Home Koncerter GFR Fokus: Koncerter i København, uge 42+43

GFR Fokus: Koncerter i København, uge 42+43

4539
2

Efterårsferien er over os og vi har kigget lidt på hvad der rører sig rundt omkring på spillestederne i hovedstaden. Der sker både noget i weekenden og lidt i den kommende uge.

Vi lægger ud med en tur på Beta, hvor der torsdag aften spilles op til black metal bal. Øverst på plakaten står norske Dødheimsgard (eller DHG som de bare kalder sig i dag), der har en næsten 20 år lang karriere bag sig. Masser af udskiftninger af medlemmer og ændringer af bandets musikalske stil over årene til trods, så er de still going strong og har nyt album på vej.

Med sig har de fra hjemlandet Troll, det chilenske (via Sverige) black metal band Hetroertzen og danske Angantyr.
Beta 2300
Torsdag d. 17/10
Tid: 19.00
Pris: 145 kr. (forsalg) // 175 kr. (døren)

I Pumpehuset er der i stedet for dømt metalcore fest, når genre-legenderne The Dillinger Escape Plan kigger forbi. Bandet har netop udsendt deres femte album One of us is the Killer, så er du en af dem der var ærgerlig over deres aflysning på Roskilde i år, så er der både plade og koncert at se frem til nu.

Support leveres af engelske Maybeshewill og norske Deathcrush.

Pumpehuset
Torsdag d. 17/10
Tid: 19.00 (døre)
Pris: 220 kr.

Stengade er der noget for de der foretrækker lidt mere alternative toner, når Poetry In Mono # 14 afholdes. På plakaten er norske Dråpe og Scarlet Chives, der spiller støjende rock med en drømmende kvindevokal i front. Både musik og vokal har modtaget masser af anmelderroser, siden de i 2008 startede under navnet Majorian. Dråpe har i to omgange modtaget 4 stjerner her på gfrock.dk, først for deres 5 numre lange EP, og seneste for deres koncert på årets Roskilde Festival, hvor de var en del af Warm Up programmet.

Stengade
Torsdag d. 17/10
Tid: 21.00
Pris: 80 kr. (forsalg) // 90 kr. (døren)

Skal det være upcoming rock, så er der et ganske interessant line up på Rust torsdag aften, med 4 danske bands på en aften. Først for er Arctic Sun, der blandt andet blander 90’er rock og elektroniske toner. Amanda Wium får følgende vage eller rummelige beskrivelse: “..musik med et ønske om at forene mange genrer, og hun lader sig inspirere af forskellige lyde, lag og stemninger”.

Tredje navn på scenen er Awesome Mr. Powerwolf, hvis energiske EP jeg anmeldte her på siden i sidste uge. Den 4 stjernede udgivelse lød som noget, der ville gøre sig rigtig godt live. Læs anmeldelsen HER

Aftenen afsluttes af Bob Sacamano, der sidste år udsendte en EP, som både blev Månedens Demo i Gaffa og fik rosende ord af vores gæsteanmelder. De er dog et endnu bedre live band, hvilket jeg ved selvsyn har kunnet konstatere et par gange, blandt andet til Emergenza Finalen i Vega i 2012, og HER, til Live Live Festival i Roskilde tilbage i maj. Bandet tager desuden turen hjem til Jylland ugen efter, dog ikke Sønderjylland hvor 4 ud af 5 bandmedlemmer stammer fra, men derimod til Aarhus, når de spiller til vores egen Upcoming & Rockin’ 2013 event på Backstage.

Rust
Torsdag d. 17/10
Tid: 20.00
Pris: 60 kr.

Endelig kan du torsdag tage et smut på Loppen og opleve de to danske bands Pet The Preacher og Alabama Black Snakes. Pet The Preacher har fået masser af positiv omtale, men de er indtil videre røget lidt under vores gfrock-radar. Alabama Black Snakes’ udgivelse Shake it like the Lord ain’t watching fik tilgengæld hele 5 stjerner fordi de bed fra sig med “svingende sydstats sump-blues, boogie-rock og stanken af sved og sprut”. Læs anmeldelsen HER

Fredag starter vi med et tredobbelt metal-shot på Vega, når Mercenary, Essence og Electric Hellride indtager Vesterbro. Sidstnævnte udsendte i slutningen af 2012 albummet Hate.Control.Manipulate, som endte med at være en stressende oplevelse for undertegnede, men det betyder jo ikke, at de ikke kan levere live. Mercenary’s nyeste album, Through Our Darkest Days, rev heller ikke ligefrem fødderne væk under mig, men det gjorde Essence’s Last Night Of Solace til gengæld!

