Home Koncerter Koncerter i Aarhus, uge 21

Koncerter i Aarhus, uge 21

2812
0

Vi tager endnu en runde i Aarhus, hvor der både er rutinerede og upcoming navne at vælge i mellem, og alt fra pop-rock over hardcore-punk til doom. 

Torsdag d.21. maj

Vi starter med tre torsdagstilbud, hvor af vi finder det første på Train. Her er det tilbagevendte Lars H.U.G., som indtager scenen, og mon ikke han har både nyt og gammelt (‘Lille natsværmer’, ‘Elsker dig for evigt’, med mange flere) med. Sikkert også noget fra Kliché-tiden.

Train, døre kl. 19, start kl. 20, 275 kr + gebyr

Vi skal også en tur omkring Radar, hvor den står på mariachi/balkan-rock med The Sexican og support i form af lokale Piotr. Gogol Bordello møder Tom Waits, lyder beskrivelsen blandt andet på af The Sexican, mens Piotr får betegnelsen “pirat-reggae” med på Radars hjemmeside. Det lyder som en ordentlig torsdags-fest.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 80 kr. 

Endelig kaster vi os også ud i den lidt eksperimenterende ende af rock-spektret med Ibrahim Electric, som blander en hulens masse genrer sammen i en legesyg cocktail. Bandet har turneret i bogstavelig talt både øst og vest og nord og syd, og blander verdensmusik, jazz, funk, rock, blues, afrobeat, og så lidt mere, så det sprutter.

Studenterhus Aarhus, døre kl. 20, 50/70/90 kr. (medlemmer/ikke-medlemmer forsalg/ikke-medlemmer i døren)

Fredag d.22. maj

Fredag er der upcoming extravaganza med Emergenza festival, der er nået til Vest-finalen. Der er hele tolv navne på programmet, som kan ses HER. En del punk og alternativ rock, blandt andet.

Train, døre kl. 18.30, koncertstart kl. 19, 170 kr (120 hvis du køber gennem et af de deltagende bands)

Ondt, hårdt og hurtigt bliver det på Radar, hvor Halshug, War of Destruction, og Puke Wolf blæser dine ører igennem med sandpapir. Halshug interviewede vi i forbindelse med 1-Day Hardcore Showdown for to år siden, det interview kan du læse HER. Deres hardcore-punk atombombe af en skive, Blodets Bånd, udkom i februar, hvor Ken lagde ører til, og blandt andet skrev:

“Halshug finder på en eller anden måde en balance i det skærende og kradsende lydbillede, der, koblet med en fuldstændig forrygende energi og nerve, går, ja, lige i blodet på mig”. 5 stjerner diskede Ken op med i anmeldelsen, som du kan læse HER. Mit kendskab til aftenens to øvrige bands er begrænset, men War of Destruction startede med deres hardcore-punk tilbage i 1981, så det er et rutineret band. Puke Wolf får betegnelsen “post-hardcore”, og lægger efter sigende vægt på at give en katarsis-oplevelse. Ugens sandblæsning og Ugens anbefaling.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 80 kr.

Tungt og hårdtrockende har vi også i oversigten denne uge, her byder Backstage ind med en tredobbelt kombo bestående af InCrest, Spit Rusty, og The Silent Low. Alle tre bands har vi anmeldt her på siden. InCrest fik ikke så mange stjerner i Kens anmeldelse fra november sidste år af Rubicon Atlas, men det var mest fordi Ken mente at de strakte materialet lidt for langt ud, selv om han fornemmede både vilje, tro og hjerte hos bandet.

Spit Rusty’s varierede hard rock fik lokket 4 stjerner ud af samme Ken for deres album, Tin Foil Hats & Magic tilbage i oktober, mens Thomas uddelte samme karakter til The Silent Low’s EP i maj sidste år, hvor han blandt andet skrev: “(…) de tre sange på EP’en smager da også af bands som Stone Temple Pilots, Truckfighters, Fu Manchu, Alice In Chains og vokalen sender tankerne godt 23 år tilbage i tiden, hvor Marcus Winther-John og hans kumpaner i Inside The Whale huserede på de danske spillesteder. Derudover er der krydret godt med masser af guitar-lir, tunge riffs og lige-ud-af-landevejen attitude”.

Backstage, døre kl. 20, start kl. 21, 70 kr.

Lørdag d.23. maj

Vi slutter ugen med to tilbud lørdag. Først skal vi en tur til Åbyhøj hvor Mono Goes Metal, denne lørdag med fokus på doom-genren. Det sker med 4 navne på plakaten: Ophis, Marche Funebre, Woebegone Obscured, Dwell. Det bliver med garanti tuuuuuuungt og laaaaaangsoooooomt, og der er billige barpriser og doom-dj’s.

Monorama, døre kl. 19, 80 kr.

Vi skal også endnu længere væk fra Aarhus centrum, nemlig til Hjortshøj, hvor den lokale festival løber af stablen fra fredag-søndag. Lørdag er der hentet nogle spændende musiknavne ind, og der er absolut spændende sager at tjekke ud, også indenfor andre genrer end rock og metal. Men hvis vi holder os i den musikalske omegn, så fortjener følgende en anbefaling: Metaldrengene i Savage Machine sørger for eftermiddagslarmen, Ladylion for vellydende indie-folk, Dans & Lær for fuglefløjt og dansemusik (hold i øvrigt øje med siden fredag, hvor vi bringer et interview med bandet), Singvogel for poetisk punkrock, og endelig sørger Captain Casanova for en livlig rock’n roll fest sidst på aftenen.

Hjortshøj Festival, hele dagen, dagsbillet til lørdag: 250 kr/partout 350 kr. 

Det var ugens alsidige program – værsgo at gå på opdagelse.

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleSpoil – Let It All Burn – 21/5 – 2015
Next articleFranklin Zoo: EP ★★★☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.