været på festivalen før, er det et sted I er kommet?

Nogle fra bandet har ikke, en enkelt har, men alle er samstemmende enige om at det er et godt sted at være.

Thomas: Det er en fed oplevelse, om man skal spille eller ej.

Samuel: Det er superfedt, vi har mange gode venner som skal spille her, faktisk. Det er sjovt at vi har rigtig mange kammerater, som netop har albumdebuteret eller er på randen til det, og spiller Spot nu. Det er ret hyggeligt.

Nicolai Noa: Vi sad lige og snakkede med nogen andre om at det er en lille branche, når det kommer til stykket. Vi kender virkelig mange her personligt, og det er også et lille sted, og ret kompakt.

Samuel: Det er også fedt det er i Aarhus, så alle ligesom kommer herover

Bor I alle sammen i København nu?

Nicolai Noa: Ja, vi bor der alle sammen, eller Kristian er lige i eksil, men han kommer tilbage til september. Vi har boet derovre i fem år, faktisk lige siden efter gymnasiet. Vi kommer fra Thisted oprindeligt.

Thomas: Det er meget sjovt, for der er jo en hel bølge nu, og vi er jo en del af Thy Music Collective. Vi har været igennem det, der hedder Ungdomsrådet, som er URT-huset i Thisted, og der spillede vi jo også da vi boede deroppe. Det var ligesom der det hele startede, og det var en superfed platform. 

Nicolai Noa: Vi har nogle gode venner derfra som også spiller her i år, og det giver virkelig noget, det der med at have nogle gode kammerater fra sådan et sted.

Kristian: Ja, og få noget god sparring, for jo mere der sker, jo mere sker der. Vi kan se de yngre generationer, lige pludselig står de også bare på en scene, nogle af dem er nået langt i forhold til deres alder. Det er et rigtig godt tidspunkt for os at komme på Spot på, for der er masser af folk vi godt kunne tænke os at arbejde med og en masse gode forbindelser – og vejret er godt. 

I har jo albummet med i baggagen her på Spot, hvordan har det været at udgive det?

Thomas: Det føles supergodt, det er en rar følelse at det giver rigtig meget mening at være her, når vi har albummet.

Nicolai Noa: Det der med, at vi har noget med som vi er stolte af at præsentere…

Kristian: Nu har vi været længe om at lave pladen. Den har jo ligget der i vores øregange, men nu er den der, og nu kan vi spille den, og det er rigtig fedt.

Hvordan har I oplevet modtagelsen af albummet?

Nicolai Noa: Jeg synes faktisk det har været godt. Det har været rigtig fint.

Samuel: Vi har for det meste fået gode ord og 4/6 eller 5/6 i anmeldelser…der har lige været nogle stykker der var mindre gode, men overordnet har det været positivt.

Kristian: Nu er det jo også en debutplade – folk har lige skullet have tid til at lytte til det 

Thomas: Vi har brugt lang tid på at forberede, hvad det her egentlig er for en plade. Jeg tror det er sådan en plade man kommer til at tilbage til.

Nicolai Noa: Ja, jeg tror netop det er en plade man skal give sig tid til at lytte til.

Samuel: Jeg tror ikke man skal undervurdere det med, at hvis det går hurtigt, så kan det også gå hurtigt den anden vej. Siver det langsomt ind, så siver det også langsomt ud. Vi har brugt rigtig lang tid på at definere og skabe den her plade, og jeg tror også vores tålmodighed er derefter.

Nicolai Noa: Det er også lidt den oplevelse vi har haft med anmeldelser, der er gået lidt tid mellem at de er kommet, men de er blevet bedre og bedre.

Samuel: Der er mange, der har sagt det der med, at de satte den på første gang og var sådan lidt…men da de så lyttede igen, blev de glade for den, og det er jo en stor kompliment at få. At det giver mening at lytte til den flere gange. Det har vi også været glade for.

Kristian: Vi har haft meget fokus på at skrive de her sange der holder. At der ikke skulle være én sang på pladen, der ikke holder, og det er ligesom det, vi har prøvet at forfølge helt til døren. Vi har givet alt hvad vi har.

Nu er der 9 numre på pladen, og mange andre pakker jo en debutplade med alt hvad de har – har I skåret mange numre fra?

Thomas: Vi har i hvert fald forsøgt at sende et signal om at vi har skåret det helt ind til benet. Det er jo sådan ca 20% af ideerne, der holder, og som man så arbejder med.

Kristian: Vi ville ikke have noget fyld, noget der var overflødigt, bare for at der skulle være 10 numre. Det var denne her konstellation af sange, der skulle være, og som gav mening. Det var ikke fordi, det skulle være en kort plade, men det var bare det, der gav bedst mening.

Nicolai Noa: Vi tænkte også i starten om det var rigtigt skudt, om det var for lidt med 9 numre, men næ… 

Kristian: Vi har forsøgt at tage højde for, at man godt kan blive mættet.  Og nu er det jo fedt for os at få lov at udfolde live-delen, for der ligger jo også et element der, som jeg tror giver en ekstra dimension til pladen, fordi pladen er meget behersket og tilbageholdt, og kan måske virke en smule poleret/fikseret.  Der er live-delen lidt som den anden halvdel, og det glæder vi os til at høre folks reaktion på.

Nicolai Noa: Ja, der er nogle elementer, som vi puster op live, og så er der andre ting, der ikke bliver trukket frem.

