Home Interviews GFR Fokus: Q&A med Diamond Drive

GFR Fokus: Q&A med Diamond Drive

2925
0

Det Aarhusianske metalband Diamond Drive udsendte tidligere i år deres debutalbum, Temporality. Vi har fået en lille snak med dem om tiden efter og bandets umiddelbare fremtid.

Da Temporality udkom tilbage i juni måned, var det til overvejende positive anmeldelser, også her på siden, hvor albummet modtog 5 stjerner (læs anmeldelsen HER). Men hvordan har tiden efter været, hvordan var springet fra at udgive EP’er til et helt album og hvordan ser fremtiden ud? Bassist Kalle Herborg giver os et indblik i tingenes tilstand i Diamond Drive lejren.

1) Den 7. juni udkom jeres fuldlængde debutalbum, Temporality – hvordan har modtagelsen været? Og hvilken følelse står I tilbage med omkring den plade, nu der er gået lidt tid?

Vi indspillede pladen sidste sommer, så vi har gennem det sidste års tid, hvor vi har shoppet pladen, lavet videoer og håndteret alle de mere praktiske ting omkring udgivelsen af sådan en sag, haft god tid til at lade pladen synke ind. Her tænker jeg både rent musikalsk og auditivt, men også på hele indspilningprocessen. Vi er alle fem meget stolte af Temporality, som vi i al beskedenhed mener er en meget gennemarbejdet plade i alle henseender. Når det er sagt, er det selvfølgelig voldsomt ambitiøst, måske overambitiøst, af et pladedebuterende band at starte ud med en times musik fordelt på 12 sange. Det kræver altid noget af lytteren at sætte sig ind i et musikalsk univers og når man ikke kender dette i forvejen bliver kompleksiteten selvsagt øget. Nogle kunstnere lader til at arbejde efter at reducere kompleksiteten for lytterne for, på den måde, at blive lettere tilgængelige. Dette er ikke en vej, vi har lyst til eller mulighed for at betræde. Basalt set handler det vel om, at man enten laver musik for folk, der kan lide at lytte til musik eller også laver man musik, fordi det er ubehageligt med pinlig tavshed i elevatorer. Temporality er en plade man efter min bedste overbevisning får mest ud af at sætte sig ned og lytte til. På den måde er den måske lidt gammeldags, men på den anden side tror jeg heller ikke, at The Wall ville fungere så godt i en elevator – uden nogen form for sammenligning i øvrigt. Modtagelsen af pladen blandt publikum har været god, vi har fået mange positive tilbagemeldinger og de fleste folk lader til at have fanget den følelse, vi selv mener gennemsyrer hele albummet. Anmelderne har også været begejstrede, hvilket vi selvfølgelig er meget glade for.

2) Hvad er det for en plade? Hvad handler den om, er der et gennemgående tema og så videre?

Det er et moderne metal album, der lyder som vi mener, at ROCK skal lyde anno 2013. Den skal være rebelsk, fremadskuende, genrenedbrydende og hårdtslående. Der er en del metal elementer i musikken og disse er hele tiden understøttet af melodisk undertone. Pladen er varieret – ligesom hver enkelt sang er det – og musikalsk spænder den vidt, men er samtidig bundet sammen af en rød tråd. Det er IKKE et “true” metal album. Rent tematisk handler pladen om menneskets evne til at systematisere og konstruere den verden, der omgiver os. Der er sange om religiøse systemer, politiske systemer, interrelationære systemer og så videre. Helt overordnet drejer det sig om udvikling og fremdrift i de processer vi skaber og det tidslige perspektiv i dette. Temporalitet er en filosofisk beskrivelse af tid, hvilket ligger i forlængelse af tidens gang i undertematikkerne på hver enkelt nummer, der står som selvstændige elementer.

3) Hvad har I lært vedrørende springet fra, at lave EP’er til et helt album? Har I allerede nu fået nogle erfaringer som I tager med jer til næste gang?

