Home Koncerter Koncerter i KBH, uge 12

Koncerter i KBH, uge 12

2880
0

Den ugentlige koncert-karrusel kører igen, stig ombord, her er musik for både store, små, tykke og tynde, grumme karle og poppede-tøser (eller omvendt). Eh, let’s do this. Der er musik!

Vi lægger ud med en tur på KB18, der torsdag aften har to “folkede” navne på programmet. Tobias Ingemann, der startede solo med 2 EP’er, men nu har samlet et band – 21 år gammel, nyt band og et debut-album på vej, ham glæder vi os til at høre fra!

The Woody Crushburn har vi til gengæld allerede hørt fra. De er ovre i den mere folk-rockede ende af spektret og har blandt andet varmet op for selveste Neil Young i Forum sidste sommer. I oktober måned udsendte de EP’en Coming Around, som Jonas tildelte 4 stjerner HER

KB18 // d. 19/3 // Kl. 20.00 // Gratis

Så skal vi have noget magisk galninge musik, fra singer songwriter Sean Rowe der gæster Loppen samme aften. Rowe har de seneste år begejstret anmeldere med sine mørke kompositioner på roste albums som Magic, The Salesman and The Shark og senest, Madman. Cohen møder Waits!

Support: Phil Shivers

Loppen // d. 19/3 // Kl. 20.30 // 90 kr.
Vi slutter torsdags-kigget i Studenterhuset, hvor man kan nyde nogle ganske gratis upcoming toner. Orange Grove (tidligere Cherrytown) er et 6 mand stort orkester, som eftersigende skulle lyde som en kollision mellem The Greatful Dead og 70’er rocken. Der skulle være et album på vej til april.

Support: The Cynic

Studenterhuset // d. 19/3 // Kl. 21.00 // Gratis

Fredag starter vi rundturen i Huset KBH, nærmere bestemt Musikcaféen, der får svensk besøg denne aften. Riddarna tager turen fra Göteborg, sidst de gjorde det for at spille i København, var jeg selv på pletten. De gæstede Loppen for et års tid siden, hvor det blev til 4 stjerner for deres retro-rockende sound:

“Bandet spiller en egentlig ganske enkel omgang skrallet og slagkraftig retro-rock med psykedeliske elementer hist og her. Simpelt og meget effektivt leveret. Sangene er hverken for korte eller for lange, en sådan helt tilpas dosering, hvor der er plads til lidt larmende lir, men det tager aldrig overhånd og bliver en udsyret maraton”. Læs hele anmeldelsen HER

Support: The Ritual

Huset KBH // d. 20/3 // Kl. 20.00 // 60 kr.
Stengade er det endnu engang tid til en omgang Poetry In Mono, nummer 19 i rækken, og denne gang med indie-pop fra Waitress, der tæller medlemmer der blandt andet har slået deres folder i Lars and The Hands Of Light og Hymns From Nineveh. På plakaten er også duoen (live udvidet til en kvartet) Shy Shy Shy, der gør sig noget energisk og luftig alternativ pop – som du måske allerede har hørt i radioen?

Stengade // d. 20/3 // Kl. 20.00 // 80 kr.

Fredag kan du fange satirisk glamrock fra Steel Panther i Store Vega. Bandet gav sidste år en udsolgt koncert i Aamger Bio og har efterhånden fået bidt sig godt fast på livescenen verden rundt, med deres “glimt i øjet” take på 80’er rocken.

Support: The Lounge Kittens

Store Vega // d. 20/3 // Kl. 21.00 // 300 kr.
Hvis eyeliner og spandex (til mænd) af en eller anden grund ikke lige er dig, men du er i området, så byder Ideal Bar på lidt andre toner. Her betræder The New Spring, aka den tidligere Shout Wellington Airforce-sanger og guitarist Bastian Kallesøe, scenen. Kallesøe har efterhånden 3 plader på samvittigheden som The New Spring, hvoraf vi har anmeldt hans seneste, Late Bloomer, i slutningen af sidste år. Her blev det til 4 stjerner fra Jonas, for hvad han beskrev som en rigtig lytteplade, med masser af kvalitet i kompositionerne… og tuba!

Support: Death Machine

Ideal bar // d. 20/3 // Kl. 20.00 // 80 kr.

Loppen byder også på svenske toner fredag, i form af indie-popperne Eskobar. Gruppen er herhjemme nok mest kendt for deres store radiohit sammen med Heather Nova, “Someone New”, der fik massiv airplay helt tilbage i 2002. Gruppen har dog 5 studiealbums på samvittigheden, det seneste fra 2008, men nu skulle der være nyt på vej.

Support: Ronny Morris

Loppen // d. 20/3 // Kl. 21.00 // 130 kr.
Skal det være mere hårdt og brutal, så kan Lygten Station klare dette, med hel 4 tunge navne, hvoraf vi har tidligere har anmeldt udgivelser fra 3 af dem. Dødsmetallerne Corpus Mortale har vi endnu tilgode at anmelde, men døds-thrasherne Blood Label og Roarback, samt folk-metal bandet Heidra, har vi alle tidligere været omkring i forskellige sammenhænge.

Lygten Station // d. 20/3 // Kl. 20.00 // 60 kr.

