Home Seneste April 2015 - Nyheder Koncerter i KBH, uge 16

Koncerter i KBH, uge 16

2860
0
Foto: Kasper Rebien

Sol, blæst, regn, forår, ikke forår? Lad os komme i ind i mørket på de københavnske spillesteder og se hvad der gemmer sig i læ for april-vejret!

Vi lægger fra land med et enkelt onsdagstilbud, som er en udskudt koncert med The Subways, der oprindeligt skulle have spillet på Loppen i vinterferien, men måtte aflyse på grund af sygdom. Inspirationskilderne tæller navne som Nirvana, The Pixies, Ramones og The Sex Pistols, de kalder altså sig selv The Subways og er fra England. Fredag aften blæser de over Nordsøen med en god hype i ryggen, og et nyt album på trapperne.

Support: The Entrepreneurs

Loppen // d. 15/4 // Kl. 20.30 // 100 kr.

Hopper vi til torsdag finder vi 4 fine tilbud, vi lægger ud med Loppen igen, hvor canadiske The Sadies kigger forbi. Bandet spiller efter signende en blanding af country og bluegrass, tilsat 60’er garage, psych-rock, surf og punk. Med som opvarmning har de danske Bite The Bullet, der spiller en opdateret version af let-psykedelisk 60/70’er rock, med catchy melodier og langt hår.

Loppen // d. 16/4 // Kl. 20.30 // 120 kr.
I Studenterhuset finder vi et dejligt gratis tilbud i form af Bjergtaget. Bandet modtog hele 5 stjerner af Thomas, da han anmeldte deres EP Velkommen Til helt tilbage i oktober måned 2012. Han skrev blandt andet:

“Skal jeg hive et par sange ud, som de stærkeste, og her snakker vi to fra et meget stærkt felt, må den første uden tvivl være “Sang Uden Ord” som jeg kan forestille mig er en sang om sønnen Oskar. Den får lytteren til at spidse ører fra første strofe og man bliver suget ind i et autentisk, følsomt, skævt, melodiøst og ikke mindst simpelt, men effektivt univers. Det er helt utroligt så meget stemning man kan få ud af de få instrumenter, en sang der bliver hængende længe efter sidste strofe er sunget”. Læs hele anmeldelsen HER

Studenterhuset // d. 16/4 // Kl. 21.00 // Gratis

I Huset KBH er der musik og pip med Dans & Lær, der er svært begejstrede for fugle. Så meget, at de har lavet 3 albums, som kredser om fugle og fuglestemmer på forskellig vis. Senest et baseret på New Zealandske fugle, på albummet der bare hedder New Zealand, som Jonas anmeldte til 4 stjerner for lidt over et år siden. Læs mere om det særprægede projekt i anmeldelsen HER

Huset KBH // d. 16/4 // Kl. 20.00 // 70 kr.
Torsdagens sidste tilbud, som tilmed er lidt specielt, finder vi på Jazzhouse, der lægger scene til film og larm. De amerikanske amok-støjrockere Retox med Justin Pearson i front kigger forbi og giver koncert. Derudover vises Asia Argentos film Misunderstood med Pearson i en af hovedrollerne. Opvarmningen leveres af danske Piss Vortex, som jeg belønnede med 5 stjerner for deres debutalbum, som jeg anmeldte i slutningen af sidste år:

“Det er en af den slags plader, hvor jeg kunne få tømt lageret for grumme tillægsord og metaforer inden jeg nåede halvvejs igennem de enkelte sange, og ikke kun fordi jeg muligvis har et lidt begrænset ordforråd! For det her er eddermame grove og svært fordøjelige løjer, hvor man tager sig i gentagende gange at tænke, “ok, hvad fanden har JEG egentlig gjort for at fortjene det her?”.” Læs resten af anmeldelsen HER

Jazzhouse // d. 16/4 // Kl. 20.00 // 90 kr.

Fredag og en tur tilbage på Loppen, hvor der er hurtig, tung og nedtonet hardcore/punk fra svenske Grieved. Opvarmningen leveres af københavnske Northern Blues, der spiller aggressiv, melodisk hardcore.

Loppen // d. 17/4 // Kl. 21.00 // 55 Kr.
Justin Vernon (Bon Iver) har produceret søskendetrioen The Staves, der gæster Lille Vega med hvad der beskrives som “magisk” folk pop. De tre engelske søstre har modtaget flotte anmeldelser i hjemlandet, men er indtil videre røget under radaren herhjemme (også min). Det Vernon-producerede album skulle være på trapperne

Lille Vega // d. 17/4 // Kl. 20.00 // 160 kr. (forsalg), 180 kr. (døren)

Stengade lokker med punk og rock ‘n roll fra President Fetch, der har eksisteret i hele 28 år, men “kun” har 4 albums i rygsækken – det er dog især deres forrygende live-ry, der har holdt dem kørende. Opvarmningen leveres af Hjortene, hvis varierede rock-udskejelser Jonas både har anmeldt på album og til en koncert i Aarhus først på året. Begge dele overvejende positivt.

Stengade // d. 17/4 // Kl. 20.00 // 90 kr.

