Home Seneste Januar 2015 - Nyheder Koncerter i Aarhus, uge 5

Koncerter i Aarhus, uge 5

2335
0

Efter en stille begyndelse på januar, efterfulgt af travlhed på spillestederne med Musik Aarhus Festival, begynder strømmen af enkeltstående koncerter med interessante navne igen at flyde den kommende uge i Aarhus.

Tirsdag d.27. januar

Radar er rigtig godt repræsenteret i denne uges anbefalinger, og de lægger hårdt ud med amerikanske Cymbals Eat Guitars tirsdag aften. Amerikanerne udgav sidste år deres tredje, og meget kritikerroste, album, Lose, som jeg har lyttet en del til de seneste uger – det er bare kort og godt et glimrende rockalbum. Der er både tråde til New Jersey-rock, Built to Spill og Pavement, og så er bandet noget så banalt som dygtige sangskrivere. Kort og godt, du bør tjekke dem ud hvis du er til amerikansk (indie-)rock. Lokale .Tears (punktummet skal være der) står for opvarmning. Jeg vover et øje og kalder det Ugens Anbefaling.

Radar, døre kl. 20, start kl. 20.30, 90 kr.
 

Torsdag d.29. januar

Ud over en udsolgt De Eneste To-koncert på Train, byder torsdagen på rost upcoming-rock på Radar. Her er det lokale Yung og Tile Breaker der står på scenen – og købte du billet til Cymbals Eat Guitars, så kan du endda komme gratis ind til denne koncert. Drivkraften i Yung er guitarist og frontmand Mikkel Holm Silkjær, som har en hånd med mange steder. Sammen med Frederik Nybo Veile og Tobias Guldborg Tarp på trommer og bas og Emil Zethsen på guitar udfolder han i Yung en form for energisk garagerock, som er blevet rost fra flere sider.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 60 kr.
Fredag d.30. januar

På Radar får du igen et godt internationalt navn serveret fredag aften, hvor islandske Mugison kigger ind. Islændingen har skiftet musikalsk ham nogle gange gennem årene – jeg kender ham bedst fra tiden omkring beskidt blues-rockede Mugieboogie fra 2008, men Mugison har også både leget med det elektroniske og det nedbarberet akustiske. Det er altså en alsidig og underfundig herre man kan komme i selskab med fredag aften – hans livshistorie er lidt af en omgang, den kan du opdatere dig selv på på Wikipedia. Black Dog Howl, hvis debut-EP Thomas anmeldte sidste år og blandt andet kaldte “god, gedign, mørklagt blues-rock”, varmer op.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 120 kr. 
Lørdag d.31. januar

For at det ikke skal være løgn, så er det igen på Radar det sker lørdag – her lægger spillestedet på Godsbanen nemlig lokaler til et fuzzende rock-drøn, når Hjortene, Drön og engelske God Damn indtager scenen. Englænderne kender jeg ikke så meget til, men her skulle være tale om en eksplosiv duo, og det samme er tilfældet for Drön, som er aktuelle med deres anden EP, med det fine navn Judas.

Hjortene har jeg stiftet bekendtskab med på deres selvbetitlede album fra april sidste år, hvor blandt andre Valient Himself fra Valient Thorr gæstede. Det gjorde han på “180.000 km/t”, som jeg blandt andet skrev følgende om: ” Nummeret er en øjeblikkeligt medrivende, hårdt rockende energiudladning, et rockgevir lige i siddepuden, der hurtigt får én op fra stolen”. Hele albummet er også en fuzz-rockende fire-stjernet fryd, læs hele anmeldelsen HER. Og lad os bare kalde lørdagens triple-koncert for ugens rockbasker.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 60 kr. 
Der er dog også mulighed for at få et skud storladen rock på altid hyggelige HeadQuarters, hvor Sound of Shiva og Umlaut spiller op. Førstnævnte anmeldte jeg debutalbum fra sidste år, og de fik blandt andet disse ord med på vejen: “(…) når Sound of Shiva er bedst, rammer de en international og flot rocklyd, som kan bringe dem langt” – det gjorde de ikke hele tiden på albummet, som endte med at høste 3 stjerner (du kan læse hele anmeldelsen HER), men der er så absolut meget at komme efter hvis man er til storladen rock. Den lokale trio Umlaut lover masser af kor og musik, hvor der er plads til både headbang og fordybelse – det lyder jo ikke så ringe.

HeadQuarters, døre kl. 19, 50 kr. 

Søndag d.1. februar

Vi springer ind i februar og slutter ugen med et enkelt koncerttilbud, som vi finder på Atlas. Aoife O’Donovan er navnet på den unge folk/bluegrass-sangerinde, som lægger vejen forbi. Hun udsendte sit debut-album i 2013 og lagde vejen forbi Roskilde Festival sidste år, uden jeg egentlig bed mærke i det, men musikken lyder som om den er værd at tjekke ud – stærk vokal og fine arrangementer. Perfekt til en søndag aften.

Atlas, døre kl. 19, start kl. 20 
Det var denne uges overblik herfra – keep rockin’.

Af Jonas Strandholdt Bach

 

 

Previous articleDiagrams: Chromatics ★★★★☆☆
Next articleSingvogel – Giftblander – 28/1 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.