De 6 stjerner var, set i bakspejlet, måske lige en enkelt for meget, alt efter hvad man lægger i de pokkers stjerner (6 stjerner skal hos os ikke tolkes som “perfekt”, men højest mulige anbefaling). Men ligegyldigt hvad, 4, 5 eller 6 stjerner, Essence har lavet en fremragende thrash-plade, og har efterhånden turneret så massivt med materialet, at det sikkert sidder lige i skabet.

Lille Vega
Fredag d. 18/10
Tid: 21.00
Pris: 150 kr.

NORSK RÅBE-ROCK! Fremadstormende Kvelertak er klar til at indtage Amager Bio med skrig, skrål, paroler og punket rock ‘n roll med en skvis black metal kastet ind. Bandet har begejstret under tidligere besøg på danske scener, og især deres første album var en medrivende omgang. Der gik måske lidt skabelon og lurende tomgang i den på andet album Meir fra foråret, men på en scene er de med garanti stadig i stand til at sparke gang i den helt store fredagsfest.

Opvarmningen varetages af de to norske bands Årabrot og Gerilja, samt danske Fortress. Sidstnævnte fik 4 stjerner for deres EP, Of Bones her på siden, og den  herlige skallerhjerne rock fik blandt andet følgende ord med på vejen:

“Energien, spilleglæden og den løse vibe bringer Fortress langt på denne EP… det svinger, det er energisk, og man får så absolut lyst til at opleve bandet live.”

Amager Bio
Fredag d. 18/10
Tid: 20.00
Pris: 175 kr. (forsalg) // 200 kr. (døren)

Lørdag er udvalget noget mere begrænset, men du kan dog smutte på Rust og opleve albumaktuelle Kissaway Trail.

“Efteråret står for døren, og Kissaway Trail leverer med Breach årets hidtil stærkeste bud på et soundtrack til denne årstid. Tilblivelsen af albummet har efter alt at dømme ikke været nem, men Breach lyder overraskende ukompliceret og indbydende, når man tænker på hvilke følelser der må ligge bagved, og som helt sikkert gemmer sig i sprækkerne, på den vellydende plade”, var nogle af ordene i vores 5-stjernede anmeldelse af deres album Breach.

På Rust står The Divers for opvarmningen.

Rust
Lørdag d. 19/10
Tid: 21.00
Pris: 100 kr.

Mandag kan du smutte i Store Vega, hvor originalen Seasick Steve kigger forbi. Amerikaneren, bosat i Norge, gør sig i rustik country og skæv blues, præget af hans egen outsider mentalitet. Faldefærdige guitarer og en Mississippi Drum Machine (en gammel trækasse), så kører festen.

Support leveres af Gemma Ray

Store Vega
Mandag d. 21/10
Tid: 20.00
Pris: 200 kr.

Samtidig i Pumpehuset, er der linet op til det helt store heavy-brag, når legendariske Udo Dirkschneider tropper op med band. Den tyske skærebrænder var med til at starte Accept, men har siden 1987 kørt enegang (inkl. skiftende bandmedlemmer). Klassisk heavy metal, som den slags skal lyde, til folket!

Pike’s Edge agerer opvarmning.

Pumpehuset
Mandag d. 21/10
Tid: 20.00
Pris: 220 kr.

Vi slutter af med en tur tilbage til Vega, der tirsdag gæstes af canadiske Half Moon Run. Vi var til stede da de gav koncert på et stopfyldt og opmærksomt lyttende Beta tilbage i april måned, i den 5-stjernede anmeldelse lød det blandt andet:

“Der er ingen tvivl om, at der er både krummer og talent i disse unge mænd fra Montreal. De mikser kreativt, og tilsyneladende ubesværet, fra et væld af forskellige kilder, tidsperioder og retninger, uden at miste overblikket. Selvom man aner spor af noget man kender, så lyder HMR helt som deres egne, lidt af en bedrift i en tid, hvor man troede at man havde hørt alt. Jeg ved ikke om jeg nogensinde ville sætte deres musik på derhjemme, er ikke sikker på jeg ville nyde det lige så meget som jeg gjorde live, men jeg vil ikke tøve med at se dem på en scene en anden gang”. Hele anmeldelsen kan findes HER

Se dem.

Lille Vega
Tirsdag d. 22/10
Tid: 21.00
Pris: 130 kr.

Af Kodi

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal, and the what have you – hver dag!

Previous articleExit Calm – The Rapture – 17/10 – 2013
Next articleKvelertak – Kvelertak – 18/10 – 2013

2 COMMENTS

  1. Hvorfor er det lige at i ikke nævner Horisont på Stengade, lørdag? Sammen med Vidunder i næste uge er Horisont det bedste rock, der rammer København i oktober..!

  2. Jamen det skyldes sa måske, at jeg overså den, selvom jeg var inde på Stengade’s hjemmeside;) Tilgengæld så jeg, at den var blevet slået op på vores fb-væg:)

    Meeeen, den kan da nå at blive nævnt endnu!

    Mvh
    Ken

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.