Melodic Hardcore Night er overskriften på KB18, hvor der er 4 bands på plakaten indenfor det felt. Danske Embracing Sickness og Lost In Dispair, samt All Faces Down fra Østrig og svenske Normandie.

KB18 // d. 17/4 // Kl. 20.00 // 60 kr.
Fredagens sidst tilbud finder vi i Råhuset, hvor den står på Plekter tour present Woodpecker, Caper Clowns og Bob Sacamano – 3 stk gratis upcoming rockkoncerter. Woodpecker gik tidligere under navnet JohnWheresMyWhisky, men det var under Woodpecker navnet, at de modtog 5 stjerner fra Thomas for en EP sidste år, samt endte på førstepladsen på listen over hans favorit EP’er for 2014. Habil vokal og et velspillende og tight rockband var nogle af ordene Thomas smed efter dem i anmeldelsen HER

Caper Clowns har jeg selv anmeldt tilbage i begyndelsen af marts, hvor det blev til 4 stjerner for EP’en Type Your Text Here. En hurtig opsummering kunne være: “…radiovenlig indie-pop/rock. De låner nemlig, uden skyggen af dårlig samvittighed eller trang til at pakke det ind, hos alt fra The Beatles, over upbeat R.E.M. til Stereophonics…”. Læs hele anmeldelsen HER

Sidste navn er de aldrende voksen-rockere, famile-fædre og sønderjyder (plus en enkelt københavner-bornholmer) Bob Sacamano. Deres første EP, On Fire, blev månedens demo hos Gaffa i august 2012, siden har bandet bakset med nye numre inden for alternativ rock, med country, folk og støjrock tendenser. Da vi har et redaktionsmedlem bag tønderne i bandet, er anmeldelsen HER skrevet af en gæste-anmelder.

Råhuset // d. 17/4 // Kl. 20.00 // Gratis
Lørdag starter med en tur tilbage til Huset KBH, hvor folkene bag Copenhagen Psych Fest har arrangeret en lille forsmag på hvad der venter til september, når anden udgave af festivalen afvikles. Der er nemlig dømt Copenhagen Psych Fest Spring Edition, en lille appetizer med 3 bands: Flora Fauna (DK), Agusa (S) og The Black Waves (D).

Huset KBH // d. 18/4 // Kl. 21.00 // 80 kr.

Stengade står den på country og folk af lidt forskellig slags. Sink Ships er et alternativ country-band, med en dejlig blandet besætning, bestående af 2 australiere, 2 danskere og en enkelt svensker. Bandet præsenteres som et der burde appellerer til fans af navne som Uncle Tupelo, Songs: Ohio, Big Star, My Morning Jacket and Neil Young & Crazy Horse… hvilket straks gør mig utryg og forvirret – hvorfor har jeg ikke hørt om dem?!

Endvidere får du akustisk psych-folk fra Halasan Bazar og filmisk et eller andet fra Far Away From Fiji.

Det lyder sgu’ da egentlig så spændende, at jeg vil smide Ugens Anbefaling efter den her, krydret med en lottokupon – havde jeg tid lørdag, ville jeg selv tage chancen!

Stengade // d. 18/4 // Kl. 21.00 // 50 kr.
Skal det være lidt mere ungdommeligt og energisk, så holder Zoo Me Now releasekoncert på KB18. Deres nye EP, High On Speed, udkommer på fredag, og anmeldes her på siden imorgen (onsdag), ja, faktisk sidder jeg i skrivende stund og lytter til den! Sikke et tilfælde, hva’? Er du til højoktan hardrock med fart over feltet, så går du ikke galt i byen her.

Support: Kill The Messenger + The No No Girls

KB18 // d. 18/4 // Kl. 21.00 // 40 kr. (forsalg), 60 kr. (døren)

Off with Their Heads! Ja, det kan jo umiddelbart lyde lidt voldsomt, men det hedder Minneapolis bandet, som kigger forbi Beta lørdag aften, altså. Melodisk punk siger varebetegnelsen, produktionsdatoen 2002. Aftenen præsenteres i samarbejde med Rockfreaks.net, som også agerer DJ’s i løbet af aftenen.

Beta // d. 18/4 // Kl. 22.00 // 135 kr. (forsalg), 145 kr. (døren)
Så hopper vi en tur til Templet i Lyngby, hvor Folkeklubben leverer det musikalske indhold lørdag aften. Bandet udsendte sidste år albummet Danmarksfilm og har turneret ganske heftigt de senere år med deres anmelderroste, dansksprogede numre.

Templet // d. 17/4 // 20.00 // 180 kr.

Vi lukker og slukker med et lille shout out til High Voltage og den første udgave af deres High Voltage Rock Awards, der løber af stablen lørdag aften. Udover en masser priser i diverse rock/metal kategorier, som du kan læse mere om HER, så er der også livemusik fra Supercharger, Solbrud, SEA, Förtress og Taras. I skrivende stund er der stadig billetter at få – men ikke mange.
Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleVia Mala: Out Of Sight (EP) ★★★★★☆
Next articleUlvetimen – Nord – 20/4 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.