Home Seneste August 2013 - Nyheder GFR Fokus: Interview med Halshug

GFR Fokus: Interview med Halshug

3171
0

Danske Halshug er på plakaten til årets udgave af 1-Day Hardcore Showdown. Vi fik det dansksyngende hardcore band til at svare på en håndfuld spørgsmål.

Halshug kickstarter det musikalske program på 1-Day Hardcore Showdown på lørdag, og ud over at fortælle lidt om sig selv, hardcore på dansk og vilde koncerter i Berlin, Prag og Polen, lover de en kompromisløs koncert for fuld styrke lørdag eftermiddag.

1) Hardcore på dansk – det er der ikke meget af. Hvad har været jeres tanker med at synge/råbe på dansk?

Det er rigtigt at der ikke er så mange HC grupper der har danske tekster. Det er mere punkbands der er gode til det. Men vi er hverken de første eller de eneste. For os virker det som en rigtig ting at gøre, da vi går for at skabe vores helt egen lyd og stemning. Det føles fedt at undgå at prøve at lyde amerikanske, og det giver os færre klichéer at falde i.
Nogle af vores yndlingsbands synger på svensk, finsk og japansk, så det er ikke så fjernt liggende at fyre den af på dansk.

2) ”Krig”, ”Skyd eller dø”, ”Dødskontrol”, og ”Slå ihjel” hedder numrene på jeres EP – det lyder grumt og dystert – hvad er jeres budskaber?

Vi er optagede af konflikt og uro. Vi er ikke noget politisk band, og vi er heller ikke noget apolitisk band. Vi arbejder ikke særlig meget med budskaber. Vi maler et billede, og stoler på at du er intelligent nok til at have dine egne holdninger til ting. Vi ser en æstetik i tragedie og i kaos, som vi ønsker at udtrykke.

3) Hvad er historien om Halshug?

Historien om Halshug er, at vi er fire musikere som er død heldige at have fundet hinanden. Vi har alle noget at byde på, og føler alle stærkt for det her band. Der har været en udskiftning af bassist og røget en ekstra guitar på, siden bandet begyndte i efteråret 2012. Vi er nye på banen, og har masser af historie at skrive foran os. Vi føler at der er brug for et stærkt d-beat baseret indslag på punk/hc scenen, og det er vi klar til at levere. I starten af sommeren blev vi udgivet på det svenske label ’D-Takt & Råpunk’ med 7”eren ’Dödskontrol’, hvilket vi ser som en stor cadeaus til bandet. ’D-Takt & Råpunk’ huser bands som Infernöh, Krömosom og Mob 47, så det er klart et godt pust i ryggen.

4) I har turneret i Europa i sommers, hvordan var det at synge på dansk og spille for et udenlandsk publikum?

Det var fedt at komme på tour med vores set. Vi var af sted i 18 dage og havde 16 shows i 8 lande. Det blev taget rigtig godt imod, og især i Berlin, Prag og i Polen gik folk amok til vores shows. At det er på dansk, var der sgu nok ikke så mange der lagde mærke til. Publikum er som regel mere optagede af det musikalske indhold, end det lyriske.

5) Hvad kan vi forvente af jeres optræden på 1-Day Hardcore Showdown?

På 1-Day Hardcore Showdown, kan I forvente at få rykket frisuren helt om i nakken. Vi åbner dagen og spiller tidligt, så kom i god tid og hør vores show. Hvis man tænker at det første band sikkert sutter røv, og vælger først at dukke op til hovednavnene, snyder man sig selv for en fed oplevelse. Vi spiller kompromisløst og med fuld styrke, uanset hvor eller hvornår.

Spilleplan og interview med arrangør Jesper Frydenlund finder du HER

Læs et interview med ligeledes 1_Day Hardcore Showdown aktuelle No Love HER

Af Judas

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal, and the what have you – hver dag!

Previous articlePink Floyd – Comfortably Numb – 12/8 – 2013
Next articlePhillip H. Anselmo & The Illigals: Walk Through Exits Only *** (3/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.