Sidste stop fredag bliver Amager og Beta, hvor Magnolia Shoals lidt forsinket releasefest/koncert for albummet Tenants. Albummet tog Thy-drengene sig også god tid om, da der gik 3 år fra deres debut-EP til albummet endelig udkom. Jonas var godt tilfreds med bandets melankolske rock-toner tilbage i februar, hvor det blev til 4 stjerner til albummet. I anmeldelsen lød det blandt andet:

“Der er dog ingen tvivl om at Tenants er en lovende debut. Musikalsk kan bandet deres kram, instrumenteringen er varieret og veludført, og i Nikolaj Noa har bandet en stærk stemme. Han og bandet kan dog med fordel udfordre den kontrollerede overflade en smule på næste udgivelse. 4 pæne stjerner for en god debut”. Læs hele anmeldelsen HER

Support: Dune Messiah

Beta // d. 20/3 // Kl. 21.00 // 100 kr. (forsalg), 120 kr. (døren)
Vi er nået frem til lørdag, hvor genopståede Dúné indtager Pumpehuset. Eller genopstået og genopstået, jeg ved da faktisk ikke om de nogensinde har været helt væk? Bandets seneste udgivelse, Wild Hearts, er fra 2013, så mon ikke der så småt er nyt på vej fra de energiske synth-pop/rockere?

Pumpehuset // d. 21/3 // Kl. 20.00 // 175 kr.

Dansk bluesrock siger du? Det kan også skaffes! Så er det bare at sætte kurs mod Templet, der lørdag aften har en af frontløberne indenfor nyere dansk blues på programmet. Thorbjørn Risager er efterhånden et veletableret og rutineret navn i både ind- og udland, med 8 studieplader, radio airplay og utallige koncerter i rygsækken. Det, og meget andet, fortalte Risager om i Jonas’ interview med frontmanden HER

I Templet bliver det dog uden hans sædvanlige band, Black Tornado, men i stedet for som Thorbjørn Risager Kvartet.

Templet // d. 21/3 // Kl. 20.00 // 140 kr.

Lige på og hårdt på Lygten Station, der er 4 navne på plakaten og de lyder alle mere eller mindre grumme. Metal 4-kløveret er: Detest, Dreadlord, Act Of Cohesion og Deadflesh.

Lygten Station // d. 21/3 // Kl. 20.00 // 60 kr.
Så er vi nået frem til Ugens Anbefaling, som du finder i Dome Of Visions i indre by, eller Dome Of Noise, som stedet hedder i dagens anledning. Som navnet antyder, så er der larm på programmet lørdag aften – eller, “larm” er i hvert fald nok, hvad min mor ville kalde det. 3 bands og alle 3 nogle vi på forskellig vis har beskæftiget os med på siden det seneste års tid.

Først har vi tungt og mørkt rockende Machine, som Jonas anmeldte EP’en Dark Birds tilbage i august sidste år. I sin 4-stjernede anmeldelse skrev han blandt andet:

“Machine’s musik er tung, men ikke på den mudrede og sydstatsagtig måde, som ellers har været ganske populær de senere år. Machine er tunge på en måde, der trækker mere på progressive tungrock bands som Porcupine Tree og Tool, ligesom jeg får lidt associationer til den tungere, mere kværnende del af Soundgarden’s produktion, og danske Black Book Lodge”. Læs hele anmeldelsen HER

Hvilket elegant bringer os videre til netop Black Book Lodge, der står øverst på plakaten denne aften. Tung/hård/stener-rockerne imponerede både Jonas og jeg sidste år med debutskiven, Tûndra, som den kære kollega også fik fornøjelsen af at anmelde. Denne gang måtte han diske op med hele 5 stjerner, og skrev blandt andet:

“Selv om intensiteten falder en lille smule mod slutningen, så er det et meget stærkt og sammenhængende album, Black Book Lodge har begået med Tûndra. Der er god variation i kompositionerne, der samtidig også giver plads til de enkelte instrumenter i lydbilledet. Fede riffs, masser af tyngde og en stærk fornemmelse for timing er blandt albummets pluspunkter”. Læs hele anmeldelsen HER
Tredje navn i Dome Of Visions er de post-taumatiske tung-rockere A Horrible Death To A Horrible Man, et navn der ifølge vores interview med bandet kan tolkes som en form for “mørk fortolkning af karma”. Bandet er højaktuelle med mini-albummet Escape Escape, der udkommer mandag d. 23/3. Så det er en slags releasekoncert for bandet. Jeg måtte op med 5 stjerner i min anmeldelse tidligere på ugen, hvor jeg blandt andet skrev:

“Fællesnævneren er, at bandet bare lyder forbandet cool, umanerlig sikre og med en helt klar vision om, hvordan de skal lyde. Tungt, lidt stenet på en tilbagelænet og sej måde, og selvsikre på den der “we take shit from nobody” måde – uden at det hele kommer til at virke arrogant, eller lige lidt FOR selvsikkert”. Læs hele anmeldelsen HER

Derudover krydres koncerterne med diverse visuals, der vil være kunstudstilling og sågar en “bræk performance”!? Fik jeg nævnt, at hele herligheden koster 50 kr.? En 50’er!

Dome Of Visions // d. 21/3 // Kl. 21.00 // 50 kr.

https://youtu.be/JxQPOuAE2Js?list=PL25EB0CB0C4A2DD6D

Og en hurtig lille, men hårdtslående, krølle på det hele. Søndag hyldes dødsmetallens gudfar, Chuck Schuldiner, i Amager Bio af Death DTA (som Jonas anmeldte en eller anden udgave af på Voxhall i december 2013). Schuldiner selv gik bort i 2001, men arven føres videre af et band der bestå af to oprindelige medlemmer fra dengang, nemlig trommeslager Gene Hoglan (nu Testament), bassist Steve DiGiorgio (nu Testament og Sadus), guitarist Bobby Koelble samt Schuldiners stand-in, Max Phelps fra Cynic.

Support: Abysmal Dawn + Loudblast

Amager Bio // d. 22/3 // Kl. 19.00 // 270 kr. (forsalg), 300 kr. (døren)

Af Ken Damgard Thomsen

Previous articleThe Boy That Got Away – In Memory Of You – 19/3 – 2015
Next articleInterview med Tristesse of Enola – Væk med den akustiske guitar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.