Home Koncerter Koncerter i KBH, uge 14 + Påsken

Koncerter i KBH, uge 14 + Påsken

3040
0

Julen er slut, Påsken er her og blandt frokoster og helligdage, er der også tid til at opleve noget livemusik. Nogle spillesteder i det Købenahavnske tager en velfortjent puster hen over Påsken, andre kører på for fuld skrald. Her er et blik ud over koncert-mulighederne for “påske ugen” + lidt ekstra.

Vi lægger ud i aften, mandag d. 30/3, hvor Vesterbro og Lille Vega rammes af en omgang finsk folk-metal – såfremt koncerten da ikke nu er udsolgt, i skrivende stund meldes der om få billetter. Ensiferum er en af de mere etablerede og afprøvede navne indfor genren, med efterhånden 20 år på bagen, og er lige nu aktuelle med deres nyeste album, One Man Army, der udkom tilbage i februar. Bandet gav i 2013 en meget rost koncert på Roskilde Festivalen.

Support: Insomnium + Onmium Gatherum

Lille Vega // d. 30/3 // Kl. 19.00 // 180 kr.

Vi hopper lidt, til onsdag d. 1/4, til første af en del besøg på Loppen i denne omgang (der forresten har mere musik på programmet Påsken over, end vi har taget med her). Onsdag står den på brit-pop fra Paper Tigers, som ridder mod Staden på en bølge af fornemme live-anmeldelser. Det er blandt andet blevet til 5 stjerner i Gaffa for deres koncert tidligere på året, på Fatter Eskil i Aarhus.

Jeg havde fornøjelsen af, at anmelde gruppens debut-album tilbage i november måned. I den 4-stjernede anmeldelse lød det blandt andet:

“Paper Tigers leverer med Head Over Heels en plade, som det meste af vejen bare er rigtig godt rock-håndværk. De lever og ånder tydeligvis for denne form for let-opdateret britpop, og spiller og lyder som de gør, fordi de simpelthen ikke kan lade være. De er tro mod forbillederne og uhyre stilbevidste, næsten for stilbevidste og sikre i deres udtryk af og til”. Læs hele anmeldelsen HER

Men live trykker de åbenbart sømmet i bund!

Opvarmningen leveres af The Migrant (Bjarke Bendtsen), som Jonas tildelte 4 stjerner for hans tålmodighedskrævende nordiske americana, på albummet Beads, tilbage i februar 2013.

Loppen // d. 1/4 // Kl. 20.30 // 55 kr.

https://youtu.be/qEvgo8vAqR8

Sammen aften er der dyster dark-pop på Forbrændingen i Albertslund, når kvinde-duoen Darkness Falls kigger forbi. Mange husker måske duoens gennembrud for efterhånden 4 år siden, hvor bandet fik et kæmpe radiohit med singlen “Hey”. Efter en frivillig pause i 2013 begyndte Darkness Falls at arbejde på nyt, der blev til albummet Dance and Cry, der udkom midt i marts.

Forbrændingen // d. 1/4 // Kl. 21.00 // 69 kr.

Drone på Nørrebro sænker mørket sig, med horror-goth-punk fra svenske Then Comes Silence, et band vi allerede har beskæftiget os en del med her på siden. Vores flirt med de spirituelle svenske mørkemænd begyndte lidt tilfældigt med et interview tilbud, på Roskilde Festival 2013, som du kan læs HER. Efterfølgende måtte jeg 2 gange diske op med 5 stjerner til bandet, både til en helt forrygende koncert på et noget øde Beta sidst i 2013, og for deres album nummer 2, blot kaldet Then Comes Silence II.

I live-anmeldelsen fra dengang lød det blandt andet:

“Det spøgelsesagtige, eller hjemsøgte, er noget der går igen i hele bandets klang-univers, hvor “Spirits Flow” eksempelvis gennemstrømmes af en ubehagelig fornemmelse af at være på flugt igennem en mørk skov, med en udefinerbar “fare” lige i hælene – måske foregår det hele bare oven i hovedet på en? For Then Comes Silence’s stemningsmættede numre, formår både at virke foruroligende på et fysisk plan med deres meget massive og gennemtrængende lyd, mens atmosfæren i numrene har det med at sætte sig i sindet frem for kroppen“.