Som tidligere nævnt er der 12 numre på Temporality og på den måde kan man sige, at pladen har været lidt af et monster at få på benene. I forhold til sangskrivningen, har det ikke været svært, det var mere, da vi kom til de afsluttende øvelser at diverse kampe skulle tages – eksempelvis at vælge numre fra, der ikke skulle med på skiven. Indspilningsprocessen har selvfølgelig været lang og til tider rimelig udmattende. Vi indspillede jo hos Jacob Bredahl, og han er sgu ikke en mand, der er villig til at indgå kompromiser eller springe over, hvor gærdet er lavest, hvilket jo var én af grundene til, at vi valgte ham som producer til at starte med. Resultatet er blevet derefter – det er Diamond Drive, der spiller på Temporality og det er fandme ærligt, der er alligevel ikke noget der kan “reddes” i mixet. Hvis du som musiker står i en indspilningssituation og din producer siger “Pyt, det redder vi i mixet”, så stik ham en flad, pak dine ting og tag ud til Jacob i Dead Rat.

4) Til efteråret tager i Temporality med på på landevejene, ikke mindst de europæiske, med en tour der blandt andet rammer Danmark, Tyskland og Holland. Hvordan er det kommet i stand? Hvad har I af forventninger til touren?

Vi forventer at hærge hærge løs i Nordeuropa over en ti-dages tid, gi’ den gas med forhåbentlig en masse fine mennesker, der godt kan lide at svinge garnet, kaste horn og høvle bajere. I første omgang handler det jo om, at vi gerne vil have nogle gode og specielle oplevelser med folk ude på koncertstederne. Der er ikke nogen musikere, der spiller en eller anden form for nichemusik, som går ind i musikbranchen med en forventning om at tjene penge. Man gør det for oplevelsernes skyld, fordi det er fedt at skabe noget, og det er fedt at spille musik, stå på en scene og gå amok sammen publikum, mærke den der specielle samhørighed som alle koncertgængere burde have oplevet. Det bliver vores første længere tour sammen, og som band glæder vi os helt vildt til at opleve, hvordan drømmen egentlig føles, når først man sidder i bussen på syvendedagen og kampsveder på vej mod “Hvor fuck er vi på vej hen?!?”. Det bliver helt sikkert hårdt og helt sikkert en kæmpe oplevelse. Vi skal følges med tre andre bands, Raunchy, Nuclear Salvation og But We Try It, så det er en sweet ass line-up og jeg vil på det kraftigste opfordre hele Danmarks befolkning til at komme ud og lave ballade med os, når vi snupper et par danske jobs i hver sin ende af touren. Starten går på hjemmebane på Studenterhuset i Aarhus og festen slutter et par uger senere i København.

5) Hvordan ser fremtiden ud for Diamond Drive? Hvad har I af ambitioner/mål som band?

Jamen lige nu er vi gået i krig med at skrive den næste plade, der ikke ser ud til at blive mindre varieret end Temporality. Indtil videre er der nogle hårdtslående skitser på programmet blandet med nogle lidt mere atmosfæriske ting. Vores ambitioner er rent karrieremæssigt at komme ud og præsentere vores ting for nogle flere folk. Der er jo ikke nogen, der kan leve af at spille metal i Danmark, men hvis vi skal have en lille chance for at få tingene til at hænge lidt bedre sammen økonomisk og måske få råd til at lave en skive eller to mere, er det bare nødvendigt, at vi i længden får nogle flere folk med på vognen, og der er Danmark ikke helt stort nok og måske også mere “true” metal, end det vi disker op med. Under alle omstændigheder har responsen fra udlandet været meget positiv med henvendelser fra hele Europa, Sydamerika og Japan, så man kan sige, at vi lige nu giver udlandet et skud og det bliver højst sandsynligt også der vi kommer til at lægge vores kræfter fremover. Dermed ikke sagt at vi ikke vil byde op til dans herhjemme. Vi brygger lige nu på noget DK minitour hen over efteråret og så er der naturligvis hele festivalsæsonen til næste år, hvor vi håber at kunne snige os med på et par stykker. I den allernærmeste fremtid udgiver vi Temporality på vinyl, der gerne skulle dukke op lige om lidt, og der kommer helt sikkert en masse nyt på vores facebook side (hvor du også kan se bandets tourplan) i løbet af efteråret.

Af Kodi

Live anmeldelse af Diamond Drive på Beta 2300 finder du HER

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal, and the what have you – hver dag!

Previous articleEcho Lips – Wave of Sadness – 9/9 – 2013
Next articleMushroom Cloud: In Mad Minute **** (4/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.