Home Seneste April 2014 - Nyheder GFR Fokus: Koncerter i København, uge 14

GFR Fokus: Koncerter i København, uge 14

9503
0

Endnu engang har vi trawlet diverse spillesteders program igennem, fangsten blev endnu engang en blanding af stort og småt, hvor især lørdagen bugner med tilbud.

Torsdag skal vi et dejligt smut tilbage i tiden, når det legendariske hippe-orkester Burnin Red Ivanhoe indtager Amager Bio. Bandet var stilskabende og et af bannerførerne indenfor dansk hippie-rok i slut 60’erne/start 70’erne, med tekster på både dansk og engelsk. Sidstnævnte var ved at skaffe dem et gennembrud i England, men den helt store succes udeblev. Men så har vi dem jo for os selv, og torsdag er det ikke Ivanhoe i Brøndbyerne, men på Amager.

Amager Bio // d. 3/4 // Kl. 19.00 (døre) // 175 kr

Vi hopper til fredag, hvor den 6-benede metalhingst Helhorse galoperer til Lyngby og stormer Templet. Det er ingen hemmelighed at GFRock redaktionen er fans af gruppen, især af deres andet album udspil Oh Death, der udover 5 stjerner fra kollega Jonas figurerede på samtlige redaktionsmedlemmers liste over danske favorit udgivelser i 2013. Desuden har vi 2 gange anmeldt bandet live, først for et års tid siden på Radar i Aarhus og senest da de headlinede Mtv Headbangers Ball Tour på Beta. I min 5-stjernede anmeldelse løs det blandt andet:

“Jeg har svært ved at sætte en finger på det, aftenens afslutningsnavn Helhorse leverede, derfor er det også på grund af detaljer og de små ting, at den 6-benede hest ikke får absolut topkarakter.” Tease tease, resten kan læses HER

Support: Electric Hellride

Templet // d. 4/4 // Kl. 20.00 // 120 kr.
Vi kaster os ud i lørdagen, hvor der som nævnt er gang i sagerne rundt omkring i det københavnske, vi lægger ud i Vanløse, hvor Kulturstationen gæstes af Electric Guitars. De 2 guitarister Mika Vandborg og Søren Andersen og deres rytmesektionen Morten Hellborn og Peter Kjøbsted har, som navnet nok afslører, god gammeldags guitar rock i centrum. Electric Guitars selvbetitlede album fra sidste år fik en lidt blandet, men generelt positiv, modtagelse, blandt andet 3 stjerner fra vores egen anmelder. Men live skulle der ikke være meget tvivl om at Electric Guitars lægger op til luft-guitar fest.

Kulturstationen Vanløse // d. 5/4 // Kl. 20.00 // 100 kr.

Fra Kulturstationen til Lygten Station, der lørdag aften endnu engang lader nogle danske upcoming bands prøve kræfter med deres scene. På plakaten er: A Horrible Death To A Horrible Man, Metric Noise, The Road Back To Yahowa og Killing Salt Chemicals.

Lygten Station // d. 5/4 // Kl. 20.00 // 50 kr.

I Pumpehuset er der ligeledes upcoming toner, når der lørdag afholdes Spot Band Battle som en forsmag på årets Spot Festival. De 6 bands på plakaten kæmper om 2 pladser på Spot Festival 2014, med i kampen er: Goldy Golightly, Climb It Baby, Pet The Preacher, Helmet Compass, Two Trick Pony og The Rosa Riot. De 3 sidstnævnte er bands vi alle har anmeldt en eller flere gange her på siden. Helmet Compass har vi været omkring flere gange, den nyeste anmeldelse, EPen Beautiful High, finder du HER, The Rosa Riot’s EP Three Chord Casanovas tildelte jeg 4 stjerner og Two Trick Pony’s debutalbum The Horses Are Coming begejstrede mig så meget, at jeg smed en topkarakter efter det.

Pumpehuset // d. 5/4 // Kl. 18.30 // 40 kr.
Stengade kigger The Shaking Sensations forbi, endnu et band vi har været omkring. Jonas anmeldte deres album Start Stop Worrying til 4 stjerner for et års tid siden, og skrev blandt andet:

“The Shaking Sensations leverer på mange måder klassisk instrumental post-rock, men formår alligevel ind i mellem at bryde lidt med nogle af skabelonerne. I det store hele et stemningsfuldt og helt igennem solidt album, der ind i mellem løfter sig et godt stykke over det gennemsnitlige”. Læs hele anmeldelsen HER

Support: Zero Absolu (FR) + Team of Experts

Stengade // d. 5/4 // Kl. 21.00 // 70 kr.

I Huset KBH finder du søreme endnu flere upcoming toner når Tune In Festival løber af stablen. På plakaten er: Mam A, Hey Severin, Disarray Son, VanKraft og Dance With Dirt. Sidstnævnte har vi anmeldt af flere omgange, materiale som du kan finde HER

Huset KBH // d. 5/4 // Kl. 21.00 // 50 kr.
Loppen er der sgu også et navn på programmet som vi tidligere har anmeldt, denne gang i en solo-udgave. Dangers Of The Sea udsendte i februar sidste år deres selvbetitlede debutalbum, Jonas kvitterede med 5 stjerner og skrev blandt andet:

“Alt i alt er Dangers of the Sea et af den slags albums, der ved første lyt måske lyder lidt tilforladeligt og kedeligt, omend kompetent, men som langsomt vokser sig større. Der er mange stærke sange på albummet, og at Dangers of the Sea ikke gør i store armbevægelser gør det bestemt ikke dårligere – det fordrer bare lidt tålmodighed”. Læs resten HER

Derudover kan du opleve Boho Dancer (solo) og Sink Ships. Det fremgår ikke helt hvad “solo” dækker over i disse tilfælde, så det er med at møde op og lade sig overraske.

Loppen // d. 5/4 // Kl. 21.00 // 50 kr.

Vi runder lørdagen af på Amager, endnu engang har Amager Bio været en tur i tidsmaksinen og fundet et legendarisk band frem. Lørdag aften diskes der op med Manfred Mann’s Earth Band, der siden 1971 har gjort sig i en blanding af progressiv rock og jazzede toner. Bandet er måske mest kendt for deres coverversion af Bruce Springsteens “Blinded By The Light”, som de gjorde til et større hit end originalen.

Support: Blended Brew Ret

Amager Bio // d. 5/4 // Kl. 21.00 // 300 kr (der meldes om få billetter)

Vi lukker og slukker for denne gang med en lille søndagsudflugt, også til Amager, hvor Beta får besøg af Norma Jean, fra the great state of Georgia USA og hele 3 opvarmningsbands. Norma Jean gør sig i den lidt specielle blanding af metalcore og kristne budskaber. Så det gør det vel til bible-core?

Support: Liferuiner (CA), Night Verses (US) og Branson Hollis (FR)

Beta // d. 6/4 // Kl. 19.00 // 130 kr. (forsalg) 150 kr (døren)
Af Ken Damgaard Thomsen

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleLady-Like: Lady-Like EP ***** (5/6)
Next articleDad Rocks!: Year of the Flesh **** (4/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.