Efterfølgende har jeg oplevet dem live på Loppen sidste forår, hvor jeg diskede op med 4 stjerner. Lige for tiden er de højaktuelle med deres 3. album på kun 3 år, Nyctophilian, der hvis man skal tro kollega Jonas (og det tror jeg man skal), ligeledes er en 5-stjernet oplevelse. Anmeldelsen kan læses HER

Det får Ugens Anbefaling herfra, ikke mindst fordi det er ganske gratis!

Supprt: O Machine

Drone // d. 1/4 // Kl. 21.00 // Gratis
Dagen efter, torsdag d. 2/4, lægger vi ud på Stengade, hvor du kan få dig et ordentlig lag hug i Påske-dunken. Omdrejningspunktet er premieren på dokumentarfilmen Salad Days, om den eksplosive punk-scene i Washington DC. i 1980erne, men live-musik er der også nok af.

Den leveres af roste og Copenhell aktuelle Night Fever, samt The War Goes On og Direct Youth.

Stengade // d. 2/4 // Kl. 20.00 // 70 kr. (forsalg), 100 kr. (døren)

Beta er der dømt melodisk og iørefaldende metal, når Raunchy kigger forbi Amager, sammen med opvarmingsbandet, Diamond Drive. Førstnævnte har jeg efterhånden oplevet en del gange live, i forskellige konstellationer og perioder i deres karriere. Deres hybrid metal, med elementer fra både core, død, industrial og det melodiske, er med årene blevet mere og mere “poppet”, uden at det skal være et fy-ord på nogen måder. For bandet høster stadig glimrende anmeldelser, både live og på plade.

Sidstnævnte arhusianske metallere bragte vi en del med og om i første halvdel af 2013, siden har der været lidt stille på linjen. Arkivet kan både byde på en Q&A med bandet, anmeldelse af deres glimrende album Temporality og 2 liveanmeldelser – en fra Beta og en fra Radar.

Sidstnævnte koncert i Aarhus, hvor de varmede op for Boil, der havde release-party for deres sidste album, var den begivenhed, hvor jeg for alvor fik øjnene op for bandet. Jeg havde hørt rumlen rundt omkring i det aarhusianske (dengang jeg slog mine folder i smilets by), men ikke set dem live før den aften. En aften hvor de med et talstærkt publikum i ryggen (uden at fornærme nogen, et publikum der var både større og mere medlevende end det hovednavnet kunne mønstre), løb med det meste af min opmærksomhed. Gør dig selv en tjeneste – tjek dem ud, også selvom de er på udebane.

Beta // d. 2/4 // Kl. 21.00 // 125 kr. (forsalg), 140 kr. (døren).
Sidste tilbud vil er faldet over torsdag, er en åbenbart ret populær herre. Efter et par udsolgt koncerter i Store Vega, er der ekstra-ekstra mulighed for, at opleve Lars H.U.G. live. H.UG. lavede et flot comeback til det dansksprogede, med albummet 10 Sekunders Stilhed sidste efterår. Efter at have flirtet med både jazz og det engelske sprog, og holdt en lang pladepause, følger H.U.G. op på den kunstneriske, og kommercielle, succes han fik med pladerne Kysser Himlen Farvel (1987) og Blidt Over Dig (1992). Forvent en sætliste, som dækker alt fra Kilché-tiden frem til det nyeste album.

Store Vega // d. 2/4 // Kl. 20.00 // 275 kr.

Fredag d. 3/4 har vi fundet 2 koncerttilbud man kunne tjekke ud. Vi lægger ud med en tur til Skotland. Eller, Loppen får i hvert fald skotsk besøg i form af The Twilight Sad. Gruppen har efterhånden 12 år på bagen, hvor de har mikset lidt af hvert fra indierocken, både det melankolske og det mere kraftfulde, tilsat lidt trang til at kigge på deres snørebånd med jævne mellemrum.

Loppen // d. 3/4 // Kl. 21.00 // 140 kr.

