Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer I Am Bones: Lobster Vibes (EP) ★★★★★☆

I Am Bones: Lobster Vibes (EP) ★★★★★☆

1119
0

Grunge is dead! Tja, måske for nogen, men ikke for I Am Bones, der på Lobster Vibes endnu engang formår, at levere den gode gamle grunge i nye klæder.

I Am Bones har efterhånden en håndfuld udgivelser i rygsækken, og bandet, anført af Johannes Gammelby, har stadig en del på grunge-hjertet de gerne vil dele med os andre. Og tak for det.

Lobster Vibes er der ikke overraskende, dømt fuld smæk for støj-skillingen, men i forhold til seneste udgivelse, er lyden en anelse mere mørk og tung. Det hænger nok sammen med at temaet på EP’en omhandler klaustrofobi, og dette outtake fra bandets pressemeddelelse sætter fint scenen, for hvad man som lytter kan forvente; “at føle sig trængt op i en krog og frenetisk forsøge sig på at finde udveje. Hummeren dør ikke af alderdom, men bliver enten dræbt eller vokser hurtigere, end den kan skifte skal, og knuses af eget exoskelet. Mere klaustrofobisk bliver det ikke”.

Og der går da heller ikke mange sekunder af åbneren “Syphon”, før man befinder sig midt i et støjinferno, man føler sig så sandelig kapslet ind og indelukket i bandets tunge støj. Der er skruet op for alt der kan skrues op, og frontmand Gammelby råber og synger sig lettere manisk igennem sangen, som varierer fra tungt med tung på, til stille passager hvor der nærmest hviskes. Det er yderst effektfuldt, lettere skræmmende og ikke mindst, en fed udvikling fra bandets tidligere udgivelser.

En gedigen start, der sætter barren højt for de resterende sange på EP’en.

På “Restorer” er lydniveauet skruet en anelse ned, og vi er tilbage på mere kendt I Am Bones territorie. Her startes der stille ud, bygges op og varieres fint, helt klassisk. Der kan anes lidt Alice In Chains, men ikke mere end lyden stadig er 100% I Am Bones’sk.

Titelnummeret “Lobster Vibes” rammer som tredje skæring, og her er bandet en snas mere legesyge. Det lugter lidt af det tidlige, skramlede og beskidte Nirvana, og det gør skam slet intet. “I wanna mess around” bliver der sunget i omkvædet, og det klarer bandet fornemt. Lobster Vibes er et klaustrofobisk grunge-tog der steady holder tempoet fra start til slut, uden stop undervejs. Et nummer der til fulde lever op til presseteksten og titlen.

Der lukkes og slukkes med “Let’s Not”, der kommer snigende og krybende fra start, med hakkende guitar og stille instrumentering. Der skrues løbende op for niveau, sangen bygges op sten for sten, sammen med intensitet på instrumenterne, mens Johannes Gammelby’s vokal holdes kontrolleret sangen igennem. Lige netop den kontrollerede vokal, er en fed kontrast til lydtrykket sidst i nummeret. En god lukker, der samler indtrykket fra EP’en på en sang.

Der er i den grad noget nyt under solen på Lobster Vibes, og I Am Bones beviser at de stadig har meget på deres grunge-hjerte, de gerne vil af med og dele med verden. De får i hvertfald åbnet lidt for sluserne på Lobster Vibes, og man bliver langt fra skuffet hvis man er til grunge og selvfølgelig I Am Bones.

Lobster Vibes er en sammenpresset, klaustrofobisk bouillon terning, der holder niveau fra start til slut, med god variation, legesyge og med en tydelig rød tråd.

Anmeldt af Thomas Bjerregaard Bonde

Previous articleRepeat #69
Next articleUhørt 2020: 8 must see navne fra programmet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.