Home Seneste December 2013 - Seneste GFR Fokus: Koncerter i KBH, uge 49

GFR Fokus: Koncerter i KBH, uge 49

10868
0

Masser af tilbud på de københavnske spillesteder, også flere end vi lige har valgt at kigge på her, så lad os spænde selen og drøne afsted.

Vi lægger ud på Vesterbro, hvor Store Vega får besøg af hele 3 metalbands. Øverst står vikinge-metallerne Amon Amarth, som gav en forrygende koncert på Copenhell tidligere i år og er aktuelle med den solide skive Deceiver of The Gods. På plakaten er også de albumaktuelle veteraner Carcass, der netop er tilføjet Roskilde 2014’s line up og endelig de britiske okkult metalband Hell.

Store Vega
Onsdag d. 4/12
Tid: 19.00
Pris: 275 kr.
Metal kan du også finde på Loppen, hvor Correction House kigger forbi. Bag navnet gemmer sig medlemmer fra blandt andet EyeHateGod og Neurosis. Bandet beskriver sig selv således: “Together they embrace the unkind, the diseased, the forgotten, the morose, their lush anti-soundscrapes and shadowy verses – at once beautifully hideous, graceful and terrifying – a product of societal ruin and psychological decay”.

Loppen
Onsdag d. 4/12
Tid: 21.00
Pris: 140 kr.

http://youtu.be/RFrr4uXDihM

Er metal ikke lige dig, så kan du tage et smut til Amager, hvor Beta byder på noget af det nyeste sorte indenfor hypede britiske bands. Exit Clam er blevet sammenlignet med alt fra Elbow, The Doves, Unkle og Spiritualized til, ikke mindst, The Verve. Bandet har 2 plader i bagagen, det nyeste fra september i år, men holder hypen? Tjek det ud på Beta, hvor du også får danske Paper Tigers med i prisen som opvarmning.

Beta
Onsdag d. 4/12
Tid: 20.00
Pris: 100 kr. (forsalg) // 115 kr. (døren)
Torsdag lægger vi helt roligt ud, når slackerkongen Kurt Vile og hans Violators indtager Store Vega i sikkert tilbagelænet/udsyret stil. Kurt Vile & The Violators er som altid aktuelle med en udgivelse, denne gang den sommerlige EP It’s A Big World Out There (and I’m Scared), der for nylig modtog 4 stjerner fra undertegnede for en EP, der “gennemstrømmes af en behagelig følelse af at ligge og slumre ved stranden i en let sommerbrise”. Læs resten HER

Support: True Window

Store Vega
Torsdag d. 5/12
Tid: 20.00
Pris: 230 kr.
Mangler du til gengæld et vaskeægte heavy metal brag, så er det i Amager Bio det foregår, når de danske legender Pretty Maids gæster salen torsdag aften. Horsens bandet er i gang med en større tour i anledning af udgivelsen af deres solide skive Motherland, der udkom i foråret. I vores 4-stjernede anmeldelse lød det blandt andet:

“Grænsen mellem håbløst bedaget og vellykket nostalgi er hårfin, Pretty Maids klarer balancegangen ved at tilføre deres klassiske heavy metal friske pust i garnet, gode melodier og sans for timing så de ikke kommer til at fremstå forpustede”.  Læs resten HER

Med sig har de Artillery, der netop har udsendt et nyt album, hvor de, ifølge anmeldelserne, stadig skyder med skarpt.

Amager Bio
Torsdag d. 5/12
Tid: 19.00
Pris: 200 kr. (forsalg) // 225 kr. (døren)
Fredag kan man opleve den engelske duo Summer CampBeta, Elizabeth Sankey og Jeremy Warmsley har netop udsendt deres andet album, hvor de blander psykedeliske 60’er toner med 80’er synth pop. Og netop 80’ernes synth pop er omdrejningspunktet hos det danske support band Mount Rushmore Safari, hvis debutalbum Elba modtog 4 store stjerner her på siden i sommers. Læs anmeldelsen HER og tjek dem ud, hvis du har lidt hang til et band som The Cure.

Beta
Fredag d. 6/12
Tid: 21.00
Pris: 100 kr. (forsalg) // 115 kr. (døren)
I Pumpehuset er der tilgengæld dobbelt op på dansk, når 180° Virvar og Liserstille tropper op fredag aften. De progressive Aarhusianere Liserstille har vi anmeldt et par gange tidligere, de 2 albums Nous og Flight of Belljár  til hver 4 stjerner og live til Off Spot på Backstage.

Pumpehuset
Fredag d. 6/12
Tid: 21.00
Pris: 60 kr.
The White Album beskriver sig selv således: “Tre danske mænd med store hjerter, store skæg og store maver, som spiller alternativ folk-musik med et strejf af nordisk melankoli.” Lørdag kan du besøge Loppen og se om det er falsk varebetegnelse, når de gæster Christiania sammen med bandet Forbandede Ungdom.

Loppen
Lørdag d. 7/12
Tid: 21.00
Pris: 80 kr.
Noget hårdere går det for sig samme aften på Beta, når svenske Bombus rammer Amager. Bandet beskriver deres aggressive musik som “Conan Barbaren med læsebriller”, ondt og tight, men uden at det bliver for simpelt.

Med sig har de landsmændene Black Temple, der er blevet sammenlignet med bands som Electric Wizard og EyeHateGod.

Beta
Lørdag d. 7/12
Tid: 22.00
Pris: 100 kr. (forsalg) // 115 kr. (døren)
På spillestedet Stengade er der ligeledes hårde toner, når Billy Boy In Poison holder releasefest for deres debutalbum lørdag aften. Desuden er der hele to support bands i form af  Evra og Pataus. Er du til moderne dødsmetal, så kig forbi og se hvad Billy knægten har at byde på – det er endda ganske gratis.

Stengade
Lørdag d. 7/12
Tid: 21.00
Pris: Gratis
I Studenterhuset er der såmænd flere tunge toner at finde denne lørdag aften, når Hellbound 2 løber af stablen. På plakaten er Aarhusianske Hatesphere, der modtog 4 stjerner her på siden for deres nyeste skive Murderlust og de episke vikinge metallere Vanir. Hellbound er række af arrangementer, der fejre metalmusikken og er baseret på frivillige kræfter, så kom og støt op om den danske metalmusik.

Studenterhuset
Lørdag d. 7/12
Tid: 20.00
Pris: 50 kr.
Endelig så Rocker P6 Beat Koncerthuset lørdag aften, med et line up der blandt andet byder på: Steen Jørgensen & Sune Wagner, De Høje Hæle, Ulige Numre, Baby In Vain, Peter Sommer og Spids Nøgenhat. Læs mere HER

Koncerthuset
Lørdag d. 7/12
Tid: 19.00
Pris: 250 kr.
Af Kodi

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleDanmarks eneste garagerock festival byder igen op til dans
Next articleI Am Kloot – Storm Warning (live) – 5/12 – 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.