Samuel: Når man laver en plade, så sætter man også et punktum, og så ligger den der, men live får den ligesom et nyt liv, og det er jo udfordrende, spændende og fedt.

Nicolai Noa: Når man har siddet med en plade i et år, så er det fedt at få lov at skabe det igen.

Hvad er så forskellen når I spiller det live, hvad sker der dér?

Kristian: Der er noget, der feeder engang i mellem (griner).

Thomas: Det kan være mange ting, som eksempelvis noget omarrangering. Vi kan fremhæve elementer som er mere nedtonede på pladen, så det bliver en anden sammensætning, som gør det anderledes interessant. Det trækker sig lidt væk fra den faste plade-form og skaber en ny historie.

Nicolai Noa: Så tror jeg også for nogen, måske, at vi får forløst noget suspense, der bliver ligesom trykket 10% mere igennem

Kristian: Når man er ude og spille så er man jo dynamiske, og hvis der er noget, man har lyst til at gøre på en bestemt måde, så kan man jo gøre det mere afdæmpet nogle gange, og andre gange anderledes.

Samuel: Det giver også en mulighed for at vise noget imødekommenhed. På Tenants skal man meget ind og hente det selv, mens vi live kan servere det lidt mere, og smile, så folk kan se at…at det ikke bare er for at være træls, at man har lavet en plade, der til tider kræver lidt af lytteren.

Samuel: Vi kan også få afmystificeret den indadvendthed der ligger på albummet lidt. Tanken var ikke at det skulle være indadvendt, men der er meget melankoli og eftertænksomhed.

Kristian: Der er jo nogen, der giver os mærkatet mørkemænd, og at vi spiller barytonrock og det er jo også rigtigt – vi kan sådan set godt forstå hvorfor, men vi synes også bare der er meget andet i musikken. – vi synes den rummer lidt af det hele.

Kristian: Personligt synes jeg det er en varm plade.

Hvad handler den om?

Kristian: Jeg synes det er rigtig svært at give et enkelt svar på. Det er nogle meget forskellige sange, med jeg synes der løber en rød tråd igennem. 

Samuel: Jeg tror at det vi var glade for ved titlen, Tenants, er at den kan sige rigtig meget. Det handler om ting, der ude af din kontrol, eller underlagt en eller anden form for højere instans, og så stopper forklaringen der, for så kan man selv fortolke videre. Der er noget lidt spirituelt i nogle af sangene for os, og så er der også noget frustration, helt konkret, over at leve i den tid vi gør. Så der er både det spirituelle, det samfundsmæssige, og så er der også det helt personlige, med at være helt forvirret… og der er Tenants nok den paraply, der kan favne det hele. 

Kristian: I og med at det er en debutplade, så har vi søgt efter en lyd og et udtryk, så det er lidt destillatet af det vi har haft og der er dermed meget historie i det. Der er meget abstrakthed i den og vi har ladet den leve.

Er I i gang med at skrive nyt?

Kristian: Det er vi hele tiden. Vi har ikke haft så meget tid her på det sidste, men vi regner med at tage et sted hen og arbejde med det. Det har været fedt at lave pladen, og så opleve at vi stadig har lysten til at arbejde videre. Vi kan ikke lade være. Vi har lyst til at lave mere og er ikke kreativt udtømte. Vi synes også vi har fået så meget ud af at lave pladen, at vi har fået nogle nye redskaber til at arbejde med musikken. Nu ved vi fra start af, hvordan det skal foregå.

Nicolai Noa: Det er ikke fordi vi har travlt, men det bliver sjovt at lave en plade mere. Vi kan vise nogle andre sider af os selv – det bliver fedt. Vi har kørt lidt udvalgte koncerter i foråret, skal spille hen over sommeren og så regner vi med at sætte en decideret tour op i efteråret. Det er jo vildt fedt at kunne prøve ting af og lege med det, når vi er ude og spille. Det er der meget udvikling i.

Tænker I også på at forsøge at komme igennem i udlandet? 

Samuel: Ja, helt sikkert. I øjeblikket har vi fokus på Spanien. Vi har haft et nummer med på en opsamling dernede og musik sites og blogs har taget virkelig godt imod det nye album. 

Nicolai Noa: Vi live-streamer faktisk vores kommende koncert igennem et musik site dernede. Vi spiller i Dome of Visions, så det skal nok blive ret fedt. Det er næste skridt, sådan en virtuel koncert. Det er god mulighed for nå ud over grænsen – folk bare kan gå ind med et klik.

Hvordan det fungerer når Magnolia Shoals spiller på Dome of Visions i København, kan du opleve både “rigtigt” live torsdag d. 14/5 kl. 21.00 (Døre åbner kl. 19.00), eller samtidig hjemme i sofaen når koncerten streames af CPH live.

Der er gratis adgang, uanset om du vælger at opleve koncerten på stedet eller online på cphlive.tv/live

Andre offentliggjorte koncerter, hvor du kan opleve Magnolia Shoals:

4. Juni – Distortion, Vesterbro

5. Juni – Byhaven / Pumpehuset, København

15. August – Alive Festival, Thy

Af Jonas Strandholdt Bach

Foto: Jonas Bang

Previous articleDynablaster – Product Of A Boring Thought – 13/5 – 2015
Next articleThe Radar Post: The Radar Post ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.