I Ungdomshuset er der crust og andre hårde løjer på programmet, med 3 bands der slipper brutaliteten løs. Svenske Pyramido spiller tung sludge/crust, svensk/engelske Diagnosis? Bastard gør sig i hardcore/punk og endelig sørger Adacta for sort crust fra Slovenien.

Ungdomshuset // d. 3/4 // Kl. 21.00 // 50 kr.
.
Lørdag d. 4/3 lægger vi ud på Stengade. Dry The River var lige ved, at få et større gennembrud i kølvandet på indie-folk bølgen, anført af bands som Mumford & Sons, for et par år siden – men det var som om, at potentialet ikke helt blev indfriet, fine anmeldelse til trods. Eller var markedet måske allerede ved at være mættet? Men de lyder nu nydelige! Og er aktuelle med et nyt album.

Opvarmningen leveres af Bjergtaget, dansksproget rock af den gamle 70’er skole, som Thomas var meget begejstret for, da han anmeldte deres EP Velkommen Til, til 5-stjerner, helt tilbage i oktober 2012.

Stengade // d. 4/3 // Kl. 20.00 // 100 kr. (forsalg), 120 kr. (døren).

Et moderne take på folk-rocken, finder du lørdag på Forbrændingen, der gæstes af The White Album. Bandet har været på banen nogle år efterhånden, og også fået en række fine anmeldelser for deres langskæggede folk, men på en eller anden måde, er det lykkes os ikke at få dem anmeldt!?

Supporten leveres af det 3 kvinder høj nordjyske band Norr.

Forbrændingen // d. 4/3 // Kl. 21.00 // 129 kr.
Hardrockerne Saint Rebel albumdebuterede i 2012 med The Battle of Sinners and Saints, der generelt blev godt modtaget – blandt andet i form af en nominering til en GAFFA Pris i kategorien Bedste Hardrock Udgivelse. Sidste efterår udsendte de så den selvbetitlede opfølger, et album der også har fået fine ord med på vejen. Selv om albummet “kun” modtog 3 stjerner her på siden (anmeldelsen kan læses HER), så lugter det kraftigt af, at bandet kan leverer lidt af et hårdt rockende brag live.

Tjek det ud på Beta, lørdag.

Beta // d. 4/3 // Kl. 21.00 // 125 kr. (forsalg), 140 kr. (døren)

Jazzhouse er det dansksprogede i fokus, når Christian Hjelm dukker op med sin guitar. Hjelm har efterhånden bidt sig fast hos både anmeldere og publikum, efter Figurines tiden, med 2 roste soloplader. Sidste sommer udkom vaskeægte, og vores anmelder Kristina kvitterede med 5 stjerner for en plade, hvor hun blev fanget af hans sange om drømme og kærlighed.

Hun var også en blandt de kun 24 publikummer, der oplevede Hjelm helt tæt på, da han gav en dagligstue-koncert hos Anna Lisa og Gustav i forbindelse med Frost Festival tidligere i år.

Jazzhouse // d. 4/3 // Kl. 21.00 // 170 kr.

Søndag d. 5/4 tager vi et smut tilbage på Loppen, hvor der er Påske prygl fra Svartidaudi. Det islandske band gør sig i sort død, har har delt scene med hyggelige navne som Mayhem og Hate. Live skulle bandet efter sigende være både kaotiske og voldelige – det passer jo fint til helligdagene!

Support: Reverie

Loppen // d. 5/4 // Kl. 20.30 // 50 kr.
Vi forsætter sådan set med de ondere toner dagen efter, mandag d. 6/4, hvor Pumpehuset ligger scene til Skeletonwitch. Bandet spænder bredt, og er blevet defineret som, utallige metal genre, som death metal, black metal, thrash metal, speed metal, heavy metal, blackened thrash ‘n’ roll – så det burde jo egentlig være lidt for enhver smag, rullet sammen i én og samme amerikaner-pølse.

Support: Mortal

Pumpehuset // d. 6/4 // Kl. 20.00 // 145 kr.

Vi lukker og slukker lige på den anden side af Påske. Loppen, tirsdag d. 7/4, kl. 20.30. 140 kr. – EYEHATEGOD (plus Tombstones og LLNN).
Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleShy shy shy – In The Palm of My Hand – 30/3 – 2015
Next articleSpökraket: In A Witch Forest ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.