Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer The Shaking Sensations: Start Stop Worrying **** (4/6)

The Shaking Sensations: Start Stop Worrying **** (4/6)

8645
0

The Shaking Sensations leverer på mange måder klassisk instrumental post-rock, men formår alligevel ind i mellem at bryde lidt med nogle af skabelonerne. I det store hele et stemningsfuldt og helt igennem solidt album, der ind i mellem løfter sig et godt stykke over det gennemsnitlige.

De københavnske instrumental-rockere The Shaking Sensations er klar med opfølgeren til debuten East of Youth fra 2011. Denne gang udgives bandet på tyske Pelagic Records, og har haft Matt Bayles, der tidligere har samarbejdet med blandt andre Mastodon, Isis, Mono og Caspian, inde over – han har produceret, mixet og indspillet synth og piano til pladen.Det er primært de sidstnævnte navne, man kan høre ekkoer af på Start Stop Worrying, som oftest bevæger sig rundt i de mere luftige lag af post-rocken.

Åbneren ‘Rocket Summer’ sætter relativt hurtigt tempo med de dobbelte trommer, der buldrer i gang efter 1 minut. Allerede et tidligt klimaks, hvilket er befriende med tanke på nogle af (meget) lange opbygninger, som andre bands i genren dyrker, uden at der i sidste ende sker ret meget. Tålmodigt pulserende slynger ‘Rocket Summer’ sig afsted, som en cykeltur på landet en varm sommerdag, hvor man har tid til at rulle ned ad bakkerne, tage landskaberne ind og lade tankerne flyde. En fornemmelse man sådan set har sig med sig stort set hele albummet igennem. Mod slutningen indtager en distorted bas rollen som tordenbuldren, inden nummeret klinger ud på den anden side af 10 minutters mærket. En god start på albummet.

‘We Ourselves Alone’ lægger langsomt ud, men trommehvirvles i gang, og de perlende guitarer spiller op mod hinanden og bruger lydbilledet som legeplads, inden de obligatoriske post-rock highs and lows fylder de sidste 4 minutter af nummeret ud – det er hørt før, og derfor glider tankerne lidt væk fra musikken i ørerne.  ‘Anchors’ fanger mig dog hurtigt ind igen, med sine svirpende trommer, og den bevæger sig næsten umærkeligt frem mod et tungere klimaks, der har en plirrende guitarsolo som kompagnon. Et fint nummer, der med sine 5 minutter er det korteste på albummet, sammen med ‘Ravelin’, der stille klinger i gang og bygger på, indtil der er opbygget et støjende centrum i nummeret – ganske medrivende og kompetent eksekveret og samtidig stramt kontrolleret.

Inde mellem ‘Anchors’ og ‘Ravelin’ finder man ‘Gild The Lily’, som med sit eksperimenterende tromme/percussion arbejde fænger fra start. Desværre er det også hovedsageligt trommerne, der fastholder min interesse nummeret igennem, da de øvrige instrumenter falder lidt for meget i samme fold som nogle af de øvrige numre, selv om crescendoet mod slutningen er veludført.

Klirrende guitarklangflader indleder ‘Heavy Entity’, der med langsom opbygning, hvor de to trommespor giver en god dybde og nuancer i lydbilledet, er som en væv, der konstant væver nye tråde ind i et kendt mønster. Tråde, der vikler sig konstant ind og ud af hinanden, på et nummer, der i konstant fremdrift, og derfor, sammen med ‘Rocket Summer’, fremstår som de stærkeste på Start Stop Worrying.

Albummet er ganske billedskabende og har været en glimrende rejsemakker til togture rundt i landet i løbet af påsken. Der er ind i mellem meget smukke passager, og når The Shaking Sensations er bedst, skaber de konstante små ændringer og har en løbende fremdrift i deres numre. Det er svævende post-rock med vellydende lydlandskaber, som man kan synke ind i, men samtidig bryder The Shaking Sensations ikke for alvor med genrens konventioner, selv om de i de fleste tilfælde går befriende mere direkte i gang med kompositionerne end flere af kollegerne i genren. Det er svært for mig at vurdere The Shaking Sensations styrke i forhold til genren som helhed, da jeg ikke er voldsomt velbevandret i post-rocken, men i mine ører er der noget at komme efter for tålmodige rockfolk, der kan se frem til mange gode lyttetimer med Start Stop Worrying. Det resulterer i 4 store stjerner og en anbefaling om at dykke ned i albummet med høretelefoner på.

Start Stop Worrying er udkommet. Tjek The Shaking Sensations ud på deres facebook-side.

Anmeldt af Judas

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

 

Previous articleJay Reatard – See/Saw – 2/4 – 2013
Next articleEagles of Death Metal – I Want You So Hard – 03/04-2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.